3 Kasım 2008

(anadoluhaber) Re: Türk Dış politikasının büyük zaferi: Türkiye BMGK üyesi

ZAFER Mİ? HEZİMET Mİ ? SİZ KARAR VERİNİZ...

''Türkiye'nin Jandarma Üyeliği Kabul Edildi....''


BM de Türkiye nin üyeliginin kabul edilmesi;
Türkiye nin artik ABD nin dogrudan jandarmasi olmasiyla es degerdedir.BM in bir Domuzlar Diktatoryasi oldugunu tekraren belitmeye gerek yok.Daha bundan bir kac ay evvel*Tecavüzün savasta suc sayilmayacagi*savasin bir araci olduguna ait*bir karar yayinlamisti.
Artik*vahsetin mesru hale getirilmesine aracilik ediyor.

BM neden kuruldu?
Bu sorunun cevabini aradiginiz vakit*Birlesmis Milletler cemiyetinin 1920 li yillarda kurulan*1947 yilinda islevine son verilen*Cemiyeti Akvama alternatif olarak kuruldu.

BM in(United Nations Fighting Forces") kurulusu ABD nin kendi Dis Politikalarinda aktif olarak kullanmak uzere kendi Disisleri nezdinde kurdugu bir dis iliskiler teskilatidir.Cemiyeti Akvamin feshedilmesini sagliyarak*kendi direktiflerini verecegi ve kendi dis politikalarini uygulayacagi bu teskilati genisletmis ve Uluslararasi bir teskilet haline getirmistir.

BM nin kendi tarihi temeli ABD nin meshur Dis Politikalari ve Dis Dünyada kontrolu kendi elinde Tutmak amaciyla yayinladigi Truman doktrini va Atlantik Asamblesi*bu isin temel taslaridir.

BM yillardir*ABD nin bu politikalarina uygun olarak gelistrilmi ve bu teskilatin altinda yeni yapilar olusturularak*güclendirilmis bir kurulus haline getirilmistir.
NATO nun BM nin güvenlik kurulusu olarak hareketi saglanirken*NATO ülkeleri de bu isleve aktif olarak katilmaktadirlar.

ABD BM nin son yillarda daha cok ekonomik dis politikalarinin önünü acmak amaciyla kullanmaktadir.Kapitalistlesmenin getirdigi de bu olmustur.

Simdi Türkiyenin BM nin güvenlik konseyinde gecici üye secilmesi ABD dis politikasi acisindan önemlidir.Nedeni de artik Islam ülkeleri üzerinde Türkiye bir masa olarak kullanilacak*bu ülkelere Türkiye üzerinden*uygulamalar*yaptirimlar ve benzeri uluslararasi dis politikalar gelistirilecektir.Türkiyenin bu durumu aslinda Baran dergisinde belirtildigi gibi*Baska ülkelerin problemlerini cözmek*kendi problemlerini de cözmemek*yada baskalarin cözmesini beklemek*yada baskalarinin politikalarina mahkum bir anlayisla beklemek*gibi garib bir anlayisin icindedir.

Aslinda bir gariplik falanda yoktur bu anlayista.Nedeni diyalogculuk*ve Ic politikanin CIA destekli olmasidir.
Bu islerin tereyagindan kil ceker gibi *cözülmesinin nedenide budur.

Kuyrukcusu oldugu ABD nin bu sayede Ortadoguda ve bulundugu cografyada*ABD nin tam bir JANDARMA eri olmustur.
..........
..............


Cenin Vahsetini örtmeye calisan*BM nin dünkü oyunculari...Bugun ise Türkiye nin de dahil oldugu grup olmustur.TC artik bu sayede ABD ve destekcilerinin katliam ve vahsetlerini örtmekle yükümlüdür.

..........
..........


Simdilik kaydiyla....

DAHA ÖNCE OKUDUĞUM YUKARIDA Kİ YAZIYI  AKINCI GENÇ İSİMLİ FORUMDAN İKTİBAS EDİYORUM...


