T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Taliban Amerikan ganimetini sergiledi-FOTO-

Pakistan'ın kuzey batısındaki Taliban kuvvetleri Afganistan'daki Amerikan kuvvetlerine malzeme taşıyan 13 kamyona el koydu.

Pakistan'ın kuzey batısında konuşlanan Taliban güçleri, Afganistan'daki Amerikan ve Batılı kuvvetlere malzeme ve yakıt taşıyan 13 kamyonu ele geçirdi. Taliban, operasyonu, Afganistan'daki Amerikan askerlerina mühimmat taşıyan kamyonlar, Hayber geçidinden geçerken gerçekleştirildi.


Amerikan ve diğer Batılı kuvvetler, yakıt dahil ihtiyaçlarının çoğunu, Pakistan üzerinden karşılıyor.

Hayber bölgesindeki Pakistan hükümet yetkilisi, kamyonların 35 kilometre uzunluğundaki dar yolun dört ayrı yerinde ele geçirildiğini duyurdu. Ele geçirilenler arasında iki de Amerikan zırhlı aracı bulunuyor.

Taliban sözcülerinden Bahtiyar Mohmand, "Yaklaşık 60 maskeli kişi yola çıktı ve kamyonları şoförleri ile birlikte götürdü. Herhangi bir çatışma yaşanmadı" dedi.

Kamyonlarda silah veya mühimmat olmadığını söyleyen Mohmand, ancak ne gibi ihtiyaç maddeleri olduğunu bilmediğini de kaydetti.

Görgü şahitleri, kamyonların ele geçirilip götürülmesinin ardından iki Pakistan helikopterinin bölge üzerinde uçuş yaptığını ve ateş açtığını, açılan ateşte bir sivilin öldüğünü bildirdiler.

Afganistan'daki Batılı kuvvetlerinin pek çok ihtiyaç maddesi denizden Pakistan'ın Karaçi limanına getiriliyor oradan da kamyonlarla Hayber Geçişi tepesindeki Torkham veya güneydeki Chaman şehirlerindeki iki kapıdan Afganistan'a götürülüyor.


Dünya Bülteni...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.