T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Arap Ilımlıları İçin Cep Sözlüğü (Bilinçaltı okumaları)

Reşid Sabit
Arap Ilımlıları İçin Cep Sözlüğü (Bilinçaltı okumaları)
Cuma, 02 Ocak 2009 11:46

Aşağıda işbirlikçi Arap rejimleri yetkililerinin yaptığı açıklamaları takip edenlerin yabancı kalmayacakları siyasi terminolojiyi anlamaları için anahtar olabilecek stratejik önemdeki sözcüklerin anlamları verilmiştir. Allah kolaylık versin diyelim.. 

RESMİ YETKİLİLER İÇİN: 

Samimiyet ve her şeyden soyutlanarak Filistin halkının yanında yer alacağız: Filistin halkının yanında, onunla dalga geçmek ve başına gelen şeylere sevinmek için her şeyden soyutlanarak yani çıplak bir şekilde onun yanında yer alacağız. Çünkü Filistinliler hala direnişe ve setr-i avrete inanıyorlar.. 

Mısır, İsrail'in Batı Şeria ile Gazze arasındaki bölünme ve Gazze'deki yükümlülüklerinden kurtulma planını reddediyor: Mübarek rejimi, 1967 yılında işgal edilen bütün Filistin toprakları üzerinde, işgalden hissesine düşeni yapma ve aynı kararlılıkla Siyonistlere boyun eğmeye hazırdır.    

Mısır, İsrail'in tuzağına düşmeyecek: Mübarek rejimi, İsrail'e tuzak kurmasına yardım edecektir, çünkü kişinin kendi tuzağına düşmesi mantıklı değildir. 

Mısır, Gazze ile Batı Şeria'nın arasındaki ayrılığı derinleştirmeye ortak olmayacaktır: Mübarek rejimi, Yol Haritası'nın ve bütün işbirlikçi planların gerek Batı Şeria'da gerekse Gazze'de eşit bir şekilde uygulanmasına yardımcı olacaktır.  

Siz, hangi mazeretin arkasına sığınırsanız sığının Filistinlilere yönelik işlediğiniz katliamlardan sorumlusunuz: Genellikle Siyonistlere söylenen bir cümle. Bu cümleyle kastedilen şudur: "Ey siyonist sen yeterince zekisin, Ey sevgili siyonist, senin Filistinli İslamcıları ve Müslümanları boğazlamaktaki hakkını teslim etmekle birlikte şimdilik öfkene hakim olmanı rica ediyorum."  

Sizin kana bulaşmış eliniz, insanların öfkesini kabartıyor, ve barış umutlarını suya düşürüyor: Yani şunu söylemek istiyor: "Elini yıkamak için sabun ister misin hocam? Yeni yılın kutlu olsun." 

Kimsenin Filistinlilerin kanıyla ticaret yapmasına izin vermeyeceğiz: Kimsenin Filistin direnişiyle dayanışmaya girmesine izin vermeyeceğiz. Çünkü Filistinlilerin katili Siyonistler değil yine Filistinlilerin kendileridir. Başka bir yerde ise bu sözün şu anlama geldiği rivayet edilmektedir: "Filistinlilerin kanının bedeli ebediyen ödenmiştir; Siyonist kardeşlerimizin onları katletme özgürlüğü ve hakkı vardır. Kimsenin Filistinlileri İsrail'in iyice onları hırpalamadan bırakmasına izin vermeyeceğiz." 

İsrail saldırılarına karşı ilk gününden beri tavrımız, slogan ve hamasetten uzak bir şekilde nettir: Tavrımız, Arap ve Müslümanların inanmakta olduğu bütün ahlaki ilke ve şiarlardan uzak olup son derece pragmatist ve fırsatçıdır.  

Direniş hakkı sabit bir hak olup gayet meşrudur: Ne söyleyenin ne de bu sözü dinleyenin inanmadığı içi boş sözler, -özellikle de, resmi yetkililer tarafından dillendirilmişse-. 

Ancak direniş, elde ettiği başarılar ya da neden olduğu yıkım ve can kaybı yüzünden halkların karşısında sorumludur: Sloganik ve hamasetten uzak durarak, direnişin hemen durdurulması gerektiğine inanıyoruz.  

RAMALLAH YÖNETİMİ İÇİN: 

Filistin gruplarının ve ulusal faaliyetlerin temsilcileri: Kendilerine ödenek ayrılacaklar listesindekiler. 

İsrail saldırılarının kayıtsız şartsız hemen sona erdirilmesi: Yani, kuşatma ve ateşkesin karşılıklı olması konularında Hamas'ın hiçbir şart ileri sürmemesi. 

Gazze'nin halen devam etmekte olan zalimane saldırılardan korunması: Gazze'yi yasa dışı hükümetten (Hamas yönetiminden) korumak.

Gazze'nin yaralarını, bölgesel ve özel çıkarlar için kullanılmasına izin vermemek: Arap ve İslam ülkelerinin Filistin'le gösterdiği dayanışmaya ve her türlü desteğe özellikle de Mahmut Abbas yönetiminin hesaba katılmadığı durumlarda, son vermek.   

Katılımcılar kardeş Mısır'ın rolünün önemini teyit ettiler: Yani Mısır'ın, Hamas ve direnişin yok edilmesindeki rolünü.. 

…ve Mısır'ın halkımıza yönelik samimi desteğini…: yani buradaki ibarede halkımız derken 'mız'dan kasıt, halkın Ramallah yönetimine hizmet eden kısmıdır. (bunu Filistinliler yapamayacağına göre) bir başka ifadeyle İsrail halkı.  

..halkımıza yönelik haksız kampanyaların reddi: Mübarek rejiminin ya da bizim İsrail saldırılarına olan desteğimizi teşhir etmek; hatta İsrail'i saldırması için cesaretlendirmemizi ifşa etme kampanyası.. 

Saldırıların sorumluluğu, taşkın eylemler yapanlara aittir: Ben MOSSAD ajanıyım..   

Hamas, suça ortaktır: "Ben MOSSAD ajanıyım" derken gayet ciddiydim.

Gazze, meşru bir yönetime kavuşacaktır: Gazze; ihanet, hıyanet, darbecilik, fuhuş, uyuşturucu ticareti konusundaki güvenlik koordinasyonuna yeniden kavuşacaktır. (Not: Bu söz, sözün sahibi habislerin ulaşılması imkansız olan bir şeyi temennisi ve sanrısından başka bir şey değildir.)  

Bütün dış mihraklı planlar suya düşecektir: "Direniş yok olacak ve ihanet yeniden galip gelecektir, Filistin direnişi dış mihraklı bir eylemliliktir. Zaten İzzettin el-Kassam da Suriye'den gelmemiş miydi?  

Biz, Fetih hareketinin veya Özerk yönetimin, İsrail'in Gazze'ye karşı yürüttüğü İsrail saldırılarını istismar etme gibi bir niyeti olmadığını, bunu Gazze'ye yeniden hakim olmak için kullanmayacağını buradan deklare ediyoruz: Fetih hareketi ve Özerk Yönetim, Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarını elinden geldiğince istismar edecek, hatta siyonist tankların üzerinde de olsa Gazze'ye dönmek için hiçbir araca başvurmaktan geri durmayacaktır.  

Gazze'de halkımızla dayanışmak için her türlü yılbaşı kutlamaları iptal edilmiştir: Adet olduğu gibi bu sene de içki içecek, sarhoş olacağız; Ancak havai fişek gösterileri yaparak iyice kendimizi rezil rüsva etmeyeceğiz.

  
Dünya Bülteni için çeviren: İbrahim İslamoğlu


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.