T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Ankara'da yarın "DEV MİTİNG" ve "FİLİSTİN GECESİ" var

Şimdi eylem ve dua zamanı

 

Gazze'ye Siyonist devlet tarafından başlatılan soykırıma sessiz kalmayan Ankara, yarın sokaklara inecek. 20'ye yakın sivil toplum örgütü tarafından organize edilen mitinge yüzbinlerin katılması beklenirken, gazetemiz yazarı Abdurrahman Dilipak da protestocular adına basın açıklaması yapacak.

 

Saat 12.00'de Kocatepe Camii'nde Filistin'de şehit düşen Müslümanlar için kılınacak gıyabî cenaze namazının ardından Abdi İpekçi Parkı'nda bir araya gelecek olan vatandaşlar, "Gazze halkıyla dayanışma" mitingini gerçekleştirecek.

ALTINPARK'TA FİLİSTİN GECESİ

Aynı gün akşam ise İLKDER tarafından "Gün Bugündür!" sloganıyla Filistin gecesi düzenlenecek. Saat 18.00'de Altınpark'ta düzenlenecek gecede açlık ve hastalık ile kıvranan Filistin halkına yardım toplanacak. Geceye çok sayıda akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi de konuşmacı olarak katılacak. Platforma 30'un üzerinde sivil toplum örgütünden ise tam destek geldi.

BEYAZIT'TA GAZZE EYLEMİ

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliam bugün Beyazıt'ta protesto ediliyor. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Filistin Dostları Grubu, bugün duyarlı herkesi Beyazıt Meydanı'na çağırıyor.Eyleme geniş katılım beklenirken Filistin Dostları Grubu, duyarlı herkesi eyleme davet etti.

Ankara'nın Beypazarı ilçesindeki, "İsrail'i tel'in, Filistin'e destek" eyleminde de İsrail bayrağı ateşe verildi. Hanlarönü'ndeki eylemde, Anadolu Gençlik Dergisi Beypazarı ilçe temsilcisi Bayram Yücel, İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Siyonist devlet İsrail, bütün dünyanın gözleri önünde Filistin'de insanlık dışı saldırı yapıyor" dedi.

ÇAVUŞOĞLU DA İSTİFA ETTİ

Öte yandan; Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyon Başkanı, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu'ndan istifa ettiğini bildirdi.

Onbinler Filistin'e destek için yürüdü

İzmit'te düzenlenen mitinge katılan binlerce kişi İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınadı. Saadet Partisi Kocaeli il teşkilatı öncülüğünde düzenlenen mitinge sivil toplum örgütleri de destek verdi. Merkez Bankası önünde toplanan binlerce kişi, sloganlar eşliğinde Sabri Yalım Parkı'na doğru yürüdü. Grup, "Kahrolsun İsrail!", "Müslüman uyuma, Filistin'e sahip çık!", "Katil İsrail, Filistin'den defol!", "Hamas'a selam, direnişe devam" şeklinde sloganlar atarken, küçük çocuklar İsrail'i kınayan dövizler taşıdı. Eyleme erkekler kadar kadınlar da destek verdi.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ- VAKİT


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.