4 Aralık 2008

(anadoluhaber) ÇETKODER Engellileri bu yılda yalnız bırakmadı

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) yurt geneli bu yılda Engellileri yalnız bırakmadı ve başta ortopedik engelliler olmak üzere, görme engelliler, zihinsel engelliler'e araç gereç yardımında bulundular.

"ÇETKODER Engellileri bu yılda yalnız bırakmadı"

Kısa adı ÇETKODER olan ve genel merkezi Mersin'de bulunan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Merkezi toplumsal kalkınma, bilinçlenme ve mutabakat adına yaptığı ücretsiz, gönüllü çalışmalara durmadan devam ediyor. Bu sefer, Mersin başta olmak üzere, 21 ilde  engelli vatandaşlarımıza  ÇETKODER tarafından tekerlekli sandalye, koltuk değneği, görme engelliler için baston,  ve ihtiyaç malzemesi dağıtıldı.

50 TEKERLEKLİ SANDALYE

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş "Bir önceki yıl 250, sonraki yıl 100 tekerlekli sandalye dağıtmıştık. Bu yıl ancak 50 adet yapabildik. Tekerlekli sandalyeyi ve koltuk değeneği ile bastonları yurt geneli bölge bölge tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ortopedik ve görme engelli kardeşlerimize evlerine teslim ederek dağıtımı gerçekleştirdik. Biliyorsunuz biz daha öncede söyledik ve arz ettik" dedi.

SADECE ENGELLİ HAFTASINDA ANMAK DOĞRU DEĞİL

Göktaş, "Sadece Engelliler haftasında bu insanları hatırlamak ve anmak çok yanlış. Toplum olarak yöneticiler ve idareciler olarak onların her zaman yanlarında olmalıyız ve onların yaşamlarını kolaylaştıracak tedbirleri bir an evvel almalıyız. Bunun için sadece Engelliler haftasında manasız kutlama törenleri ve söylemlerle onların sorunlarını geçiştirmemeliyiz. Sorunlar ötelemek ile çözümlenmiyor" dedi.

ÖNCE 250 SONRA 100 BU YIL 50

Göktaş, "Biz daha öncede bu tür çalışmaları gerçekleştirdik. Hatırlayacaksınız bir önceki yıl 250 sandalye dağıtmıştık. Geçen yıl ise 100 adet tekerlekli sandalye dağıtımı ile Koltuk değneği (100 adet) dağıtımını gerçekleştirmiştik. Ama görüyorsunuz ki bu yıl ancak 50 tekerlekli sandalye dağıtımı ile 100 Koltuk değeneğine gücümüz yetti. Yaptığımız çalışmaları ücretsiz, gönüllü, herhangi bir kurum ve kuruluştan yardım almaksızın kendi imkanlarımızla mensuplarımızın İMC usulü ile gerçekleştiriyoruz. Malum ekonomik durum ve ekonomik kriz belli. Tüm kesimleri vurdu. İmkanlarımız bu kadar. Varını veren utanmamış derler. Bu arada ortopedik engelli kardeşlerimizin dışında görme engelli kardeşlerimiz için 100 Baston, zihinsel engelli kardeşlerimiz ailelerine ise araç gereç ve tıbbi malzeme dağıtımı gerçekleştirdik. Ayrıca Sargı bezi, ispirto, batikon, aspirin, yara bandı'nı ücretsiz verdik.  Her şeyi, her işi devletten beklemek ve mağdur insanların şartlarını zorlamak da doğru değil. Amacımız topluma her açıdan hizmet etmek" dedi.

SOSYAL DOĞAL VE EKONOMİK ALANDA KOŞMAYA DEVEM EDECEĞİZ

Göktaş, "Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği olarak "sosyal, doğal ve ekonomik" alanda çalışmalarımız hızla devam edecektir. Bütün çabamız, kendi olanak ve imkanlarımızla insanlarımızın daha insanca, uygarca yaşamlarını teminini sağlamak ve yaşamı kolaylaştırmak. Bu bağlamda toplumun tüm bireylerini engelli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için çaba sarfetmeye, onların yaşamda karşılaştıkları güçlükleri yenmek, mevcut yasal düzenlemelerin bir an evvel çıkması için çalışma yapmaya, kentlerde alış veriş merkezlerinde ve yaşamın her alanında rahat edebilmelerini sağlamak için el birliğine, yürek birliğine çağırıyorum. Unutmayalım ki, Paylaşmak ve bölüşmek her zorluğun üstesinden gelecektir" dedi.

 

ÇETKODER GENEL BAŞKANI GSM. 053228229991

ÇETKODER YAZIŞMA İÇİN : cetkoder@gmail.com


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.