T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) KÜÇÜK’E KÖTÜ HABER: Kezzap kuyuları açılacak

KÜÇÜK'E KÖTÜ HABER: Kezzap kuyuları açılacak

 

Tuncay Güney'in, "Ergenekon tutuklusu emekli general Veli Küçük ve ekibinin, Güneydoğu'da binlerce Kürt kökenli vatandaşı öldürüp asit kuyularında erittiği" iddiası üzerine nihayet harekete geçildi. Şırnak Barosu'nun iddialarla ilgili suç duyurusu üzerine Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı, kuyuların açılması kararına vardı.

 

Aslan Değirmenci'nin haberi

 

"Kara Kutu" adlı kitapta Tuncay Güney, şu iddiaları ortaya atmıştı: "JİTEM elemanları tarafından PKK'ya yataklık gerekçesiyle yargısız infazlarla öldürülen binlerce Kürt kökenli vatandaşın cesetleri asit çukurlarında eritildiği için bulunamıyor. Veli Küçük'ün ekibi ve JİTEM'cilerin kullandığı mekânlar buralardı. Net adres olarak, Habur Sınır Kapısı'na giderken Mardin'in eski ilçesi Cizre'den sınıra yakın yerde solda karşına bir tesis çıkar, askerler koruyordur. Orayı kazarsan çok ceset çıkar." Kitapta işaret edilen yerlerin dışında, vatandaşların da bilgisine başvuracak olan savcılık, bölgede açılmayan kuyu bırakmayacak. Yerel gazetelere ilan da verecek olan savcılık, kayıp yakınlarına ulaşarak, şüphelendikleri her bölgede titiz bir araştırma başlatacak.

SONUNA KADAR GİDİLMELİ

Başsavcılığın aldığı kararı "Çok önemli" olarak değerlendiren Şırnak AK Parti Milletvekili Abdullah Veli Seyda, Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Silopi Belediye Başkanı Muhsin Kunur, Şırnak Esnaf ve Sanatkâr Odası Başkanı M. Ali Ayan ve Demokraside Birlik Vakfı Başkanı Mehmet Bozdemir, Vakit aracılığı ile şu çağrıyı yaptılar: "Türkiye'nin aydınlık geleceği yakalayabilmesi için geçmişi ile hesaplaşması lazım. Hukuk dışı uygulamalar varsa bunlar yargı karşısına çıkartılıp, sorumlulardan hesabı sorulmalı. Ergenekon ile tekrar gündeme gelen, başta Danıştay saldırısı ve Susurluk olmak üzere, karanlıkta kalan Üzeyir Garih, Uğur Mumcu, Sabancı ve Hablemitoğlu cinayetlerinin üzerine de gidilmeli, kapatılan, rafa kaldırılan, yargısız infazlara tabi tutulan karanlık olaylar bir bir aydınlatılmalı."

 

ASLAN DEĞİRMENCİ / VAKİT-


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.