T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Weiterl.: SKY türk kürt realitesindeki kimlik sorununu tartistiriyor.

 
 Hier klicken! sayin Hasan bey coktan beridir size yazi ve ileti yolamadim..
bütün  insani demokrasi cercevesinde siyasi düsüncelerinize ve insani calismalariniza tesekkürlerimi bildiririm.
2008 mart ayi da türkiye rayindan cikmistir..
Anayasanin gerekceli kararindan sonrasi ise daha bir muammadir..
 bu günlerde agiz deyisitiren sadece AKP tayyib olmadi, uluscularda, medyada, siyasilerde, muhalefettte, terörde ve  DTP de ama birden yine gündemi uluscular belirlemeye basladi !
belirlerken bagzilarinin icini bosaltmaya, sorunlari tartismaya acarak  muzakerelerle gecistirilmeye calisiyor.. mu?
Serdar Akinan
SYKtürk "KAN UYkusundan uyanmak".
bu proglari ve sunanlari elestiremiyorum..!
neden mi,  neden bunlar bu acilimi birden yaptilar..?
sizler yazilarinizla gündemi yeterince aydinlatmadiniz mi , evet..!
2008 baslarinda,  bu uluscu kimligini saklamayan ataistligi savunan Serdar Akinan ve  diyer bir kac yazar,  bunlar  sivil anayasa ilk ortaya ciktiginda ; "Anayasa ancak ihtilallle yeniden yazilir "diyen bir sunucu, bu gibi kürt sorununu tartismaya acmasida düsündürücü ve siyaseten ve stotüko olarak anlasilmasi gerekir..
hani bir zaman kürt platformu olusturanlara ordaki konusmacilara yumurta atmislardi,  simdi neden canli yayinda kürt haklariolarak acik acik  tartistiriliyor..!
bu dikkati gecemeyiz..
burda ne demek isteniyor..
AKP artik demokrasi AB kirterleri acilimini kapadi, özgürlüklere imza atamaz ise kim ve kimler atar..?
ortaligi Akp nin bos birakmasi,  bu uluscular; dejenere etmek ,kürt  sorununun,  konusmacilarin  icini mi  basaltmak icin konusmacilari getiriyor...lar.
 
selam.

 
AKP kapanmadıysa verdiği bir söz vardır
dtp ahmed türk
 
 
 
 
 Yazarlar / Serdar Akinan
 
 "Kan Uykusu"ndan Uyanmak 
 
 
 
 
SKYTURK'TE Kürt meselesini tartıştığımız bir haftalık yayın maratonu önceki gece başladı...
 
Katılımcıların çok içtenyapıcı görüşlerini bu köşede kayda geçirmenin doğru olacağı düşüncesindeyim.
 
O nedenle ilk geceden başlayarak bakın katılımcılar ana hatlarıyla neler söyledi...
 
Prof. Fuat Keyman:
 
"Dağa yönelik çözümler yerine kente yönelik çözümler gerekiyor. İnsana odaklanmalıyız. Vatandaşlığa vurgu yapmalıyız. Özne PKK değil Kürt insanı olmalı. Belli bir reform takvimi devreye sokulmalı."
 
Prof. Baskın Oran
 
"Türk milliyetçiliğine karşı Kürt milliyetçiliği gelişti... Türkiye'deki Kürtler ayrılmak istemiyor... Birlikte atılması gereken iki adım var: Bölgeye yönelik muazzam bir ekonomik kalkınma paketi hazırlanmalı ve demokratik haklar tanınmalı... Şiddet içermeyenayrılma dahil her türlü fikir özgürce dillendirilmeli... DTP asla kapatılmamalı... Meclis'e gidemeyen dağa çıkar..."
 
Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen:
 
"Güneydoğu'da yoksulluk ve işsizlik var. Bunun yanında kimlik sorunu var. Ama buna Kürt sorunu demek ayrımcılıktır. Kürtlerin sorunları demek daha doğrudur. Birlikte yaşamaya mahkumuz. Mezralar köyler birleştirilmeli. Bölge yeniden yapılandırılmalı. Hem güvenlik sağlanmalı hem iş olanakları ve yatırım çeşitlendirilmeli."
 
Mümtaz'er Türköne
 
"Sorunu bir terör sorunu olarak tanımlamak etnik özellikleri yok saymak. Askeri yöntemlerle çözüm arama politikaları iflas etmiştir. Kürt sorunu demokratikleşme sorunudur. Türkiye'de yaşayan insanlar etnik kimlikleri yüzünden kendilerini kötü hissetmemeli... Gerekli demokratik reformlar yapılırsa Kürt sorununda doğrudan mesafe alınacaktır."
 
Altan Tan:
 
"Bu sorunu çözmek istemeyenler PKK ve Genelkurmay sarmalından çıkmak istemiyor. Bir taraf sadece aş ve işten bahsediyor. Bir taraf soyut bir kimlik talebinden söz ediyor. Oysa bölge insanı hem aş hem iş istiyor hem de kimliğini ifade etmek istiyor. Şu anda Kürtleri ifade eden siyasal bir aktör yok. DTP PKK vesayetinden AKP asker vesayetinden çıkmalı. Türkiye kendine güvenmeli. İslam bölgede birliği ve huzuru sağlamanın dayanaklarından biridir bu nedenle de gözardı edilmemelidir."
 
Mehmet Metiner:
 
"Ne AKP ne DTP yaklaşımı yanlıştır. Başbakan'da ve AKP'nin çizgisinde rota değişikliği görmüyorum. Başbakan'ın Kürt meselesinde milliyetçi bir çizgiye kaydığını düşünmüyorum. Kürtlerin her türlü etnik hakı tanınmalıdır. Kürtçe serbest bırakılmaldır. PKK ile Kürtler arasındaki ayrım mutlaka gözetilmelidir. Devlet PKK'lılara düşman değil suçlu gözüyle bakmalıdır."
 
Evetilk günden akılda kalan temel tespit ve öneriler böyle... Cuma gününe kadar her akşam ekranımız bu tartışmaya açık olacak... Fırsat bulursanız sakın kaçırmayın... Bu hepimizin meselesi...
 
Tierisch gut! KOSTENLOSE E-Mail-Animationen - von IncrediMail! Hier Klicken!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.