3 Aralık 2008

(anadoluhaber) Fwd: MİLLİ PARK / SÜHA UMAR..




 

 

Milli park nasıl öldürülür?

Önce yapılaşmaya göz yumulur, sonra da milli park statüsünden çıkarılır. Ayder'de olduğu gibi

Bir milli park neden öldürülür? Ben nereden bileyim! Bir milli park nasıl öldürülür? İşte bunu iyi bilirim! Önce, milli park ilan edilmeyi hak etmiş bir yer belirlenir. Ki bu işin en kolay yönüdür. Ülkemizde doğal, tarihi veya kültürel değerleri nedeniyle milli park ilan edilmiş veya edilebilecek nitelikte yüzlerce yer vardır.
Burası Bakanlar Kurulu kararı ile milli park ilan edilir. Karar tantana ile duyurulur ve ne denli uygar olduğumuz kanıtlanır.
Milli parkların bir yasası vardır. Ve bu yasa, milli parkın doğal, ekolojik, tarihi veya kültürel niteliklerine zarar verecek işlerin yapılmasını yasaklamıştır. Milli parklarda ev, otel, yazlık site, restoran yapılamaz.
Yapılırsa ne olur? Orası biraz karışık.
Kısa süre önce Uludağ Milli Parkı'nda da böyle olmuştu
Milli parklarda yapılaşma başlar! İlgililer tarafından görmezden gelinir! Yapılaşma giderek artar. Başlar öte tarafa çevrilir! Hatta yapılaşma özendirilir!
Sonra bu bölüm, "milli park niteliğini kaybettiği" gerekçesiyle, yine Bakanlar Kurulu'nun kararı ile, milli park sınırları dışına çıkarılır! Ve bu böylece devam eder! Ta ki milli parktan tümüyle kurtuluncaya kadar!
En son Uludağ Milli Parkı'nın bir bölümü, kaçak yapılar yargı kararına karşın yıkılamadığı (!) için, milli park sınırlarının dışına çıkarıldı. Şimdi de Milli Parklar Bölge Müdürü, Ayder Yaylası'nın aynı gerekçe ile milli park statüsünün kaldırılması için, Çevre ve Orman Bakanlığı'na öneride bulundu da! Herhalde böyle oluyor diye düşündüm! 
 
Süha Umar


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.