T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) LAİKÇİ ZULMÜN 2008 YILLIĞI!

1. Bölüm

 

LAİKÇİ ZULMÜN 2008 YILLIĞI!

 

Şehit anneleri hiçe sayıldı, başörtülüler zulme maruz kaldı

 

2008 yılında da başörtülü şehit anneleri hiçe sayıldı, öğrenciler başörtülü oldukları için üniversite kapılarından geri çevrildi, Kur'an kursları basıldı, camiler mühürlendi, resmi kutlamalarda akla ziyan çifte standartlara imza atıldı, Baro tarafından örtülü avukatlar fişlendi, hastanelerde başörtülüler aşağılandı, başörtülü engelli anneler Anıtkabir'e alınmadı...

 

ASLAN DEĞİRMENCİ'nin haberi

 

Laikçilerin zulümleri 2008 yılına da damgasını vurdu... Başörtüsü yasağını ayakta tutabilmek için her gün yeni bir arayış içerisinde olan ve adeta birbirleriyle yarışan yasakçılar, 2008 yılında da birçok utanç vesilesi uygulamaya imza attı. 2007'nin utanç tablosunu geçen yıl kamuoyuna rapor halinde sunan Vakit, bu yıl da 2008'in laikçi zulüm günlüğünü okuyucuları için hazırladı...

OCAK AYI: AÇIK İLKÖĞRETİM SINAVLARINDA BAŞÖRTÜSÜ ZULMÜ YAPILDI

12 Ocak: Denizli'de Açık İlköğretim Okulu'na devam eden yaklaşık 40 öğrenci, sabah sınava girmek için Denizli Lisesi'ne geldi. Bir kısmı sınav salonuna alınan öğrenciler, daha sonra başörtüleriyle sınava giremeyecekleri belirtilerek salondan çıkarıldı. Sınav salonundan çıkarılan öğrenciler, durumu protesto ederek Denizli Valiliği'ne gitti.

15 Ocak: Erzurum'da Açık İlköğretim Okulu sınavlarında başörtüsü krizi yaşandı. Sınav gözetmenleri, başörtüsünü açmayan öğrencileri sınava alırken haklarında tutanak tuttu. Sınavın öğleden sonraki bölümünde de başörtülü öğrenciler sınava alınırken aynı işlem yapıldı. Ankara'da ise başörtülü kızlar Açık İlköğretim sınavına alınmadı. Görevlilerin, "Ya başını açacaksın ya da tutanak tutacağız" dediği mağdurlardan Büşra Sevgili, "Başörtüsü yasağı nedeniyle tüm öğrenimimi dışarıdan yapmaya çalışıyorum. Yılda iki defa yüzümü gören zihniyet, 2 saat tahammül gösteremiyor. Kadını dışlayan kim?" diye sordu.

19 Ocak: Dokuz Eylül Üniversitesi kampus girişinde yaşlı velilerin başörtüsünü çıkarmaları için baskı yapıldı. Özel sınav için küçük çocuklarını üniversiteye götüren veliler, başörtülü oldukları için kampusa alınmadı. Başı açık kadın veliler ile erkeklerin kampus alanına girmelerine ise izin verildi. Başı kapalı oldukları için çocuklarını ellerinden tutarak sınava götüremeyen bazı veliler, zaman zaman kampusun güvenlik görevlileriyle tartıştı. Güvenlik görevlileri, verilen emirleri uyguladıklarını söylemekle yetindi.

26 Ocak: Erzurum'da Açık öğretim sınavına girmek isteyen bir grup öğrenci, başörtülü oldukları gerekçesi ile sınava alınmadı.

ŞUBAT AYI: ÜNİVERSİTELER ADETA KIŞLAYA DÖNDÜ!!!

11 Şubat: Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın rektörlük yaptığı Akdeniz Üniversitesi'nde, başörtülü öğrencilere izin verilmedi. Başlarını örten kız öğrenciler ile güvenlik güçleri arasında sert tartışmalar yaşandı. Öğrenciler örtülerini çıkardıktan sonra kampusa girebildi.

11 Şubat: Trakya Üniversitesi'nde derslere başörtüleri ile girmek isteyen öğrencilere izin verilmedi... Ayrıca Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde başörtülü öğrencilere kampusa giriş yasaklandı.

11 Şubat: Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertuğrul Bayraktarkatal, başörtünün yasak olduğunu iddia ederek, "Bize herhangi bir tebligat yapılmadı. O nedenle geçmişte hangi uygulama yapılıyorsa bugün de aynı uygulama yapılıyor" dedi. Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren de üniversitelerine başörtülü girmenin yasak olduğunu savundu.

