T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Geleneksel İş Alanları

Geleneksel İş Alanları

  

Dünya çok büyük bir hızla değişiyor ve gelişiyor.

Yeni ürünler, yeni hizmetler ve yeni hizmet verme anlayışı üzerinde çalışılıyor,

Yabancı sermayeli kuruluşlar, hizmetlerinde, yerel düşünerek hareket ediyorlar.

Yerel düşünerek, iletişim stratejini kurguluyorlar.

Kültür, tarihi değerlere ve geleneksel tercihlere odaklanarak, günümüz teknolojisi ve modern estetik hizmet sunumu birleştirerek başarıya ulaşabiliyorlar.

Tüm bu gelişmeler olurken, bizim ise, Ülkemizin değerlerini, kültürünü yansıtan, bize ait olan bir takım çalışma alanlarını birer birer kaybettiğimizi, geleceğe taşıyamadığımızı görüyoruz.

 

Kaybettiğimiz geleneksel iş alanları nedeniyle oluşan piyasa boşluğu, karlı işlere odaklanan her firmanın hedefi olan yerel düşünme anlayışı ile kapatılıyor ve talepler sizin yerel özelliklerinizi takip eden bir başka ülkenin firması tarafından karşılanabiliyor. Global şirketler doğru bir psikolojik iletişim ile kültürel açıdan sahip oldukları özellikleri de kullanarak, yeni teknoloji, çeşitlilik ve modern sunum teknikleriyle bizlere ulaştırırken, bizler zengin kültürümüzün yansıması olan birçok iş alanını kaybediyoruz.

 

Global organizasyonların, doğal bir amaç olarak varlıklarının devamı yönünde kendi menfaatlerini arttırıcı bu çalışmalar karşısında, yapılanmamış, boşluklarla dolu bir piyasa ve tüketim odaklı bir yaşam biçimini görmeleri çok daha motive olarak emin adımlarla ilerleyebilmelerine neden olmaktadır.

 

Bu piyasa boşluğunun oluşmasında ve geleneksel iş alanlarının yok oluşunda etkili olan başarısızlıklarımız ise son derece önemlidir.

 

Gelenekten gelen iş alanlarının yok olmasının en büyük nedenlerinden birisi olarak ülke gündemimizde girişimciliğin gerektiği kadar yer bulamaması olduğunu itiraf etmeliyiz. Ayrıca yerel sermaye birikimi getirebilecek kobilerin ve geleneksel iş alanlarındaki faaliyetlerin kurumsallaşması yönünde etkin katkı sağlayacak, sağlıklı işleyen danışma mekanizmaların oluşmamasını da bir diğer neden olarak görmekteyiz.

İktidar kudretine sahip olanların geleneksel iş alanlarının bitmesini, yeni dünya düzenin bir sonucu olarak algılaması bir diğer önemli konudur. Oysa etrafımızda gördüğümüz her şey özünde tekrardan ibarettir, sadece daha gelişmiş, daha iyi sunulmuş ve insanoğlunun ulaştığı son beklenti noktasına daha yakın olacak şekilde teknolojiyle uyarlanmıştır.

 

En büyük başarısızlığımız ise;

 

Ülkemiz enerjisinin sonuçsuz konularda, polemiklerde, hesaplaşmalarda harcarken, ülkemiz doğru insanları, doğru işlerde görmekten mahrum olarak hızla gelişen medeniyetlerden haberi bile olmadan,  ilerleme anlamında durağan yaşamına devam ediyor olmasıdır.
 
Firat Devecioğlu
Yeni Siyaset Hareketi
www.yenisiyasethareketi.org
 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

KATILIM ICIN:
yenisiyasethareketi-subscribe@googlegroups.com

 

SAYFA ADRESİ:
http://groups.google.com.tr/group/yenisiyasethareketi?hl=tr

……………………………………………………………………………………………



--
Yeni Siyaset Hareketi/YSH/Gençlerin Siyasal Katılımı
http://groups.google.com.tr/group/yenisiyasethareketi?hl=tr
yenisiyasethareketi@gmail.com
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.