T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) İstanbul Alperenlerinden Basın Açıklamas��

İstanbul Ocak Haberleri
İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanı Mustafa KAYATUZU, son günlerde gündemi meşgul eden ''Ermenilerden Özür'' adı altındaki ihanet tezgahı hakkında bir basın açıklaması yayınlamıştır.

Değerli Basın Mensupları,

Adı aydına çıkmış bir grup Taşnak Kalemşörü tarafından ''Ermenilerden Özür'' adı altında yeni bir ihanet tezgahlanmaktadır. Bu Taşnak Aydınlarının Türk
Devleti ve Milleti ile nasıl sorunlar yaşadığı, hangi odakların beslemeleri olduğu, herkez tarafından bilinmektedir. Diasporacıların Zoryan Enstitüsü tarafından kullanılan ''Büyük Felaket'' tabirinin imzalanan metinde kullanılması bu olayın arka planı hakkında çok önemli bilgiler vermektedir.

Değerli basın mensupları,

19. yüzyılın sonundan itibaren emperyalizmin himayesindeki Ermeni çeteleri, tedhiş hareketleri ile huzuru bozmuşlar; 1. Dünya Savaşı esnasında düşmanlarla iş birliği yaparak Türkiye'yi arkasından vurmuşlar ve bir çok ilimizde Müslüman halk üzerinde korkunç bir éetnik temizliké hareketine girişmişlerdi.

Savaş sırasında Ermeni'lerin Osmanlı Devleti aleyhinde cephe gerisindeki saldırıları hat safhaya ulaşınca, 27 Mayıs 1915'de çıkarılan bir kanun-i muvakkat ile isyan eden Ermeni'lerin yine Osmanlı toprağı olan güneydeki mahallere gönderilmesi sağlanmıştır.


Değerli basın mensupları,

1915 olaylarına ilişkin olarak milletimiz, uluslararası büyük bir iftira kampanyası ile karşı karşıyadır. Bu olaylarda asıl mağdur olan ve zulme uğrayan milletimizdir. Tarihi bir çok belge bunu açıkça ortaya koymaktadır. Bu belgelerden en il-ginç olanı ise Ermenistan'ın ilk başbakanı Ovanes Kaçaznuni'nin 1923 yılında Bükreş'te yapılan Taşnak Partisi konuşmasıdır. Kaçaznuni bu konuşmasında "Barışı sabote etmek için savaştık. Artık hepimiz Türk'lerin düşmanı olan itilaf devletlerinin kampındaydık. -Denizden denize Ermenistan- talep etmeydeydik. İtilaf Devletlerinin ordularını göndermelerinin ve hakimiyetimizi temin etmeleri için Avrupa ve Amerika'ya resmi çağrılar yaptık. Nihayet şu da var ki, var olduğumuz sürece aralıksız Türk'ler ile savaştık. Öldük ve öldürüldük. Artık Türk'lere ne  gibi bir güven telkin edebiliriz ki?" diyor.

Şimdi bu Taşnak kalemşörlerine sorarız:

Sizler 1915 yılının gerçeklerini Kaçaznuni'den daha iyi mi biliyor sunuz? Sizler Kaçaznuni'den daha fazla mı denizden denize Ermenistan hayali kurmaktasınız? 


Karadağ işgali ile Hocalı katliamları bu Taşnak aydınlarına bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Karadağ ve Hocalı katliamları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Değerli basın mensupları,

Bu iftiralar karşısında Türk Devleti kendi sorumluluğunu yerine getirmelidir. Türk Tarih Kurumu'nda Sayın Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun başkanlığı döneminde kurulan ve çok etkili çalışmalar yapan Ermeni masasının çalışmaları hız kesmemeli ve bu çalışmalar ciddi bir şekilde desteklenmelidir.

Türkiye - Ermenistan ilişkileri Karabağ işgali ekseninde değerlendirilmeli ve bu bakış açısı bir devlet politikamız olarak sürekliliğini korumalıdır. Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan arasında sıkışan Ermenistan'a sınır kapısı açılmamalı ve bazı ekonomik açılımlar sağlanmamalıdır. 

Taşnak çetelerinin arşivlerinin, bilim adamlarının incelemesine açılması için uluslararası lobi faaliyetleri yapılmalıdır. Ayrıca bu konuddaki haklılığımız dünyaya iyi anlatılmalı ve bu amaçla bilim adamlarının içinde bulunduğu lobi faaliyetleri yapılmalıdır.

Uluslararası platformlarda Ermenistan'ın Karabağ'da işgalci olduğu ve bu bölgede 500.000 Azerbaycan Türkü'nün topraklarından edildiği gerçeği ciddi lobi faaliyetleri yapılmalı ve bu konuda Azerbaycan ciddi bir şekilde desteklenerek Hocalı katliamı dünyanın gündemine getirilmelidir.


Windows Live™ Photos ile fotoğraflarınızı kolayca paylaşımı. Sürükle bırak
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.