T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[Saadet! Şimdi] ... 'Erbakan çağımızın Abdülhamid'idir'

"Sultan 2. Abdülhamid'in ruhunu, torunlarından da bekliyoruz" diyen Hamas Lideri Halid Meşal, Erbakan'ı övdü, Erdoğan'a Gazze için çağrı yaptı. İşte Meşal'in sözleri:

Halid Meşal ise Şam'da, İsrail terörünün tehdidi altında yaşıyor. Çok sıkı bir şekilde korunuyor. En büyük arzusunu "Şehadete erişmek" olarak dile getiren Meşal'in bu hedefe benden çok daha yakın olduğunu düşündüm söyleşi boyunca. Kendisi ile söyleşiyi Şam'daki evinde yaptım. Odası, şehit mücahitlerin ve Kudüs'ün resimleri, ayet-i kerimeler ve Osmanlı devlet arması ile süslü. Korumaları umutlu ve güler yüzlü. Halid Meşal'in başı dik. Yüzünden tebessüm hiç eksik olmuyor. Yılgınlık yok üzerinde, korku izi görmüyorsunuz asla yüzünde. Türkiye'yi çok seviyor. Filistin Davasını, Gazze'nin son durumunu ve Türkiye'ye olan bakışlarını Halid Meşal ile konuştuk. Buyurun;

"HAMAS, İSLAMİ MÜCADELENİN ONURLU SESİDİR"

HAMAS'ın Filistin Mücadelesine ve Büyük İslam Coğrafyası'na neler kazandırdığını bütün "şuurlu" Müslümanlar biliyor. Ancak bir de sizden alalım dedik, çok daha kapsamlı olarak...
Ben de öncelikle size 'hoşgeldiniz' diyor ve şahsınızda tüm Türkiye halkına selamlarımı gönderiyorum. Hamas, İslami mücadelenin Filistin ayağındaki onurlu bir sestir. Bu bakımdan sadece bu mücadeleyi veriyor olması bile başlı başına büyük bir kazanımdır.
Ama pratik manada değerlendirecek olursak, Hamas, 21. yılında en başta Filistin halkına çok şeyler kazandırmıştır. Ümmet'e, zaferin er veya geç muhakkak Müslümanların olacağını göstermiştir. Yine Hamas, sergilediği inanılmaz direniş vesilesiyle coğrafyamızın bağrındaki hançer olan İsrail'e büyük zararlar vermiştir ve vermeye de devam etmektedir. İsrail, karşısında çelik gibi bir gücün olduğunu anlamıştır. Bu haklı ve güçlü direniş sebebiyledir ki İslam aleminde HAMAS'ın değeri her geçen yıl giderek büyümeye devam etmektedir.

"İSRAİL, ÜMMET'E KARŞI SAVAŞIYOR"

HAMAS liderleri sürekli şehit düşüyor. Ama İsrail, sadece HAMAS'a karşı savaşmıyor, değil mi?
Elbette. Çünkü Siyonistler, HAMAS'ın değil, Ümmet'in düşmanıdır. İsrail sadece Kudüs'e değil, tüm şehirlerimize saldırmaktadır aslında. İsrail, HAMAS yiğitlerini değil, Ümmet'in gençlerini katletmekte, Ümmet'in evlerini yıkmakta, Ümmet'in kızlarının namusuna saldırmakta. Bu nokta çok önemlidir. Direnişi burada HAMAS örgütlemekte ama İsrail sadece HAMAS'a değil, tüm Ümmet'e saldırmaktadır.

"FİLİSTİN HALKINI HİÇ ALDATMADIK"

Peki, HAMAS Filistin özelinde neler yapıyor? HAMAS'ın siyasi parti oluşunu da göz önünde tutarak soruyorum...
Evet!.. Biz, seçimleri kazandıktan sonra izlemiş olduğumuz politikalarla en başta belediyeciliği düzelttik. Yeni bir belediyecilik anlayışı getirdik ki bu çok önemli. Yolsuzlukları ve rüşveti kaldırdık. Sıkı denetimler getirdik. Zaten Allah korkusu olan birisinin bunları yapma ihtimali yoktur.
Filistin halkı belediyeciliğin ne demek olduğunu öğrendi. Siyasi ve iktisadi yönden bu zamana kadar izlenen politikaların tamamen dışında, alışılmamış yöntemler izledik. Saf ve temiz bir siyaset anlayışıydı bu. Dürüst, net ve dik bir anlayışla halkın karşısına çıktık.
Bu da tabii hem Filistin hem de dışarıda HAMAS'ın değerini artırdı. Çünkü biz Filistin halkını hiç aldatmadık.


Röportajın devamı için tıklayınız

 

 

Selim AKDUMAN

 

AGD İstanbul Şubesi

 

"sevgi ve kardeşliğin teminatı"

 

0212 534 88 00

 

0555 839 87 28





Diğer Windows Live™ özelliklerine göz atın. Sadece e-posta iletilerinden daha fazlası
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı "Saadet! Şimdi" grubuna üye olduğunuz için aldınız...

Bu gruba posta göndermek için : saadet_simdi@googlegroups.com
adresine mail atabilirsiniz...

Daha fazla seçenek için,

http://www.saadetsimdi.com

web adresimizi ziyaret edebilirsiniz...
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.