T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Ethem Sancak, Haham Tuncay’ın ifadesinden nasıl çıkartıldı?

                                                                                              4 Kasım 2008

 

 

 

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin:

Tayyip Erdoğan, yandaş medya patronu Ethem Sancak'ı, Haham Tuncay'ın ifadesinden çıkarttırdı!

 

 

            CIA ajanı, "Tanrı'nın İsrail'i için çalıştığını" söyleyen sahte Haham, dolandırıcı Tuncay Güney'in toplam 170 sayfa olan "mülakatı", iddianame eklerinde 128 sayfa olarak yer alıyor. Gizlenen 42 sayfada neler vardır?

 

            Vedat Yenerer'in avukatı Sayın Vural Ergül, kayıp bölümde Fethullah Gülen ile ilgili ifadeler olduğunu söylemektedir. Doğrudur. Haham Tuncay, Mehmet Eymür tarafından daha 1980'lerin sonlarında Fethullah Gülen cemaati içine yerleştirildi ve yıllarca bu ekiple birlikte çalıştı.

 

            Şimdi biz Dolandırıcı Haham Tuncay'ın ifadesinde yer alan ve daha sonra soruşturmayı yönetenlerce yok edilmiş başka bir bölümü kanıtlarıyla açıklıyoruz.

 

Tayyip Erdoğan'a en yakın işadamlarından olan Ethem Sancak, Başbakan'ın müdahalesiyle dava dosyasından, belge sahteciliği suçu işlenerek çıkarılmıştır. Ergenekon Savcıları ve mülakatın çözüm metni altında imzası olan KOM Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve diğer polis yöneticileri suç işlemişlerdir.

 

 TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi, Hedef Alliance Yönetim Kurulu Başkanı, Star gazetesi ve Kanal 24'ün patronu, kendisiyle yapılan söyleşilerde Tayyip Erdoğan ile ilgili olarak "idolüm" diye bahseden, "Ben Tayip Erdoğan'ın sevdalısıyım" diyen Ethem Sancak ile ilgili bölümün, çözüm metninden çıkarılması, sergilenen tertibin en çarpıcı kanıtlarından biridir.

 

Söz konusu olan Doğu Perinçek olunca, Haham Tuncay'ın ağzından en akıl almaz suçlamalar iddianameye dolduruluyor. Yedi yıl önceki iftiralar yetmiyor, yedi yıldır Amerika ve Kanada'da yaşayan CIA ajanı Haham'ın eline yeni iftiralar tutuşturularak kanal kanal dolaştırılıyor, böylece Psikolojik Savaş devam ettiriliyor.

 

Ama, tertipte görev alan, yandaş medyada İşçi Partisi'ne saldıran "Tayyip sevdalısı" söz konusu olunca, ilgili ifadeler yasalar çiğnenerek ortadan kaldırılıyor.

 

SANCAK NEDEN İFADE VERDİ?

 

Tuncay Güney mülakatının makaslandığı ispatlıdır. Ethem Sancak, Tuncay Güney'in mülakatındaki bilgiler nedeniyle 24 Nisan 2008'de Savcı Zekeriya Öz'e ifade verdi. Bu ifade dava dosyasında 391 Numaralı Klasörün 172–173. sayfalarında yer alıyor.

 

Ethem Sancak'ın Ergenekon soruşturması kapsamında, Savcı Zekeriya Öz'e "gözlerden uzak bir mekânda" sorgu verdiği Temmuz 2008 başında gazete ve televizyonlarda haber oldu. Haberlerde, Ethem Sancak'ın Tuncay Güney'le 1999 ve 2000 yılında askeri ihaleler nedeniyle iki kez buluştuğu, buluşma mekânının ise Hilton Oteli olduğu iddialarına yer verildi.

 

Ethem Sancak, Nisan ayında Levent'teki İstanbul Ticaret Mahkemesi'nde Savcı Zekeriya Öz'e tahsis edilen Kat'a gittiğini ve bilgi verdiğini kabul ediyor. İfade vermesinin nedeninin Tuncay Güney'in kendisiyle ilgili iddiaları olduğunu da kabul ediyor. Ama, dava dosyasına giren "mülakat"ta Ethem Sancak ile ilgili bölüm yok!

