19 Aralık 2008

(anadoluhaber) Fwd: Gerçek Aydınlar Yoldadır



Sevgiler.Sili

Mustafa Yıldırım

GERÇEK AYDINLAR YOLDADIR

 

Türkiye ekonomisinin Amerikan güdümüne girmesi ve temel sanayinin çökertilme girişimleri, Özal'la mı başladı yoksa Menderes'le mi?

Ne onunla ne de ötekiyle. İlk tasarı kolayca "Atatürk'ün silah arkadaşları" denilen kişilerce kurulan parti programındaydı.

O "silah arkadaşları" denilen kişilerin liberalizm hayranlıkları, kurdukları partiyi, silahlı kuvvetlerdeki makamlarını da kullanarak ve Şeyh Sait isyanının devleti sarsmasından da yararlanarak Cumhuriyet hükümetini yıkmaya çalışmaları da unutulup gitti.

Geriye yalnızca "Atatürk'ün silah arkadaşlarına" ihanet ettiği ve hatta onları astırmaya kalkıştığı safsatası kaldı. (Şu, 22 noktası bir türlü "tashih" edilemeyen Can Dündar-Faruk Alpkaya filminde olduğu gibi.)

Liberal saldırı tasarımı elbette 1920'lerde kalmadı. En tipik saldırı, II. Dünya Savaşının sonuna doğru ABD'ye sarılmasıyla başladı. 1947'de ABD ile anlaşma (bana göre, Moudros anlaşmasından sonra gelen teslimiyet teslim yemini) yapılınca anayoldan çıkılmaya başlandı.

Amerikan 20. Yüzyıl Vakfı Türkiye'ye adam gönderdi. Devletin kurduğu ağır sanayinin özelleştirilmesini istediler. En tipik istek, Karabük Demir Çelik Fabrikasının elden çıkarılmasıydı. Usta ajanlardan George S. Harris, bu konuları kitabında (Troubled Alliance, 1972) pek güzel anlatır. 1962'den başlayarak 600 'Barış Gönüllüsü' ajanın yurda yerleştirilmesine çok az sayıda milletvekilinin karşı çıktığını da belirtir Harris.

*

Atatürk'ten sonra, tıpkı Osmanlı hükümetlerinin yaptığı gibi, yabancı gücün kanatları altına pek çabuk sığınanlar, ekonomi yönetimimizi, eğitimimizi ve hepsin daha önemlisi silahlı kuvvetlerimizi Amerikan yönetimine teslim ettiler. Bir tür çağdaş dilenciliğe alıştırılan halk da yıllar geçtikçe ruhunu teslim etmeye başladı; yabancılardan yardım isteme alışkanlığı anayurdun topraklarını yabancıya satma alışkanlığına dönüştü.

Bu teslimiyet sürecine karşı çıkanlar da oldu. Bağımsızlık özgürlük karakteri silinmeyen on binlerce kişi, CIA yönlendirmesinde kurulan ekipler tarafından ezildi.

Halkı uyanık tutması gereken aydınların bir bölümü, bu acımasız saldırıdan sonra, çektikleri acıların anılarıyla bezginleştiler, umutlarını yitirdiler. Önemli bölümü ise son liberal saldırıyla birlikte ülkeye akan banker sermayesinin yarattığı iş olanaklarına alışarak üst sınıfa atladılar.

Geriye kalanlarsa az ya da çok gelirlerinden yoksun kalmamak için ilişkilerini koruma derdine düştüler. Yekten saldırılar karşısında bir an bile duraksamadan tepki gösterecekleri yerde, yayılmacıların yazarlığına, sanatçılığına soyunanların "liberal" ilişkilerini görmezden geldiler; bilinçleri ve ruhları temiz olanların tepkilerini yumuşatmaya giriştiler.

Sonuç: Kısa süren bağımsızlık yıllarının mirasıyla yetişmiş olan aydınlar da eriyip gitti.

Bu durumda, insanlığın geleceğini tasa edinerek kafa yoracak olan yeni bir aydınlar kuşağı gelmesi kaçınılmazdır.

O kuşağın öncüleri, Bizans medyasında yer bulamasalar da Anadolu gazetelerinde ve internette yazıyorlar. Yayılmacıların ağına düşenlerin, "liderlik" kurslarında yetiştirilenlerin parasal olanaklarına sahip değiller; ama insan olmanın gerektirdiği özgürlük sevdaları var.

Onların kendiliklerinden sürdürdüğü savaşımın değeri gelecek yıllarda anlaşılacaktır ve sonuçları alınacaktır. Bu bir düş değil, doğal gerekliliktir; çünkü insanlık hep iyiye ilerlemek zorundadır.

15 Aralık 2008

 






 






--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.