19 Aralık 2008

Yan: (anadoluhaber) KAHROLURUM

AL sana  bir  sadık  cani  avukatı daha.  yahu  açtırma ağzımı  .  bre  hain  k....p.  sanamı kaldı  bir  caniye avukatlık yapmak,  onun etrafında  kendi vatandaşlarından  binlerce   it köpek koruması var.   , bir  türkiyeliye  daha  ihtiyacı yok. ama  sizler  gönüllü   savunuculuğunu yapıyorsunuz,  yapın bakalım  bu millet  sizi  nasıl lanetliyor  göreceksiniz, bu  ülkede  dıştan beslenenlri  bilenler biliyor, bilmiyenlerde  bir  vesileyle  öyreniyor,  zaten sıfatlarınız   nasıl bir lanetle lanetlendiyinizi açıklıyor,    gayretiniz   cevapsız   kaleminiz  ücretsiz  kalmaz   merak etmeyin,   her şeyin bir vakti saati vardır,  bir mazlumu deyilde bir zalimi  savunabilenler  yaptıklarının  ücretini   bir gün alırlar inş.  mertlere  ve  yiğitlere  selam olsun,  

--- 18/12/08 Per tarihinde Hasan Kotan <kotanlartr@gmail.com> şöyle yazıyor:
Kimden: Hasan Kotan <kotanlartr@gmail.com>
Konu: (anadoluhaber) KAHROLURUM
Kime:
Tarihi: 18 Aralık 2008 Perşembe, 20:43

 
 

 

 KAHROLURUM

29 yaşındaki Iraklı gazeteci Sayın Muntazar El Zeydi "Bu sana veda öpücüğüm köpek" diyerek ayakkabılarını peş peşe ABD Başkanı George W. Bush'a fırlattı.

Bu olay tüm dünya kamuoyunda ve ülkemizde çok ses getirdi. Öyle ya sen koskoca dünya jandarmalığına soyunmuş ve dünyanın en büyük korsan devletinin başkanı olacaksın, sömürü, vahşet ve katliamlarınla nam salacaksın, her ülkede resmi, sivil uzantıların olacak, sonra da bir gazeteciden tokat gibi yüzüne hedeflenmiş ayakkabı saldırısına maruz kalacaksın.

 Olacak gibi değil. İnsan düşününce tüyleri diken diken oluyor.

Sen gazetecisin ayakkabı fırlatmak senin neyine…

Birkaç çanak soru sor, tamam işte.

Japonya'da Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombası atıp da yüz binlerce insanın sakat kalmalarına, yaralanmalarına ve hatta yüz binlerin ölümüne sebep olmalarına karşın hiçbir Japon gazeteci ayakkabı fırlattı mı kardeşim?

Şili'de, başka ülkelerde, oğlanlarına darbeler yaptırtıp o ülkelerin aydın ve yurtseverlerini katlederken hangi gazeteci ayakkabılarını fırlattı?

Sana mı kaldı ayakkabı fırlatmak?  Alt tarafı ülkende son 5 yılda bir buçuk milyona yakın sivil, çocuk yaşlı genç öldürülmüş, bir o kadarı belki daha fazlası yaralanmış iki milyon kişi de mülteci durumuna düşüp ülkenden kaçmışsa ne olmuş. İşkenceye uğrayanlar, ırzlarına geçilenler de var elbette. Yinede, sen gazetecisin kin, nefret ve üzüntü duymayacaksın, acı duymayacaksın. Bunları görmeyip gördüklerini de unutacaksın. Bush'tan özür dileyen işbirlikçi basın mensuplarından hiçmi bir şey öğrenmedin.

Gazetecisin sen, bütün bu olanlara sessiz kalıp ödüller almak varken, işbirliği yapıp mükâfatlandırılmak dururken sana mı kaldı kardeşim sanamı kaldı? Emperyalizmin, işgalcilerin yüzüne tokat atar gibi, tüm dünya halklarına örnek olmak sana mı kaldı?

Bak bazı ülkelerdeki meslektaşların senin için ne diyor bir tanesini yazayım da kulağına küpe olsun…

Gazetecilik değil FİKRET BİLA'NIN 16.12.2008 tarihli yazısından alınmıştır.
Kahire'den yayın yapan El Bağdadi televizyonunun muhabiri olduğu belirtilen Zeydi'nin bu hareketini tasvip etmek mümkün değil. Bu hareketi, gazetecilik mesleğiyle bağdaşmaz. Yaptığı, gazetecilik mesleğinin sağladığı olanakları kötüye kullanmaktan başka bir şey değil. Gazeteci kimliğiyle basın toplantısına girip saldırıda bulunmanın gazetecilikle ilgisi olamaz. Bu hareketinden sonra Zeydi'yi gazeteci saymak mümkün değildir. Nitekim olaydan sonra basın toplantısında katılan diğer Iraklı gazetecilerin Bush'tan özür dilemeleri de Zeydi'nin davranışını tasvip etmediklerini gösteriyor.
Bu hareketi de gösterdi ki Zeydi bir gazeteci değil bir eylemci.
Gazetecilerin ve gazeteci kuruluşlarının bu konuda bir tereddüdünün olmaması gerekir. Kınanması gereken bir harekettir.

Okudun mu kardeşim, gazetecilik neymiş öğrendin mi?

İşte, komşun ve emperyalizmin işgaline karşı ulusal kurtuluş savaşı vermiş bir ulusun gazetecisi, sana neler söylüyor. Hangi öğütlerde bulunuyor. Anladın mı?

Sen artık gazeteci de olamazsın. Olsan olsan tüm ezilen, sömürülen kanları oluk oluk akıtılan, halkların kahramanı ve onuru olursun, mesleğin ve imkânların ne olursa olsun emperyalizme, işgale ve katliamlara karşı koyabilmenin bayrağı olursun ve bende yanında olup seninle aynı onuru paylaşamadığım için KAHROLURUM.

Sevgi ve saygılarımla

Hasan Kotan

19 Aralık 2008

 

 

 

 



Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.