26 Kasım 2008

(anadoluhaber) Emine Ayna: Gulen simdi Kürtleri bırakıp Alevileri kandırmaya çalışıyor!

Emine Ayna: Şimdi Kürtleri bırakıp Alevileri kandırmaya çalışıyorlar
 
IĞDIR / Seçim çalışmaları kapsamında bölge gezisini sürdüren DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, DTP'li milletvekilleri ve yöneticiler, Iğdır'da 20 bin kişi tarafından coşkuyla karşılandı.  Burada halka hitap eden DTP Eşbaşkanı Ayna, halkı başta Gülen cemaati olmak üzere din istismarcılarına karşı uyardı. 22 Temmuz'da Kürt halkının kandırılmaya çalışıldığını ancak Kürtlerin bir daha kandırılamayacağını belirterek, "Şimdi Kürtleri bırakıp Alevileri kandırmaya çalışıyorlar" dedi.
 
DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Van Milletvekilleri Fatma Kurtulan, Özdal Üçer, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş ile DTP Genel Merkez yöneticilerinin de aralarında bulunduğu DTP'liler, Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ndeki gezilerinin ardından Iğdır'a geçti. DTP'liler Iğdır girişinde yüzlerce motosiklet ve araçtan oluşan konvoyla karşılandı. DTP'liler buradaki karşılamanın ardından DTP'liler Iğdır İl binası önüne geldi. DTP'liler yoğun ilgiden dolayı İl binası önüne güçlükle gelebildi. İl binası önünde kadın ve gençlerin ağırlıkta olduğu yaklaşık 20 bin kişi bir araya geldi. Burada "Bu ateş sizi de yakar" pankartı açılarak, "Biji Serok Apo", "PKK halktır, halk burada", "Sayın Öcalan" sloganları atıldı.
 
İl binası önünde toplanan halka hitap eden DTP Eşbaşkanı Ayna, halkı başta Gülen cemaati olmak üzere din istismarcılarına karşı uyardı. 22 Temmuz'da Kürt halkının kandırılmaya çalışıldığını ancak Kürtlerin bir daha kandırılamayacağını belirterek, "Şimdi Kürtleri bırakıp Alevileri kandırmaya çalışıyorlar" dedi. Son bir ayda halkın tepkisini ortaya koyduğuna işaret eden Ayna, şunları kaydetti: "Bu tepki Sayın Öcalan üzerindeki fiziki saldırıyı ve işkenceyi kınamak için yapıldı. Halk dedi ki, 'Benim hassasiyetim İmralı'dır. Sayın Öcalan Kürt halkının kırmızı çizgisidir.' Bunun iyi okunması lazım. Bunun için yapılması gereken şey yeni bir anayasa yapmaktır. Kürt halkının kimliği tanınmalıdır. Sayın Öcalan ve İmralı üzerinde bazı tartışmalar yapılıyor. Bunlar taviz değildir. Öcalan'da her tutuklu gibi yasal haklara sahiptir." Her seçimde bazı kesimlerin halkı din üzerinde kandırmaya çalıştığını dile getiren Ayna, artık kimseni bu tür din istismarcılarına inanmamasını istedi. Ayna'dan sonra konuşma yapan DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan da, bölgede son aylarda yaşanan olayları hatırlatarak, "Son dönemlerde çok sıcak ve sancılı süreç yaşadık. Yaklaşık iki aydır bu coğrafya yanıyor. Bu coğrafyada tanklar, toplar, coplar konuştu. İrade kabul edilen bir insana karşı hukuksuzluk yapıldı. Sizi bu direnişten dolayı kutluyoruz. Siz her şeye rağmen iradenize sahip çıktınız" dedi. Geceyi Iğdır'da geçirecek olan DTP'liler, yarın Kars merkez ile Digor İlçesi'nde halkla buluşacak.
 
ANF NEWS AGENCY


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.