T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) WG: GÜNCEL: Prof. Dr. SABAHADDİN ZAİM (Ölümünün Birinci Yıldönümünde)


Sevgili ülküdaşlarım:
Sayın Oğuz Çetinoğlu Beyefendi'nin, öneri olarak değil, tamamen kendimizi yetiştirmek için okumamız gereken yazılarından birisini gözden kaçıranlara haddimiz olmamasına rağmen gönderelim. Ola ki faydalanan kişi sayısı artar.
Saygılarımla.
S.Kemal ERMETİN
   Yönetimde güzel insanların çoğalmasına gayret etmek gerekir.
 
GÜNCEL: Prof. Dr. SABAHADDİN ZAİM (Ölümünün Birinci Yıldönümünde)
GÜNCEL

OĞUZ ÇETİNOĞLU

Konya'dan Balkanlara göç eden ve burada 3 asır yaşayan bir ailenin evlâdı olarak Makedonya'nın İştip Kasabası'nda 1926 yılında dünyaya geldi. Yaşadıkları bölgede Türklere yönelik ağır baskılar sebebiyle ve ailesiyle birlikte 1934 yılında Türkiye'ye göç eden Prof. Dr. Sabahattin Zaim, yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde bitirdi. Mezuniyetten sonra 6 yıl kaymakamlık yapan Prof. Dr. Zaim, 1953 yılında asistan olarak girdiği İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde 40 yıl boyunca görev yaptı. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) üyesi olarak hizmet verdi. 5 çocuk babası, 10 torun sahibi olan Prof. Dr. Sabahttin Zaim, bugüne kadar yetiştirdiği öğrenciler ve iktisat alanındaki köklü ve güçlü geçmişi, milletimizin millî ve manevî değerlerine kopmaz bağları sebebiyle daima saygı gören bir şahsiyetti.

Bugüne kadar binlerce öğrenci yetiştiren ve yetiştirdiği öğrencilerin bir kısmı bugün devletin önemli kademelerinde olan Prof. Dr. Sabahattin Zaim, hep mütevazı yaşayışıyla, bilgisini, tecrübesini talep edilen her ortamda ve zamanda; konferanslarıyla ve sohbetleriyle milletinin istifadesine sunan çalışkanlığıyla dikkat çekmiş, hayranlık uyandırmış, gıpta edilmişti.






--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.