11 Aralık 2008

SICAK TAKİP: GÖREVLİLERDE GÖREVDE ..

SICAK TAKİP - GÖREVLİLERDE GÖREVDE ..
Kaçak akaryakıta suçüstü: 6 tutuklu ..
TRABZON’UN Of İlçe limanına önceki gün jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Gürcistan’dan deniz yoluyla Trabzon’a getirilen ve liman içinde ikmal yapılırken 112 ton kaçak mazota el kondu. Bir liman görevlisi ile bir polis memuru ve 4 kişi gözaltına alındı.

Liman Kooperatif Başkanı ile Polis Memuru da Tutuklandı

ARALARINDA Of Liman Kooperatif Başkanı İsmail A., 10 yıllık polis memuru Tunay G., petrol istasyonunda çalışan Köksal Ç., Mehmet T. ile gemide bulunan N. Becize ile R. Mikail çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kaçakçılığa adı karışan Taner S.ile Yaşar S. her yerde aranıyor. >> 6’da

TRABZON’ un Of ilçesinde bulunan liman içerisine Trabzon Jandarma Komutanlığı ekipleri önceki gün kaçak akaryakıt operasyonu yaptı. Yapılan operasyonda Gürcistan’dan deniz yoluyla Trabzon’a gelen ve Of limanı içerisinde ikmal yapan gemide 112 ton kaçak mazot yakalandı.

Trabzon Jandarma Komutanlığı ekipleri uzun süredir takip ettikleri Trabzon’un Of İlçesindeki Bir petrol istasyonuna yurda kaçak yollardan akaryakıt soktukları duyumu üzerine bir operasyona başlattı. Dün Of ilçesi limanına Gürcistan’dan gelen bir gemi yanaştı. Gemi beraberinde getirdiği 112 ton kaçak akaryakıtı limanda bekleyen petrol ofisi tankerine aktarırken jandarma ekipleri olay yerine baskın yaptı. Aralarında Of Liman Kooperatif Başkanı İsmail A. 10 yıllık polis memuru Tünay G., Sarallar petrolde çalışan Köksal Ç., Mehmet T. ile gemide bulunan N.B. ve R. Mikail suçüstü yakalanarak göz altına alındı. Yurda kaçak yolardan akaryakıt sokmaya çalışan 6 kişi çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Jandarma akaryakıt kaçakçılığına adı karışan Taner S. ve Yaşar S.’ı her yerde arıyor. http://www.karadenizgundem.com/

----------------------------------------------------------------------------------

KIŞ ORTASINDA ORMAN YANGINI, HEMDE KARADENİZ'DE ..

--------------------------------------------------------------

Kaçkarlarda orman yangını - http://www.rizehaber.org/
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Çat vadisi’nde yer alan Zil Kale’nin çevresinde başlayan yangında 3 dönüm çam ormanı zarar gördü

08/12/2008

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Kaçkar Dağları Milli Park sahasında yer alan Çat vadisi Zil kale mevkiindeki ormanlık alanda öğlen saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın başladı. İtfaiye, Orman görevlileri, Jandarma ve köylülerin müdahalesi sonrası kontrol altına alınan yangında 3 dönüm çam ormanı ile kaplı alan yandığı belirtildi. http://www.rizehaber.org/

---------------------------------------------------------------------

4 kişilik bir ailenin asgari geçim sınırı 2 bin 749 YTL- http://www.haber53.com/
Türkiye Kamu-Sen'in Asgari Geçim Endeksine göre, 4 kişilik bir ailenin asgari geçim haddi, Kasım ayında 2 bin 749 YTL'ye yükseldi. Türkiye Kamu-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, Kasım ayında ısınma giderlerinde ortaya çıkan yüzde 6,7'lik artışın, yoksulluk sınırını bin 372 YTL'den bin 392 YTL'ye çıkardığı belirtildi.
Durgunluk nedeniyle gıda fiyatlarında görülen kısmi azalmaya karşın, ısınma giderlerinin, Kasım ayında, memurların ''cebini yaktığı'' ifade edilen açıklamada, iktidarın Kasım ayında 6. yılını doldurduğu hatırlatılarak, bu süreçte (Kasım 2002 - Kasım 2008) temel tüketim harcamalarındaki artışın, açıklanan resmi enflasyon rakamlarına göre yüzde 39 daha fazla arttığı savunuldu.
Türkiye Kamu-Sen'in araştırmasına göre, Kasım ayında çalışan tek kişinin açlık sınırı bin 69 YTL, yoksulluk sınırı bin 392,15 YTL olarak hesaplandı.

------------------------------------------------------------------------


http://www.karadenizgundem.com/

21.06.2008
Eski başbakanlardan Rize bağımsız milletvekili mesut Yılmaz, bir düğün için geldiği Memleketi Çayeli ilçesinde Rize ve ülke gündemiyle ilgili çarpıcı açıklamada bulundu.