03 Kasım 2008 Pazartesi 22:22 tarihinde G. Mert Aydogdu <mertaydogdu@yahoo.com> yazdı:

Türk Dış politikasının büyük zaferi: Türkiye BMGK üyesi

Türkiye, bugün yapılan BMKG üyelik seçimini, ikinci tur oylamaya gerek kalmadan 151 oy alarak kazandı. Türkiye'yle birlikte Avusturya aldığı 133 oyla seçimin galibi oldu. Kazanabilmek için çok büyük bir mücadele veren İzlanda 87 oyla beklenin de altında bir sonuç aldı. 2009-2010 dönemi seçilen Türkiye bu görevine 2009 ocak ayında başayacak.



Dışişleri Bakanı Ali Babacan Türkiye'nin seçim sonuçlarına göre BM Güvenlik Konseyi'ne seçilmesi dolayısıyla Genel Kurul salonda tebrikleri kabul etmesini takiben, BM'deki basın mensuplarına da özel bir açıklama yaparak soruları cevaplandırdı.


(Fotoğraflar: Turkish Journal)
Türkiye'nin seçim zaferiyle BM Genel Merkezi'nin karşısında bulunan Türkevi'ne büyük bir Türk bayrağı asıldı.

17 Ekim 2008, Cuma
Selçuk Acar, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER/ NEW YORK


Türkiye, BM Güvenlik Konseyi geçici üyelik seçimini ilk tur oylamasının sonucunda net bir oy üstünlüğüyle kazandı.

Bugünkü seçimle birlikte, Türkiye dışında, Uganda, Meksika, Japonya, Avusturya'dan oluşan 4 üye ülke daha BMGK üyeliğini kazanmış oldu.

Türkiye, bugün yapılan BMKG geçici üyelik oylmasını, ikinci tura gerek kalmadan 151 oyla diğer adayların çok üzerinde bir sayıya ulaşarak kazandı. Türkiye'yle birlikte Avusturya aldığı 133 oyla seçimin galibi oldu. Kazanabilmek için çok büyük bir mücadele veren İzlanda'nın 87 oyla beklenin de altında bir sonuç aldı.

BM Genel Kurul Başkanı Miguel d'Escoto Brockman'ın başkanlığında başlatılan oylama, aday ülkelerin seçilmek için gerekli olan çoğunluğa ilk turda ulaşıldı.

Oylamaya, BM'ye üye 192 ülkenin daimi temsilcisi büyükelçiler katıldı. Türkiye adına BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin oy kullandı.

Seçim bölgelere göre, Afrika bölgesinden Uganda, Latin Amerika ve Karayipler bölgesinden Meksika tek aday olarak girdi.

Diğer bölgesel gruplarda ise Afrika bölgesinden tek aday olanUganda üyeliğe seçilirken, Latin Amerika ve Karayibler bölgesinin tek adayı Meksika ile Asya grubunda İran'a karşı büyük bir üstünlük sağlayan Japonya BMGK geçici üyesi oldu.

47 yıldır Güvenlik Konseyi'nde temsil edilemeyen Türkiye, bu görevi en sona Ortadoğu grubunu temsilen 1961 yılında Polonya'yla paylaşarak bir yıllık yarı dönem olarak yürütmüştü

BMGK geçici üyeliğine seçilen Türkiye, bu defa 2 yıllığına 2009-2010 dönemi için Batı Avrupa grubunu temsilen katılacak.

Türkiye, bu görevi 1 Ocak 2009'den itibaren üstlenecek.



Yahoo! Türkiye açıldı!
İnternet üzerindeki en iyi içeriği Yahoo! Türkiye sizlere sunuyor!
http://yahoo.com.tr




--

 ---------------------------------------------------------
"HAKİKATİN HATIRI ,DOSTUN HATIRINDAN ÜSTÜNDÜR"
(HZ ALİ ra.)

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.