T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) DTP-PKK cephesi için yerel seçimler

Güneydoğu'da yerel seçimin anlamı

Yerel seçimler yaklaştıkça Güneydoğu'daki şiddet eylemleri ve gösterileri de arttı. Açık biçimde görülüyor ki, PKK'nın eylemleri de DTP destekli gösteriler de yerel seçime dönük hamleler.
Bayraktepe saldırısı, hemen arkasından Diyarbakır'da polislere yapılan saldırılar ve çocukların öne sürüldüğü "intifada" görüntüleri "yerel seçim çalışmaları" olarak görülüyor.
DTP karşısında tek iddialı parti konumundaki AKP'yle yarışa hazırlanan PKK-DTP cephesi, Başbakan Erdoğan'ın bölgeye yaptığı gezileri sabote etmeye çalışıyor. "Başbakan Van'a gelmesin, Hakkâri'ye uğramasın" mesajları veriliyor. Her gittiği ilde Başbakan Erdoğan'a dönük protesto gösterileri, DTP'nin seçimlere "şiddet" atmosferinde gitmeyi hedeflediğini gösteriyor.
DTP-PKK çizgisi şiddet ortamının kendilerine olan desteği artıracağını hesaplıyorlar. Eylemlerin ve gösterilerin yaygınlaşması bunu gösteriyor.

DTP için seçimin anlamı

DTP-PKK cephesi için yerel seçimler "seçim"den öte bir anlam taşıyor. PKK ve DTP için sorun sadece seçimi kazanmak değil. Onun ötesinde var olup olmama sorunu.
DTP seçimlere yönettiği belediyelerin hizmetlerini överek, yol, su, elektrik vaat ederek girmiyor. Genel seçimlerde de yerel seçimlerde de tek propaganda yöntemi etnik milliyetçilik, etnik kimlik talepleri.
DTP ve PKK'nın bölgede belediyeleri kaybetmeleri, varlıklarını besleyen olanakları kaybetmeleri anlamına geliyor. Belediyelerin, PKK ve DTP için bir çeşit "devlet" işlevi gördüğünü söylemek gerçekçi olur.
DTP için yerel seçim yarışı, ben AKP'den daha iyi belediye hizmeti veririm, yolsuz, susuz, elektriksiz köy bırakmam, çöpleri en iyi ben toplarım yarışı değil bu...
"Burada siyasi irade benim"I gösterme, "yerel devleti" kaybetmeme yarışı...
Kepenk kapatmak, Başbakan'ı ile sokmamaya çalışmak, askere, polise molotofkokteyli atmak, çocukları sokaklara sürüp taş attırmak, "Belediye hizmetlerini biz daha iyi veririz" propagandası sayılabilir MI?

Elbette hayır...

PKK ve DTP Güneydoğu'yla kendilerinden başka siyasi varlık istemiyorlar.
AKP'ye karşı yürüttükleri şiddet gösterilerine dayalı propagandanın amacı DA bu...
AKP'nin durumu
Bölgede DTP dışında siyasi varlığı olan tek parti konumunda AKP.
PKK ve DTP'nin, AKP'ye karşı izlediği yöntem etnik milliyetçiliği körükleyecek şiddet ortamı yaratmak oldu.
Bu tavır sadece Başbakan Erdoğan'a değil, Cumhuriyet Bayramı törenlerinde görüldüğü gibi, bir bütün olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı gösterildi.
Başbakan Erdoğan'ın, barış isteyenler önce silah bırakma çağrısında bulunsunlar sözlerine de yine sokak gösterileriyle karşılık verildi. Abdullah Öcalan'a kötü muamele yapılıyor iddiası etrafında yaratılan duygusal ortam, şiddete tahrik ve teşvik zemini olarak kullanıldı.
Bütün bunlar, demokratik ortamda barış içinde kardeşçe yaşama söylemleriyle örtüşmüyor.
Sonuç olarak, tırmandırılan eylemler, sokak gösterileri, AKP ve DTP arasında geçeceği anlaşılan mücadelenin "yerel seçim" yarışından çok daha farklı bir anlam taşıyacağını gösteriyor.

Tierisch gut! KOSTENLOSE E-Mail-Animationen - von IncrediMail! Hier Klicken!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.