T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Ümraniye'ye aydın isyanı

Bu tertip çökecek!
Silivri'de toplanan bir grup aydın, Ümraniye davasından duydukları rahatsızlığı bildiriyle dile getirdi: Biz yurtsever aydınlar olarak, bir hukuk skandalına ve zalimce bir insan hakları kıyımına tanık olmaktan utanç duyuyoruz. Cumhuriyet yargısı ve Türk milleti bu ABD tertibini hep birlikte çökertecektir.




ÜMRANİYE DAVASINA AYDINLAR SERT TEPKİ GÖSTERDİ:


İnsan hakları kıyımına tanıklıktan utanıyoruz
Sanatçı ve yazarlardan oluşan bir grup, Silivri Cezaevi önünde davadan duydukları rahatsızlığı dile getirdi: İnsanlık tarihinde eşine az rastlanır bu hukuk skandalının hedefi, Türk milletidir


Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi önünde toplanan bir grup aydın, Ümraniye davasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Sanatçı, yazar ve gazetecilerden oluşan grup adına bir açıklama yapan Yazar Demirtaş Ceyhun, kendilerini "Yurtsever Aydınlar" olarak niteleyerek, Ümraniye davasıyla ilgli operasyonlarda Türk milletinin hedef alındığını savundu.Yaşananların bir hukuk skandalı olduğunu savunan Demirtaş, şunları kaydetti:


Türk milleti çökertecek
"Biz bugün yurtsever aydınlar olarak Silivri Cezaevi önündeyiz. Burada milletimize tarihi bir açıklama yapmayı görev biliyoruz. Türk tarihine küfredercesine, adına Ergenekon denilen ve ABD tertibi Türkiye'nin yurtsever aydınlarını hedef almıştır.. Gerçek hedef Türk milletidir. İnsanlık tarihinde eşine az rastlanır bir hukuk skandalına zalimce bir insan hakları kıyımına tanık olmaktan utanç duyuyoruz. Cumhuriyet yargısı ve Türk milleti bu tertibi birlikte çökertecektir. Biz sanatçılar, yazarlar ve bilim insanları olarak, Ergenekon tertibiyle tutuklanan aydınlarımızın bir an önce serbest bırakılmalarını istiyoruz. Biz, Cumhuriyet yargısına güveniyoruz. Tertip çökecek ve Türkiye kazanacaktır. "



Mahkemeden teminat
Bu arada, sanıklara destek için bir grup aydının cezaevine geldiğini öğrenen mahkeme heyeti, dava arasında grubu içeriye davet etti. Grup temsilcileri ile görüşen mahkeme heyeti başkanı Köksal Şengün, dava hakkında bilgi vererek, adaleti sağlayacakları teminatını verdi.


Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde toplanan sanatçı, yazar ve bilim insanları adına adına konuşan Demirtaş Ceyhun, "Yurtsever aydınlar serbest bırakılsın" adlı bildiriyi okudu.



İftiranameye dönüşmüş durumda
* İBRAHİM Balaban (Ressam)
"Şimdi benim mahpus damlarına düşen  arkadaşlarıma, kardeşlerime bir çift sözüm var. İçeride bol bol kitap okuyun, şiir yazın, resim yapın. Hiçbir şey yapamıyorsanız,  zeytin çekirdeklerinden tesbih yapın. Pencerelere oturup murat kuşu gibi ah çekmeyin" 

* HALİT Refiğ (Yönetmen) 
"Yorgun Savaşçı'yı yakan zihniyetle Ümraniye tertibini yapanlar aynı kişiler. Dilerim Ümraniye davası, yargı aşamasında Yorgun Savaşçı davası gibi 10 yıl sürmez. Bunun biran önce son bulması lazım. Ben de Ergenekon zihniyetindeyim. Sonuç geldiğinde utanacak olan, bu işlemi yapmış olanlardır." 


* ALTAN Günbay (Sanatçı)
"Bir Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk çocuğu olarak burada olmaktan utanıyorum. Yazıklar olsun, Allah sonumuzu iyi etsin."


* HAYATİ Asılyazıcı (Eleştirmen)
"Ümraniye davasındaki iddianame adeta bir iftiranameye dönüşmüş durumda.                         Ben bu mahkemeyi enginizasyona benzetiyorum. Enginizasyondan kaçan insanlar  Osmanlı'ya sığınmıştı.Şimdi sığınacak yer de yok."



--
----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------
Ülkemizin zor günleri yaşadığı bir dönemde bütün
yurtseverleri ve Atatürk milliyetçilerini gurubumuza
bekliyoruz..
Geçerli web adresi:
http://groups.google.com/group/yurtsevenler
Geçerli e-posta adresi:
yurtsevenler@googlegroups.com
---------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.