11 Şubat: Üniversiteler tarafından ardı ardına yapılan yasakçı açılımlara Pamukkale Üniversitesi de katıldı. Haksız ve hukuksuz yasak hatırlatıldı, kapılara dikilen güvenlik görevlisi sayısı artırıldı. Üniversitelere giriş yapan araçların içlerinde bile başörtülü öğrenciler arandı.

14 Şubat: Pepsi'nin tüketicilerin ilgisini çekmek amacıyla başlattığı 'Duygularını Göster' adlı yarışmanın katılım koşullarında yer alan ifadeler büyük tepki topladı. "Pepsi ile göster duygularını" adı ile www.duygularinigoster.com adresinde başlatılan kampanyanın katılım koşullarında, başörtülü fotoğrafla üye olanların katılamayacağı bilgisi yer aldı.

25 Şubat: Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğleden önce derse girmelerine izin verilen başörtülü öğrencilerin kampustan çıkarken kimlikleri alındı. Dersleri öğleden sonra olan başörtülü öğrencilerin kampusa girişine de kimlikleri alınarak müsaade edildi.

26 Şubat: Ankara'da Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'ne gelen başörtülü öğrenciler, rektörlük tarafından verilen talimatla üniversiteye alınmadı. Üniversite önüne gelen Eğitim-Bir-Sen üyeleri ise içeri girmek ve inceleme yapmak istedi. Fakülte güvenliği, içeri girmek isteyen Eğitim-Bir Sen üyelerini tartakladı. Arbede sırasında Eğitim-Bir Sen Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Mustafa Kır hafif şekilde yaralandı.

26 Şubat: Başörtüsü yasağını sürdüren Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), güne eylemle başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayından sonra başörtülü olarak derslere girmek isteyen yaklaşık 50 kişilik kız öğrenci grubu, güvenlik engeline takılınca kampus içerisinde oturma eylemi yaptı.

26 Şubat: Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) başörtülü öğrenci babasıyla üniversiteye girmek istediği sırada izin vermeyen güvenlik görevlileriyle yaşanan tartışmada baba darp edildi.

26 Şubat: Başörtülü olarak ODTÜ'ye girmek isteyen öğrenciler kapıda güvenlik görevlileri tarafından engellenirken, "Ama bu anayasal hakkım!" diyerek uygulamaya itiraz eden bir genç kız "ikna odası"na çekildi. Öğrenci, burada başörtüsünü çıkarıp saçlarının bir kısmını örten bandana takmak istedi, ancak rektörlük tarafından talimat verilen güvenlikçi engelini aşamadı. Genç kız okula saçlarını tamamen açarak ancak girebildi.

27 Şubat: Pazartesi ve Salı günü başörtülü öğrencilere kapılarını açan D.Ü., aldığı senato kararıyla başörtüsünü yasakladı.

Öğrencilerden rektör ve dekanlar hakkında suç duyurusu

27 Şubat: Edirne'deki Ayşekadın Sağlık Ocağı Aile Sağlığı Merkezi'nde 4 nolu Aile Hekimi olarak görev yapan ve kartel muhabirleri tarafından poliklinik içinde başındaki başörtüsü ile hasta muayene ederken görüntülenen Dr. Zeynep Mahmut hakkında Edirne Valisi Nusret Miroğlu'nun talimatı ile inceleme başlatıldı.

28 Şubat: Uludağ Üniversitesi'nde başörtüsü gerginliği yaşandı. Başörtülü öğrencileri üniversiteye almayan rektör ve dekanlar hakkında öğrenciler savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yasağı ısrarla uygulamaya devam eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, gerekirse yargılanıp hapiste yatabileceğini söyledi.

28 Şubat: Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'ne başörtülü olarak giremeyen kız öğrencilere en büyük destek başı açık arkadaşlarından geldi. El ele tutuşan başı açık ve örtülü öğrenciler birlik mesajı vererek "Bizi kaosa sürükleyen zihniyet yasakçı zihniyettir" dedi.

28 Şubat: İnönü Üniversitesi, kampus içinde öğrenciler için yapılan nizamiyeden okula aldığı başörtülü öğrencileri giriş kapısında başlarını açtırarak içeri almaya başladı.

28 Şubat: Mustafa Kemal Üniversitesi'nde başörtüsü yasağı geri döndü. Hafta başında başörtülü öğrencilere kapılarını açan MKÜ, bugün tekrar başörtülü öğrencilere kapılarını kapattı.

28 Şubat: İki kedisini tedavi için İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne götüren Mine Çoruh (48) adlı vatandaş, başörtülü olduğu için içeri alınmadı. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi yetkilileri, söz konusu skandalı doğruladı.

 

YARIN: MART AYI: "ASKER ANASI VE BACISI KIŞLAYA SOKULMADI"

 

Vakit-Aslan Değirmenci


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.