T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) VIDEO! YALCIN KUCUK SABETAYLARDA MUM SONDU KITABI GELIYOR!

YALCIN KUCUK'UN YENIKITABI GELIYOR!!!

 

http://www.youtube.com/watch?v=ewfcuKxePqg

 

 

 

SOK! RIZA NUR KITABINDA "KEMAL INONU'NUN KARISINI OPTU!, CANKAYADA MUM SONDU YAPIYORDU!"

Kaynak: Hayat ve Hatıratım (3)
Müellif: Dr. Rıza Nur, 1992

- Sahife 318-319 :

Çankaya eşsiz bir kerhane olmuştur...
.......
Bu işler saymakla bitmez... Binbir gece masalları, Venüs Mabedi hikayeleridir. Fuhşun her nev'i icra edilir. Mum söndürmeleri yapılır. Hepsi olur. Hepsini yazmak uzun ve çirkin...

Çankaya Fuhuş Tiyatrosunda böyle gelip giden müteharrik artistler olduğu gibi yirmi-otuz da temelli, seçme genç kız ve kadın var. Bunların bir kısmına evladlığım(!) diyor. Bir tanesi pek meşhur. Almanya'da dans tahsil etmiş bir kız... Ortalığa yaydıkları: Mustafa Kemal'e ve avanesine dans hocalığı ediyormuş!.. Sonra bunu da Avrupa'ya yolladı... Avdetinde gözden düştü. Bu adam eğlendikten sonra Avrupa'ya yolluyor. Bunun sırrını ne anlıyabildim, ne de öğrenebildim.

Artık bir balo ve dans devridir açıldı. Güya medeni ve asri olmuşuz. Dava bu... Bu zevk ve safaları Kara Kaplı'ya uyduruyorlar, meşru göstermek lazım!.. Artık Ankara'da mukellef balolar veriliyor. Bu balolarda müthiş rezaletler de oluyor. Hatta kavga, döğüş de var. Mustafa Kemal geliyor. Zil zurna oluyor, kadınlara tasallut ediyor. Bir defa dans ederken Fransız Sefiri'nin kızının memesini sıkmış; kız kaçmış, babasıyla beraber balodan gitmişler. Bir defa Mustafa Kemal kadın yerine tüysüz bir zabitle dans etmiş, çocuğu öpmüş. Kadınlardan bir kaçı Gazi'ye "biz burada iken bu olmaz" demişler, herif keyiflenmiş. Bir adam karısını, yani Mübarek Bey'ın kızını onlarla dans ettirmek istemediğinden Salih ve avanesi adamcağızı öyle dövmüşler ki, biçare sedye ile hastahaneye götürülmüş. Avrupa'da balolarda böyle şey asla olamaz. Bunlar baloyu da tulumbacı koğuşu yaptılar. Zaten Meclis'leri, Hükümetleri de o... Demek seviyeleri bu kadar.

Mustafa Kemal bu rezaleti çok ilerı götürmüş. Bir baloda herkesin içinde İsmet Paşa'nın karısını da öpmüş. Yanındakiler "yapmamalıydın" demişler. O vakit "Niye bana haber vermediniz" demiş. Güya mazaret!.. İsmet de orada imiş. Hiç bir şey dememiş. Namuslu bir erkek olsaydı derhal Mustafa Kemal'i vururdu. Bunun diğer tafsilatını Robert Kolej'deki Hüseyin'in karısı Mihre'den dinledik. Evvelce de dedim ya, Mevhibe namuslu ve dindardır. Kocası ne kadar namussuz ise, O, o kadar namusludur. Derhal ağlıya ağlıya eve gitmiş. Mihre onlara misafir imiş. Ağlıyarak ona anlatmış. Arkasından İsmet gelmiş, karısına "Ne ağlıyorsun? Bir şey değil ki... Hem, o senin kardeşin" demiş. Eee... Tamdır. İsmet'e layıkdır, o bunların hepsine katlanır. Tek mevkide dursun... Duruyor, demek ahlakı, milli, idari, siyasi böyle nelere katlanıyor... iştirak veya aletlik ediyor, hesab edilsin...


- Sahife 356 :

.....
Bu Said karısı ve kızkardeşini Mustafa Kemal'e takdim etmişdir. Latife bu kadınları hiç sevmezdi. Çünkü bir gün Mustafa Kemal sofrada Said'in karısının ayağına basıyorum diye, Latife'nin ayağına basmış, kavga çıkmıştı...

(Yukardaki hadiseyi Lord Kinross kitabında şöyle aktarıyor: )

Ataturk, The Rebirth of a Nation Lord Kinross
sahife 422-423:

The situation came to a head during a visit to Erzinjan in the Eastern provinces, where there had been a serious earthquake, and then to Erzurum. Here a luncheon was given to which, at the Gazi's request, officers and officials were bidden with their wives. It was the first time men and women had sat down at table together in this conservative city - hence a social occasion of a symbolic and somewhat stilted kind. Few of the guests were at their ease, and Kemal, breaking the ice, chose to rally his hostess, the handsome wife of the military commander, with expressions of gallantry and admiring glances across the table. Latife showed her displeasure, then lost control and exclaimed, "Be careful of your feet, Kemal. They are reaching as far as me."

Kemal went rigid with anger. The guests became silent with embarrassment. The social experiment had ended in disaster. After it, Kemal refused to speak to Latife. Instead he telegraphed instructions to the Cabinet, in Ankara, to arrange on his behalf for an immediate divorce. Latife was sent off by train next day, with two officers for escort. Kemal did not bid her farewell; nor did the wife of the commander with whom they were staying.

(Devam edecek..)
 

 


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.