T a r a f s ı z D e ğ i l i z

TSK'DA ÇOCUKLARININ YEMİN TÖRENİNİ TEL ÖRGÜNÜN ARKASINDAN İZLEDİLER

Başörtülü anneler törene alınmadı ! “Kim bunlar?” demeyin, onları artık tanıyorsunuz. Hani şu üniforması aslında turuncu olanlar ki, Amerika ve Batı’nın yolunda, Müslüman Anadolu ahalinsin kılık kıyafetiyle, Müslüman Türk kadınının örtüsüyle uğraşanlar....

TSK'DA ÇOCUKLARININ YEMİN TÖRENİNİ TEL ÖRGÜNÜN ARKASINDAN İZLEDİLER

Başörtülü anneler törene alınmadı !

Manisa'daki 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine, 40 yaşın altındaki başörtülü asker yakınlarının alınmadığı iddia edildi.

Türkiye'nin dört bir yanından çocuklarının mutluluğunu paylaşmak için gelen aileler, yemin törenini tel örgünün arkasından seyretmek zorunda kaldı. Kendilerine çifte standart uygulandığını belirten asker yakınları, "Bizi başörtülü olarak içeriye almıyorlarsa, o zaman evlatlarımızı da askere almasınlar." diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

Türkiye'nin dört bir yanından Manisa'da vatani görevini yapan çocuklarının yemin törenine gelen aileler, günlerce yemin törenini bekledikten sonra sabahın erken saatlerinde geldikleri nizamiye önünde kuyruğa girdi. Ancak asker yakınları içeriye alınırken yapılan kimlik kontrolü sırasında ilginç bir olay yaşandı. Asker yakınlarının iddiasına göre kimlik kontrolünda, 40 yaşın altında olan başörtülü bayanlar içeriye alınmadı. Uygulama karşısında şaşkınlığını gizlemeyen asker yakınları yakınlarının yemin törenini tel örgülerin ardından izzlemek zorunda kaldı. Maruz kaldıkları uygulamanın büyük bir haksızlık olduğunu ifade eden aileler, bu muameleyi haketmediklerini söylediler.

Kardeşinin yemin töreni için geldiğini söyleyen Rabia K., yaşadıklarını şöyle anlattı: "Nizamiyede görevli askerler, 40 yaşından küçük başörtülü hanımların, başını açmadan içeriye giremeyeceğini söyledi. Yanımda 57 yaşındaki halam vardı, onu aldılar. Biz de diğer mağdurlarla birlikte az ileride, tel örgü arkasından töreni seyretmek zorunda kaldık. İçim burkuldu."

DÜNYA BÜLTENİ

Öte yandan bu ve bundan önce gerçekleşen bu tür olaylar karısında bu hafta yayınlanan Baran Dergisinde de bir yazı yayınlandı ...Haftalık olarak yayınlanan Baran Dergisi Turuncu Balkabakları Sahne de başlığı altında KİM BUNLAR ? diye seslenerek aşağıda ki ifadelere yer verdi....

“Kim bunlar?” demeyin, onları artık tanıyorsunuz. Hani şu üniforması aslında turuncu olanlar ki, Amerika ve Batı’nın yolunda, Müslüman Anadolu ahalinsin kılık kıyafetiyle, Müslüman Türk kadınının örtüsüyle uğraşanlar. Niğde’de yapılan geçit töreninde bir sürücü kursuna ait arabaları kullanan türbanlı bayanların protokol önünden geçmesine müsaade etmeyenler… Manisa’daki davette, belediye başkanının eşi türbanlı diye, salonu terk edenler… Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yapılan kros yarışmasında ikinci olan başörtülü sporcuya ödülünü vermeyen komutanlar!..

Kim bunlar, nerden çıkmaktalar, neye ve kime hizmet etmekteler?

Bu ordu emperyalizme karşı Türkiye’nin tam bağımsızlığını müdafaa edecekse, bu ancak millî bir hamle ile olabilecekken, milleti karşısına alıcı bu tür çıkışlar ile mi millî olunacak? Yoksa millet bu politikayla AKP’nin kucağına doğru itelenip, Amerika’ya payanda yapılmaya devam mı edilecek?

“Biz millete zulmedelim de, millet de bizden tamamen ümidini kesip, AB-D’yi bize karşı kurtarıcı ve sığınılacak bir kucak olarak görsün!” deniliyorsa, bunu başarmaktalar ki, bu ordudan ümidimizi kesmeye dair her şey yapılıyor. ...
kaynak: baran dergisi



Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

2 yorum:

  1. Bu haberin sahih olduğundan kuşkuluyum.
    Çünkü kü Manisa/Batıkışlada Acemi Birliğinde bulunup, yemin törenine iştirak ettiğim tarih 2002 idi ve o zaman böyle bir ayrım yapılmamış, baş örtülü veya açık, herkese yakından
    izleme imkanı verilmişti. Şimdi neden böyle olsun ki?

    YanıtlaSil
  2. Başörtüsüne Karşı bilinçli yukarıdan gelen emirler ile yapılan bir engelleme sözkonusu olup Akp ye olan düşmanlıklarını Başörtüsü üzerinden gerçekleştiriyorlar aslında...Başörtülü anaların ne suçu var ki?

    Mehmetçiğin Şehit olan Mehmetçiğin ölüm törenlerinde ağlaşan Analar hep başörtülü onları engelliyor iseniz Askerede almayın olsun bitsin bu Anaların çocuklarını Yüzlerce,binlerce kez yazıklar olsun... Benim oğlum da Askerde bende başörtülüyüm bu durumu bi türlü anlamıyorum ......

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.