T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) WG: Zeki Önsöz : İYİ TÜRK- KÖTÜ TÜRK

Zeki Önsöz : İYİ TÜRK- KÖTÜ TÜRK
GÜNCEL
'' Ormanda hayvanlar, kendi aralarında kimin daha değerli olduğunu tartışıyorlarmış. Her hayvan, kendinin daha değerli olduğunu iddia ediyormuş.Tartışmanın uzaması üzerine, deve bir öneride bulunmuş.''Gelin insana soralım, hangimizin değerli olduğuna o karar versin'' demiş. Bazılarının da isteği ile insanı hakem olarak çağırmışlar. İnsan; ''İçinizde en değerliniz, bana en faydalı olandır '' diyerek kararını açıklamış. Aslan insana ; '' Bu durumda ben eşekten daha mı aşağıyım'' diye haykırmış ve bu kararı kabul etmemiş . Diğer hayvanlar da ona hak vermişler. Eşek, deve, katır insanın yanında kalmış. Kendi değerini bilen hayvanlar oradan ayrılmışlar.'' Yıllar önce bir okul kitabında okuduğum bu fabl ( ders verici hayvan hikâyesi) bana sömürgeci Batılıların diğer medeniyetlerin insanlarına bakışını anlatır. Batılı sömürgeci ''sahib'e'' kim faydalı ise, kim itiraz etmiyor, onun istediğini veriyor ve dediğini yapıyorsa o iyidir.
Türk çocuklarına öğretmenlik yaparken, Almanya'da uzun yıllar kaldım. Diğer Avrupa ülkelerini de gezmek ve tanımak fırsatım oldu. Batılıların biz Türklere nasıl ön yargı ile baktıklarını ve davrandıklarını bu yıllar içinde çeşitli olaylarla gördüm.Yazılı ve görsel medyada izledim. 
Yanımda Türklerle ilgili bir ön yargısını dile getiren Alman meslektaşım veya komşum, kızdığımı farkedince ''Alınmayın Bay Önsöz, siz farklısınız '' derdi. Aslında benim diğer Türklerden farkım yoktu.
Gönderen: tufan Tarih: 21.12.2008 Saat: 13:47 (266 okuma)
(Devamı...   www.aktuel-dergi.org



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.