T a r a f s ı z D e ğ i l i z

İsrail için 2012 sonun başlangıcı olacaktır.

İsrail için sonun başlangıcı

İlhan Boz

''weletaglunne uluwwen kebiraa'' ayeti ebcet hesabı ile 2012 yılına tekabül etmektedir. Kanaatimizce İsrail devleti 2012 yılından sonra yıkılma ve dağılma sürecine girecektir. 2012 sonun başlangıcı olacaktır."

''Eksiklikten uzak O (Allah) ki bir gece kulunu Mescid-i Haramdan çevresini bereketli kıldığımız Mescid-i Aksa'ya yürüttü. O na ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye. Doğrusu O işitendir görendir'' (İsra-1)

Kalbimizin yarısı buradaysa yarısı Filistin'dedir, Kudüs'tedir, Gazze'dedir, Batı Şeriada'dır. Mübarek topraklar kanlı katillerin, aymaz zorbaların çağdaş tiranların kanlı çizmeleri altında ezilmektedir. 27 Aralık 2008 tarihini dikkatlice not edin; ''İsrail terör örgütü'' bu son saldırı ile kendi ipini çekmiştir. Terör organizasyonu İsrail ve onun hempaları sonun başlangıcı için bir kıvılcım daha tutuşturmuşlardır.

Mazlumlar için Rahim ve Rahman sıfatlarını tecelli ettiren Rabbimiz, zalimler için Kahhar ve Züntikam sıfatlarını ortaya koyacaktır inşallah. Rabbimiz bunu Kur'an-ı Kerim'de bize zımni olarak ifade etmektedir.

Kur'an-ı kerim, İsra suresi 4. ayet ile başlayıp devam eden ayetlerde Ben-i İsrail ile ilgili önemli ipuçları veriyor. Ayetleri ve daha sonra gelişen olayları doğru yorumlayabildiğimiz ölçüde bu mücadelenin sonucu hakkında hüküm çıkarabiliriz. Ve belki de en doğru sonuca Kur'an perspektifinden ulaşabiliriz.

Ne diyor Kur'anı kerim bu hususta; '' Biz İsrailogullarına Kitapta şu hükmü de taktir ettik: 'muhakkak siz yeryüzünde iki kere fesad çıkaracaksınız ve büyük bir yükselişle yükseleceksiniz.'' Ve kitapta bahsi geçen bu iki ifsadın ilki meydana geldiğinde, Allah Teala ; ''Şimdi birincinin vadesi geldiği vakit, üzerinize şiddetli harp ehli olan bir takım kullar göndereceğiz de onlar, ta evlerin aralarına girip araştıracaklar, ve bu gerçekleşmiş bir vaad oldu.(İsra 5).

Tarihçiler bu hadiseyi Babil hükümdarı Buhtunnasr ya da İslam kaynaklarında diğer adı ile Nebukadnezarın realize ettiğini ifade ederler. Bu olay miladi 6. asırda gerçekleşmiştir.

Daha sonra, İsrailogullarının tövbe ettiği anlaşılıyor ve bu kez Allah Teala İsra suresi 6. ayette bu durumu şöyle ifade ediyor; 'Sonra sizi onlar üzerine tekrar üstün kıldık ve size mallarla ve oğullarla yardım ettik ve sizi toplum olarak daha çoğalttık. 7. ayette ise: '' Eğer güzellik yaparsanız ,kendinize güzellik etmiş olursunuz; yok eğer kötülük yaparsanız , o da kendinizedir. Bu yüzden sonraki (fesadınızın) vadesi geldiği zaman yüzlerinizi kötülesinler, ilk defa girdikleri gibi yine mescide girsinler ve her ele geçirdiklerini temelinden yıksınlar diye(üzerinize yeni düşmanlar göndermiştik) devam eder.

Bu, ikinci cezalandırmadır ve yaklaşık 2000 yıl önce Roma imparatorları tarafından realize eilerek İsrailogulları diasporaya sürgüne gönderilmişlerdir. ve sonra 4. ayetin sonunda ifade edilen vaad gerçekleşmiştir. Neydi o vaad ; ''ve büyük bir yükselişle yükseleceksiniz''. Kanaatimizce bu İsrail devletinin kuruluşuna işaret eden bir karinedir. '' Kibirlendikçe kibirleneceksiniz, ya da büyüklük taslayacaksınız '' anlamlarında da alınabilir. Gerçekler böyle gelişmiştir.

Peki sonuç ne olacaktır, bu süreç nasıl tamamlanacaktır diye çıkarım yapmayı denersek, İsra suresi 8. ayeti kerime muhteşem mana ve anlatımıyla tüylerimizi ürpertmekte ve sonucu kanaatimizce ifade etmektedir.

Ne diyor İsra suresi 8. ayette Allah Teala : '' Olur ki Rabbiniz size merhamet eder.Eğer yine dönerseniz, biz de döneriz. Öyle ya biz cehennemi kafirlere zindan yapmışızdır''... Şimdi burada yorumumuzu ifade edelim ; Kuran' da ''İfsad etmek'' bir çok yerde ''kan dökmek ya da haksız yere adam öldürmek'' anlamlarında kullanılmıştır.. Şu anda İsrail'in yaptığı bundan başka bir şey midir. Adam öldürmenin ve kan dökmenin en alçakçasını en şerefsizcesini ve en zaliminin katmerlisini yapmaktadırlar.. Dolayısı ile İsra 8 de de anlatıldığı şekli ile ''eğer yine dönerseniz biz de döneriz'' hükmü gereği , 3. cezalandırma mutlaka gerçekleşecektir. Çünkü '' eğer dönerseniz biz de döneriz'' hükmünde dikkat ederseniz yön belirtilmemiştir. Dolayısı ile ayet, kerimeyi:'' eğer (siz iyilik yapmaya) dönerseniz (bizde size iyilik yapmaya,şayet kötülük yapmaya dönerseniz biz de sizi cezalandırmaya) döneriz'' şeklinde okumamızın uygun olacağı kanaatindeyim.

Sonuç olarak, şu an İsrailogulları ifsad yönünde faaliyette bulunduklarından cezalandırma kaçınılmaz olarak gelecektir diye düşünüyoruz. Burada soru şudur:'' ne zaman ve kimin eli ile?'' Zaman konusu, '' Muhakkak büyük bir yükselişle yükseleceksiniz'' mealinin Arapça aslı; ''weletaglunne uluwwen kebiraa'' ayeti ebcet hesabı ile 2012 yılına tekabül etmektedir. Kanaatimizce İsrail devleti 2012 yılından sonra yıkılma ve dağılma sürecine girecektir. 2012 sonun başlangıcı olacaktır.

Kimin eli ile olacak sorusuna gelince; O nu da siz söyleyin...


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı "Saadet! Şimdi" grubuna üye olduğunuz için aldınız...

Bu gruba posta göndermek için : saadet_simdi@googlegroups.com
adresine mail atabilirsiniz...

Daha fazla seçenek için,

http://www.saadetsimdi.com

web adresimizi ziyaret edebilirsiniz...
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.