T a r a f s ı z D e ğ i l i z

TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?

CUMHURİYET BU FOTOĞRAFI GÖRMEDİ
Baykal çarşaflı kadınlara CHP rozeti taktı, tartışma patladı. CHP lideri Deniz Baykal'ın çarşaflı kadına rozet taktığı anın fotoğrafı bütün gazetelerin ana sayfalarını süslerken, Cumhuriyet gazetesi bu fotoğrafı yayınlamadı.

CUMHURİYET'İN UNUTTUĞU REKLAM FİLMİ
Oysa aynı Cumhuriyet, 22 Temmuz seçimlerinden önce başlattığı 'Tehlikenin Farkında mısınız!' kampanyası kapsamında yayınladığı kısa ve çarpıcı filmlerle 'kara çarşaf tehlikesine' dikkat eçkiyordu. Fimde, "Bu sandığın içindeki tehlikeyi görüyor musunuz? Oylarınızı laik ve demokratik türkiye için birleştirin. Cumhuriyetinize sahip çıkın"mesajı verilerek, seçimlerde AKP'ye oy verilmesi halinde irticanın geleceği vurgulanıyor ve açıkça sol ittifak için oy isteniyordu.

SANDIKTAN NE ÇIKACAK
Cumhuriyet gazetesi o gün, çarşaflı ve türbanlı kadınları laik demokratik cumhuriyetin karşısındaki en büyük tehlike olarak lanse ediyordu. Ancak, CHP çarşaflı kadınlara rozet takınca, bu tehlike ortadan kalkmış olmalı ki, Cumhuriyet olayda haber değeri bile görmedi. Gazetenin başyazarı İlhan Selçuk, bugünkü köşe yazısında "Seçim sandığından ne çıkacak?" sorusunu sordu. Selçuk, "Halkımız tehlikenin farkında mı?..Yoksa Allah’ı, peygamberi, dini, imanı kullanan takıyyecilerin peşinde mi?.." derken,

Baykal'ın çarşaflı kadınlara CHP rozeti takması haberi kendi gazetesinde yer almıyordu.

İşte Cumhuriyet'in 22 Temmuz'dan önce yayınladığı 'Tehlikenin Farkında mısınız' filmi..




0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.