3 Aralık 2008

(anadoluhaber) IRANLI ALBAY "AHMEDINEJATIN ASKERLERI KARIMA TECAVUZLE TEHDIT ETTILER!"

Türkiye'ye sığınan İranlı Albay İHD'ye başvurdu -Özel-
 
VAN / Ahmadinejad rejiminde muhaliflere ve gençlere yoğun işkenceye karşı çıkan ve bunu uluslararası örgütlere e-mail atarak duyuran İranlı tabur komutanı Albay Mohammadreza Arıan'ın kızı ve eşi ordu tarafından gözaltına alındı, tecavüz tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Albay Arıan, kendisine kurulan komplodan son anda haberdar edilince eşi ve kızıyla zorlu bir yolculuğa çıkarak Türkiye'ye kaçtı. İran istihbaratı tarafından tehdit edildiğini ve can güvenliğinin olmadığını söyleyen Arıan, İnsan Hakları Derneği Van  Şubesi'ne başvurdu.
 
İşkenceye karşı çıktığı için kaçmak zorunda kalan İranlı Albay Arıan, Türkiye'ye sığındı. Kendisinin ve ailesinin can güvenliğinden endişe duyan Arıan, İHD'ye başvurarak destek talebinde bulundu.
 
BİR ALBAY…
 
Mahmud Ahmadinejad rejiminden kaçanlar arasında bir albay… Mahommadreza Arıan… Arıan, henüz gençlik yıllarında katıldığı İran ordusunda tam 33 yıl boyunca yer aldı. Subaylık yapan Arıan'ın rütbesi de kısa sürede yükseldi. Evlendi, bir kızı oldu. En son albay rütbesiyle tabur komutanlığı yaptı. Mahmud Ahmadinejad'ın cumhurbaşkanlığı döneminde başlayan baskı rejimi, Arıan'ın da hayatını alt üst etti…
 
YURDUNU TERKETTİ
 
Arıan birdenbire baskı ve işkencelerin ortasında buldu kendini. İşkenceye destek olmadığı için de yurdundan oldu… Önce askerliği bırakmak zorunda kaldı, sonra tehditlere maruz kaldı, en sonunda da yurdunu terk etti. Kısa bir süre önce Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldı.
 
İŞKENCE BIKTIRDI
 
Arian, tabur komutanı bir albay iken kendisini sürgüne gönderen olayları, "En son albay rütbesiyle tabur komutanlığı yaptım. Ahmadinejad döneminde işkenceler başladı. Özelikle gençler ve rejim muhalifi çevreler çok işkenceler yapılıyordu. Ben bu durumu Tahran yönetimine defalarca bildirdim" diye anlatmaya başlıyor.
 
ULUSLARARASI YARDIM İSTEDİ
 
Tahran yönetimine defalarca başvurmasına karşın hiçbir önlem alınmamış. Arıan, "Bunun üzerine uluslararası kuruluşlara ve insan hakları örgütlerine bu durumu anlatan e-mailler attım" diyor. Ancak iki e-mail, ailesini yangının içinde bulmasına yeterli olmuş…
 
EŞİNE VE KIZINA TECAVÜZ TEHDİDİ
 
"Daha sonra kızımı gözaltına aldılar. Kızımdan benim ile ilgili bilgi almaya çalıştılar. Kızımdan herhangi bir bilgi alamayınca serbest bıraktılar. Kısan bir süre sonra kızım ve eşim beni ziyarete geldikleri bir gün iş yerimin kapısında her ikisini gözaltına aldılar. Kızıma ve eşime benim ile ilgili bilgi vermemeleri durumunda kendilerine tecavüz tehdidinde bulunmuşlar. Ve birçok evraka okutmadan imza attırmışlar. Daha sonra serbest bıraktılar."
 
KAMERALI KOMPLO
 
Arıan bütün bu olanlara karşın yurdunda kalmaya devam etti. Ancak baskılar bununla da bitmedi. Bir süre sonra eski öğrencisi olan bir polis ofisine gelerek, kendisine kurulan komployu anlattı. Ofisine gizlice kamera ve dinleme cihazı konulmuştu. Pek yakında da gözaltına alınması planlanıyordu.
 
TÜRKİYE'YE KAÇIŞ
 
Arıan, bu uyarı üzerine kızını ve eşini koruyamayacağı düşüncesiyle kaçmaya karar verdi. Zorlu bir yolculuğun ardından Türkiye sınırına geçti. Kendisini Van'da buldu. Önce Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne ardından da İnsan Hakları Derneği Van  Şubesi'ne başvurdu.
 
TEHDİT EDİLİYORUM
 
Arıan, hala can güvenliğinin bulunmadığından şikayetçi. Sürekli tehdit alıyor. "Son zamanlarda İran istihbaratı tarafından tehdit ediliyorum can güvenliğim yok" diyen Arıan, başka bir yere nakledilmesi için yardım bekliyor.
 
FIRAT HABER AJANSI (ANF) servis ettiği haber ve fotoğrafları aboneleri dışında, ajansın izni olmadan kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır
 
Copyright 2008
ANF NEWS AGENCY


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.