T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) GAP’a Arap havuzu

KÖrfez bölgesinin global finans pazarındaki kuruluşları Ithmaar Bank, Abu Dhabi Investment House ve Gulf Finance House işbirliğiyle kurulan Vision3, şimdilik 6 milyar tutarında bir fon için Türkiye ile yatırım niyet anlaşması yaptı. Bölgedeki ilk yatırım 2009 yılı içinde gerçekleştirilecek.


Araplar GAP'a demir atıyor
Ithmaar Bank B.S.C, Abu Dhabi Investment House ve Gulf Finance House adlarındaki üç Körfez grubu 6 milyar dolarlık yatırım için Türkiye ile anlaştı



Körfez bölgesinin global finans pazarındaki kuruluşları Ithmaar Bank B.S.C, Abu Dhabi Investment House, Gulf Finance House stratejik işbirliği ile oluşturulan Vision 3, 6 milyar tutarında bir fon için Türkiye ile yatırım niyet anlaşması yaptı. Niyet Anlaşması, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından düzenlenen basın toplantısı sırasında, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in de katılımıyla Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde imzalandı. Vision3 tarafından Türkiye'ye yatırım için aktarılması planlanan 6 milyar dolar tutarındaki fon kapsamında ilk yatırımın 2009 yılı içerisinde hayata geçirilebileceği, temelde modern tarım ve hayvancılık alanında GAP bölgesine yöneleceği belirtildi.


9 milyara çıkacak
İmza töreninde konuşan Devlet Bakanı Ekren, üç Körfez grubunun oluşturduğu fonun başlangıçta 6 milyar dolarlık olacağını, kaldıraç etkisiyle bu fonun 9 milyar dolarlık bir seviyeye gelmesini de beklediklerini ifade ederek, fonun ilgi alanının özellikle tarım teknolojisi, tarım ve hayvancılık olacağını, bunun da Güney Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki ana faaliyet alanlarının bir tanesini kapsadığını bildirdi. Ekren, yeni dönemde, önümüzdeki günlerde Türkiye ekonomisinin sadece bir finansal liman olmayacağını vurgulayarak, reel üretim için de Türkiye'nin tercih edilebilirliğinin her zaman yüksek olacağını belirtti. Ekren, küresel ekonomik ve finansal krizden sonra bazı ülkelerin kendi iç dinamiklerinin, temel parametrelerinin makro ekonomik ve finansal istikrarlarının kalitesine bağlı olarak bu süreçte de yerli ve yabancı yatırımcılar için cazip bir yatırım ortamı olabileceğinin ortaya konduğunu, bu ülkelerden bir tanesinin, belki de en önemlilerinden birinin Türkiye ekonomisi olduğunu vurguladı.


GAP ve Konya projeleri
Türkiye Cumhuriyetinin en önemli projelerinden birinin GAP olduğunu, bu kapsamda birlikte düşündükleri Doğu Anadolu ve Konya ovalarının da bulunduğunu hatırlatan Bakan Ekren, yeni dönem kamu yatırımlarında temel vizyonlarının, ekonomik kalkınmanın bölgesel dinamiklerini ve bölgesel aktörlerini harekete geçirerek, kendi imkan ve kaynaklarının farkındalığını artırarak refah ve mutluluğu hızla yükseltecek adımları atmak olduğunu söyledi. GAP ve Konya projelerinin en önemli özelliğinin kamu yatırımı yoluyla bölgedeki alt yapı sorunu ve ihtiyacını ortadan kaldırmak olduğunu vurgulayan Bakan, projenin temel eksenlerinden ekonomik kalkınmanın, bu bölgede faaliyette bulunacak büyük ve küçük boy işletmelere yönelik inisiyatifleri içerirken, sosyal gelişmenin de aynı bölgedeki vatandaşların eğitim ve mesleklendirme düzeylerini artırıcı bir rol oynayacağını kaydetti.



--
----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------
Ülkemizin zor günleri yaşadığı bir dönemde bütün
yurtseverleri ve Atatürk milliyetçilerini gurubumuza
bekliyoruz..
Geçerli web adresi:
http://groups.google.com/group/yurtsevenler
Geçerli e-posta adresi:
yurtsevenler@googlegroups.com
---------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.