 

TAYYİP SAVCI OLURSA BÖYLE OLUR

 

Tuncay Güney 2001 Mart'ında gözaltına alındı. Kendisine dikte edilen suçlamaları video kaydında tek tek söyledi. Bu suçlamalar "Türkiye'nin en büyük soruşturması"nın temel dayanağı yapıldı. Tuncay Güney'in suçladığı kişiler arasında yer alan TÜSİAD yöneticisi ve üyesi birçok işadamı, Sabancılar, Aydın Doğanlar vb. Tuncay Güney'in "mülakat" metninden çıkarılmamış. Ama Ethem Sancak ile ilgili bölüm ise çıkarılmış. Çünkü TÜSİAD yöneticisi Ethem Sancak, Ergenekon davasının savcısı Tayyip Erdoğan'ın sevdalısı.

 

En önemlisi Tayyip Erdoğan'ın yandaş medyasının patronu.

 

442 NOLU KLASÖRDEKİ EKSİK

 

Soruşturmayı yürüten savcılar tarafından hazırlanan İddianame'nin eklerinde 442 klasör yer alıyor. Bu klasörlerde, davayla ilgili olan olmayan binlerce kişinin ismi, telefon konuşmaları, çeşitli suçlamalar bulunuyor.

 

442 numaralı klasördeki ek belgelerin 1. sayfasında, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu'nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazısı var. Şöyle deniyor:

 

"2001 yılında Şube Müdürlüğümüzce yapılan bir operasyonda Tuncay Güney yakalanmış ve mülakat yapılmıştır. Yapılan bu mülakat kamera ile kayıt altına alınmış ve çözümü yapılmıştır. Ergenekon terör örgütüne yönelik yapılan soruşturma kapsamında, Tuncay Güney'in mülakat çözümleri yazı ekinde gönderilmiş olup soruşturma dosyasına eklenmesi hususunu arz ederim."

 

Tarih, 11 Şubat 2008. Bu yazının ekinde, "16 sayfa Tuncay Güney mülakat özeti ve 128 sayfa Tuncay Güney tüm mülakat çözümü" bulunduğu da kayıtlı.

 

 "Tüm mülakat çözüm tutanağı"nın girişinde, garip bir açıklamaya yer veriliyor: "Şube Müdürlüğümüz arşiv kayıtlarının tetkikinde Tuncay Güney'e ait mülakat kaseti bulunamamış, yapılan araştırmalarda söz konusu kasetlerin Fatih C. Başsavcılığı adli emanet memurluğunda olduğu öğrenilmesi üzerine mülakat kasetleri temin edilmiş ve DVD ortamına aktarılmıştır. Tuncay Güney'in mülakatı dinlenerek aşağıda yeniden çözümü yapılmıştır."

 

3. Sınıf Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, Ergenekon operasyonundaki "başarısı" nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Tayyip Erdoğan'ın gözde polis şefi İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in ekibinden olduğu biliniyor.

 

170 SAYFA 128 SAYFA OLDU

 

7 yıl önce 2001 yılında bu kasetler çözülmüştü. Yine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından. O zaman çözüm tutanağı 170 sayfa idi. Şimdi dava dosyasına konulan tutanak ise 128 sayfa. Eski tutanak hem Organize Şube'de, hem İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda bulunuyor. Ayrıca İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dolandırıcılık davası dosyasında da bulunması gerekir.

 

Mevcut olmasına rağmen neden yeniden çözüm yapıldığı sorulabilir. Bazı bölümleri makaslamak için. Savcılık ve onun emrindeki Organize Şube Müdürü Ekizoğlu ile onun görevlendirdiği polisler açıkça suç işlemişlerdir.

 

Birinci suçlu Ergenekon Başsavcısı olduğunu iddia eden Tayyip Erdoğan'dır. Davanın diğer savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın işlenen suçun diğer failleridir.




--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.