T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) SOK! IDDALAR! KAZIM KARABEKIR ALI FUAT AKRABA CIKTI!

KAZIM KARABEKİRLE ALİFUTA AMCA ZSDE ÇOCUĞU İZMİR SUİKAST KOPLOSUNU İ.REFET BELE VE RAUF ORABAY SEBATAY YAHUDİLERİ İLE BERABER OYNADILAR. VAY BE VAY BE BU MİLLETİN HALİNE BAK......KAZIM KARABEKİRDE POLONYA YAHUDİSİ. NAZIM HİKMET RANLA M.ALİ AYBARIN DEDELERİ POLONYA YAHUDİSİ İNGİLİZ KONSOLOSU YAHUDİ MUSTAFA REŞİT PAŞA GELİRKEN ELÇİLİK AYAK HİZMETLRINDE KULLANILAN YAHUDİYİ İSTANBULA GETİRDİ BU YAHUDİ YAHUDİ M.ALİ PAŞANIN ŞIPKA HEZİMETİ PLANI USTASI YAHUDİ İDİ. K.K BEKİRDE BUNLARIN AKRABASIÇ ONU BUNU BİLMEM OKUN TARTISIN.
 

K. Karabekir, A. F. Cebesoy ve Baglar
" Ali Fuat (Cebesoy) ile Kazım Karabekir akrabaydılar. Ali Fuat, Harp Akademisi'nde Mustafa Kemal'in en yakın arkadaşıydı. Kazım Karabekir daha sonra Millet Meclisi başkanı olan Kazım'ın (Özalp) ve Süleyman Askeri'nin sınıf arkadaşıydı. Kazım Karabekir, 1921'de Doğu cephesinde kurmay başkanını (Kazım Orbay) Enver'in kayınbiraderi olduğu için görevinden uzaklaştırmak zorunda kaldı. 1909 Nisan'ında 31 Mart olayı patlak verdikten sonra Rahmi (Evranos) Hüseyin Hüsnü Paşa'ya telgraf çekmiştir. Yalnızca Selanik'teki fırkanın komutanından yardım istemek için değil, aynı zamanda kaynatasnıa kızının iyi olduğunu bildirmek için telgraf çeker."
(E. J. Zürcher, Milli Mücadelede İttihatçılık, s.86)

Yukarıda adı geçen Süleyman Askeri ve çok önemli bağlarını sonraya bırakıyorum.

Hüseyin Hüsnü Paşa, Mehmet Ali Aybar'ın dedesidir. Damadı İzmir Valililiği de yapmış olan 33. Dereceden mason İttihatçı Rahmi Bey'in, M. A. Aybar'ın halası Nimet Hanım'la evliliğinden kızı mason Eczacıbaşı'yla, oğlu da Esma Dino ile evlenir. Alp Arslan'ın yani Rahmi Bey'in oğlunun eşinin ailesi ise İTC Genel Sekreteri de olan ölünce Bülbülderesi'ne gömülen Bleda Ailesi. 33. Dereceden mason olan Celal Bayar da, Rahmi Bey'in manevi evladı; Celal Bayar'ı o yetiştirmiş. 3 Mart 1909'da İstanbul'da, Tokatlıyan Otel'de Mason Yüksek Şurası için bir toplantı yapılıyor. Toplantıya o anda 33. Dereceye ulaşmış 12 mason katılıyor. Bu 12 kişi kıdem sırasına göre 1'den 12'ye kadar sıralanıyor. (İlhami Soysal, Masonlar ve Masonluk)
1 Numara'daki kişinin adı Mehmet Talat Sai, o esnada İttihat ve Terakki Merkezi Umumisi Reisi ve milletvekili. Ondan önce de Alyans İsrael'de Türkçe öğretmenliği yapıyor. O zaman bu isimle tanınıyor ve daha sonra tarihe Talat Paşa olarak geçecektir. Bu toplantılardan sonra 33. Dereceye yükseltilen ilk mason yani 13.isim Rahmi Bey oluyor.

İhap Hulusi'nin Kulüp Rakısı'nın etiketinde resmettiği iki kişiden biri olan Nono Bey, Nimet Hanım'ın (Rahmi Bey'in eşi ve Hüseyin Hüsnü Paşa'nın kızı) kardeşidir. Etiketteki ikinci kişi ise Boğaz'da yalısı olan Fazıl Ahmet Aykaç'tır. (Masonluğu için Bkz. İlhsami Soysal) Fazıl Ahmet Aykaç'a daha sonra ayrıca değineceğim ama şu kadarını söyleyeyim GS'li eski futbolcu, antrenör, spor yazarı kendi gibi mason olan Eşfak Aykaç'ın babasıdır.

Mehmet Ali Aybar'ın babası da asker Tahsin Bey, annesi ise Aliye Hanım'dır. Aliye Hanım'ın babası da Dr. Hüsamettin Paşa. Aliye Hanım'ın annesi Lebibe Hanım da Gelenbevi İsmail Efendi'nin torunu Aziz Efendi'nin kızı. Gelenbevi Ailesi'nin bir diğer ünlü ismi de Sabahattin Ali. Aybar'ın eşi Siret Aybar da Robert Kolej mezunu. Mehmet Ali Aybar'ın babannesi Hayriye Hanım. Hayriye Hanım, Müşir Mehmet Ali Paşa (Karl Detrois) ile Ayşe Sıdıka'nın kızı. Nazım Hikmet'in anne dedesi Enver Celalettin Paşa'nın diğer kızı Leyla Hanım da Müşir Mehmet Ali Paşa (Karl Detrois) ile evlenmiş. Yani, Mehmet Ali Aybar ile Nazım Hikmet kardeş torunu

Ali Fuat Cebesoy'un masonluğunu biliyoruz. Ali Fuat, Fazıl Hüsnü Paşa'nın oğludur. Dedesi de İsmail Zühtü Paşa'dır.İsmail Fazıl Paşa, Mustafa Nuri İleri'nin kuzeni. Mustafa Nuri İleri, Rasih Nuri İleri'nin dedesi ve Abidin Paşa'nın yani Abidin Dino'nun dedesinin damadı. Abidin Paşa'nın kızlarından Sabire Hanım da Umur Talu'nun büyük annesi.
Cumhuriyet'in yolsuzluktan düşürülen ilk bakanı da Ali Fuat Cebesoy'un babası, zamanın Bayındırlık Bakanı, İsmail Fazıl Paşa. "Yarım kalan"Bayındırlık Bakanlığı "işine" daha sonra da; İsmet İnönü zamanında oğlu Ali Fuat gelir. Nazım Hikmet, Ali Fuat için "Büyük Dayı Ali Fuat" diyor. Ali Fuat Cebesoy, Nazım Hikmet'in annesi Celile Hanım'ın teyze çocuğu.
 


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.