T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Gazze Katliamı


GAZZE KATLİAMI 28/12/2008

Abdullah Buksur

İHAF Uluslar arası İnsan Hakları Avrasya Federasyonu

Kur. Bşk. www.uihaf.org

27 Aralık 2008 Tarihi, 18 aydır abluka altında, açlıkla, yoklukla, ilaçsızlıkla, susuzlukla yaşam mücadelesi veren Gazze'nin, bombalarla tanıştığı andır. Elektrik yok, temiz su yok, ilaç yok, gıdaya ulaşılamıyor; yetmedi İsrail'e, yoklukla yoksullukla ölmeleri Filistin halkının. Ve gökyüzü ölüm kustu bir kez daha Gazze de, çocuklar, yaşlılar, hastalar diye ayırmadan yok etti İsrail…


ABD de Barack Obama'nın Başkan seçilmesi değiştirmiyordu hiçbir şeyi. Belli belirsiz yanan ışıklar, Suriye İsrail görüşmeleri, hiçbir şeyi değiştirmemişti. Ölüm yine aynı adrese gitmiş ve öldürmüştü.

İsrail bir (şabat) günü Gazze üzerine ölüm yağdırdı. Bir can, bin can da yakıyor yürekleri ama ölü sayısı 280'i aştı, yaralı sayısı ise 900 civarında.

İsrail'in ne yapmaya çalıştığı, bu yapılanın doğru veya yanlış olduğunu kim ne amaçla tartışır veya konuşuyor olursa olsun, İnsanlık bu katliama dur demelidir. İsrail barışa zorlanmalıdır. İsrail'in Filistinlileri o toprakların üzerinde yaşayan temel halk olarak görmesi sağlanmalıdır.

İsrail'in Filistinli masum sivilleri, çocukları, kadınları, yaşlıları öldürürken onların da insan oldukları'nı ve yaşama haklarının olduğunu, uluslar üstü kuruluşlar İsrail'e hatırlatmalı ve gerekli yaptırımları ortaya koymalıdır.

Kendisini Filistinliler üzerinde mutlak güç olarak gören İsrail'in bu anlayışına insanlık dur demez, karşı çıkmazsa ise bu katliamın ortağı olacaktır / olmuştur. Yaşamak için direnen, diz çökmeyen Filistin halkı, İsrail'in hiçbir hedef ayırmadan, sivil halkın bulunduğu her yere bomba yağdırması ile karşı karşıya kalmaktadır.

Bütün bölge ülkeleri, İsrail zulmüne karşı eylemde ve söylemde iş birliği yapmalı bütün dünyanın gündemine bu katliamı getirmelidir. İsrail'in din devleti anlayışı ile izlemekte olduğu politikalarına dur denilmelidir.

Eğer yaşananlar bir savaş ise savaş hukukuna uyulmalıdır. Bütün insanca yaşamaktan yana taraf olan insanlar, Gazze de yaşanan yok edilişe sessiz kalmamalıdır. Gazze'de açlıkla sınananlara destek olup, yaşama sevinci, umut olalım ekmek olalım. Hastanelerde ilaç olalım, olalım ki onlar ölmesin. Ölenlerin acılarına yas tutalım ama yaşayanları unutmayalım.

İsrail'in yapmış olduğu bu katliama, yönetenlerin – yönetilenlerin, İnsanlığın geleceği adına hayır deme sorumluluğunun olduğunu, sesiz ve hareketsiz kalınamayacağını bir kez daha hatırlatır; "bu yok edilişe susanlar, bir gün sizi de sustururlar" diyerek hepinizi selamlıyoruz.


Bu gruba posta göndermek için : saadet_simdi@googlegroups.com
adresine mail atabilirsiniz...

Daha fazla seçenek için,

http://www.saadetsimdi.com

web adresimizi ziyaret edebilirsiniz...
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.