Eski başbakanlardan Rize bağımsız milletvekili mesut Yılmaz, bir düğün için geldiği Memleketi Çayeli ilçesinde Rize ve ülke gündemiyle ilgili çarpıcı açıklamada bulundu. Yılmaz geçmişte kendi hükümetleri döneminde İMF ile yapılan protokolde diğer KİT’lerde olduğu gibi Çaykur’ un özelleştirmesini de şart koşmuştu. Bunu biz o dönemde engelledik. Çaykur’ un özelleştirilmesinin engellememizin sebebi özel sektörün serbest piyasa koşullarında çayı götüremeyeceği kanaati bize uyanmıştı. Şimdi de aynı durum devam etmektedir. Bu nedenle Çaykur, çay sanayini denetlemek için var olmalıdır. Şu aşamada Çaykur’ un özelleştirilmesi risklidir.” Dedi

“Çaykur’ a yapılan baskılar AKP’nin çaykur'u nasıl yönettiğini gösteriyor”

Bir soru üzerine Yılmaz, Çaykur’ da yaşanan sendika mücadelede Çaykur Genel Müdürlüğünün tarafsız kalması gerektiğini vurgulayarak, “Bana Rizeli hemşerilerimden Çaykur genel Müdürlüğünün Çaykur’ daki sendika mücadelelerine tarafsız kalmadığı hatta işçilere baskı yapıldığı şeklinde istihbaratlar geliyor. Bunlarda gösteriyor ki bu hükümet çayın ve Çaykur’ un sorunları çözmede aciz kalmasıdır. Çaykur’ da yaşanan sendika savaşında AKP yöneticilerinin işçilere tehdit mesajları göndermesi siyasi etik açısından doğru değildir. Bunlar Çaykur’ da olmaması gereken olaylardır. Rize küçük bir ildir. Her gün bir bir yüzünü görenler yarın pişman olmayacakları hareketlerden uzak kalmaları mecburdur” dedi.
Rize Bağımsız milletvekili Mesut yılmaz, Türkiye’de bir siyasi boşluğun var olduğunu belirterek, “AKP seçimlerde verdiği sözleri tutmadığı görülmüştür. Bu nedenle ülkemizde bir siyasi boşluk doğmuştur. Uzun bir süredir, bu boşluğu doldurmak için görüşmelerimiz devam ediyor. Bizim siyasi hareketimiz 1983 yılında kurulan ANAP’ a benzeyecek bir model üzerinde olacaktır. Bu modelden ayrılan kısmı ise her siyasi düşüncenin parti içinde bir lideri olacağıdır. Bu Japonya’ da uygulanan ve başarılı olan bir sistemdir. Dünya bu hareketi Japon modeli olarak tanımaktadır. Her siyasi düşüncenin parti içerisinde bir li,deri olması o liderlerin de parti genel başkanına bağlı olması, o partide lider sultasının önüne geçer” dedi.

------------------------------------------------------

CHP adayları tartışıyor - 09.12.2008 - http://www.karadenizgundem.com/

CHP Rize il başkanı Mehmet Aslankaya AKP de 2004 seçimleri öncesi 13 aday adayı varken şimdi tek aday adayının olması tek adayla seçimlere girileceğini göstermekte” Bakırcı Rize de 100 ün üzerinde iş yeri sattı , alınan paralar nerede” dedi. ---------------------------------------------------------------------------------------------------

yerel seçimler ile Borsa ve Ticaret odası seçimleri konuşuldu.

Rize CHP il binasında düzenlenen bayramlaşma törenine çok sayıda CHP li katılırken bayramlaşmaya il yönetimi ile ilçe yönetimi tam kadro katıldı.

Bayramlaşma töreni sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran CHP il başkanı Mehmet Aslankaya yerel seçimler ile oda seçimlerini değerlendirdi. Aslankaya” Yerel seçimlere 110 gün daha var. 2004 yılında AKP de 13-14 aday adayı vardı bugün ise Halil Bakırcı dışında aday adayı yok. Sanırım tek aday olarak çıkacaktır. Hizmetleri taktır ediliyor ki AKP ye başka aday çıkmadı. Bakırcı 5 yılda Rize de belediyeye ait 100 ün üzerinde iş yerini sattı. Satılan bu iş yerlerinin Rize ye hizmet olarak dönmesi gerekiyordu. Neler yapıldı. Yapılan işler ortada. AKP iktidarı seçimlerde büyük vaatlerle gelecek, bizden olursanız hizmet alırsınız yoksa hizmet yok anlayışı sürüyor. CHP olarak bizim adayımızı Sayın Eski başbakan Mesut Yılmaz ile görüştükten sonra ay sonunda açıklayacağız. Sanırım aday mecliste ikinci parti olmamız nedeniyle bizim partiden olacaktır” dedi.

Borsa ve Ticaret odası seçimlerini de değerlendiren Aslankaya” Ticaret Borsası yıllık bütçesi ile en büyük sivil toplum örgütü , bu bütçe ile Rize ye yeni iş sahaları aça bilirdi. Ancak bu şansı Tahsin Sancak iyi kullanamadı. Ticaret odası seçimlerinde ise Külünkoğlu arkasına MUSİAD i aldı , MUSİAD in arkasında olan kişi belli , Millet vekili Ali Bayramoğlu artık Bayramoğlu elini sivil toplum örgütlerinden çekmeli” dedi.

----------------------------------------------------------------------------------------------

ÇAY'DA , " İLGİLİ BAKAN " YETKİLİ MAKAMLARCA İSTENEN, MALUM MAKAMDAKİLER HAKKINDAKİ ;

" SAVCILIK SORUŞTURMA İZİNLERİNİ " DAHA GECİKMEDEN VERMELİ .. MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR ..

--------------------------------------------------------------------


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.