T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) ****beni israil değil mısır vurdu***

beni israil değil mısır vurdu...
beni yahudi olan değil muslumanım diyen vurdu...
beni filistini ablukaya alan değil, filistinden hicret etmek isteyeni engellen mısır vurdu...
beni olaylara kayıtsız kalan el-fetih vurdu...
beni duyarsız ürdün vurdu...
beni her karış toprağı sahabe kaynayan peygamber kokan suud vurdu...
beni şamdaki esad vurdu, esad öyle bir esad ki, yahudi karşısında adeta kedi yavrusu...
içimi acıtan yahudi değil müslüman ülkeleri yöneten zalimler vurdu...
bu zalimlerin suskunluğuna ses çıkarmayan ummet vurdu..
bunlar beni  vurduktan sonra...
Ey israil  elinden geleni ardına koyma...
bitir beni bitir...
buna şahit olan ümmet utansın!!!!
 
Gazze Şimdiden Zafer Kazandı... Haritadan Silseniz Ne Yazar!
 
 
Filistinli direnişçiler, 21 gündür dünyanın orduları sıralamasında 4. olduğu ileri sürülen İsrail'in ordusunun saldırılarına karşı direniyor...
16/01/2009
 
 
Filistinli direnişçiler, 21 gündür dünyanın orduları sıralamasında 4. olduğu ileri sürülen İsrail'in hava, kara ve deniz saldırılarına karşı direniyor. Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül, bugünkü köşe yazısında Gazze'deki direnişçileri gündemine aldı. İşte "Gazze'de direnen bir avuç kahraman için" başlıklı o yazı:
Size de sürpriz gelmiyor mu? İkinci Dünya Savaşı'nda Dresden'e yapılan bombardımanla ölçülebilecek bir yıkıma Gazze'de yaşayanlar üç hafta nasıl direndi? Mahalleleri yok edecek ölçüde yıkıcı bombaların kullanıldığı, mezarlıkların-camilerin-okulların-hastanelerin vurulduğu, karadan-havadan-denizden ateş yağmuruna tutulduğu, kendilerine ölümden başka seçenek bırakılmadığı, simsiyah dumanların ve alevlerin arasında bu insanlar nasıl ayakta durabiliyor?
24 saat kesintisiz bombalanan, yaralılarının tedavisine izin verilmeyen, elektrik-su ve gıda bulamayan, gözlerimizin önünde imkansızı başaran bu insanları hangi cümlelerle anlatabiliriz?… Ölümleriyle yeniden dirilen, şehidleriyle güç kazanan, yoklukla yaşamasını öğrenen, insanlığın bütün utanmazlığına ibretlik dersler veren, ihanetleri ayakları altında çiğneyen insanlar bize ne öğretir?...
Size de sürpriz geliyor mu? Hamas gibi bir "örgüt"; silahlanmasına izin bile verilmeyen bir örgüt, hafif silahlarla İsrail kara birliklerine karşı böyle destansı bir mücadeleyi nasıl verebiliyor! İsrail kara birliklerini oldukları yere çivileyebiliyor? Hava saldırılarının ve tanklarının arkasına sığınsalar bile o "havalı" İsrail askerlerini haftalardır yerinden kımıldayamaz hale getiriyor? Dahası, İsrail birliklerini arkadan çevreleyip şaşkınlığı uğratıyor, çatışmaları İsrail sınırlarına doğru genişletebiliyor. Haftalardır, gece gündüz İsrail birlikleriyle çatışabiliyor?
Yıkım başka, sivil katliam başka, askeri başarı bambaşka! İsrail sadece ikisinde kazandı. O da İsrail'in başka bir hezimeti. Yaktı, yok etti, çocukları öldürdü. Ama İsrail askerleri feci bir başarısızlık yaşadı, yaşıyor. Artık bu saatten sonra Gazze'ye girseler ne olur, girmeseler ne olur! Üç haftadır giremediler, üç haftadır direnişçileri aşamadılar, üç haftadır sivil kıyımlarla direnişçileri pes ettirmeye çalışıyorlar.
Daha Gazzeliler'in füze saldırılarını bile durduramadılar. Füze rampalarını bile vuramadılar. Sadece dün Gazze'den İsrail'e otuz füze fırlatıldı. Sınırdan Gazze'ye üç kilometre olmasına rağmen dün İsrail sınırın altı yüz metre yakınında şiddetli çatışmalar yaşanıyordu. Nasıl oluyor bu!
Bu saldırı 2006'da Lübnan'a yönelik saldırıdan daha ağır. Bu direniş de Güney Lübnan direnişinden daha şiddetli. Hizbullah'ın silahları vardı, bağlantıları vardı, yardım koridorları vardı, güçlü askeri birimleri vardı. Gazze'de bunların hiç biri yok. "Bir kaç gün" diyorlardı. "Ancak birkaç gün direnebilirler" diyorlardı. Ama üç haftadır direniyorlar. Hatta, "bekleyin, sürprizlerimiz var" bile diyebiliyorlar.
Ey Arap halkları, Arap sokakları ders alın! Liderlerinizin yapamadığını, koca ülkelerinizin yapamadığını, petrodolarlarınızın yapamadığını, onlarca yıldır bölge ülkelerinin hep birlikte bile yapamadığını avuç içi kadar toprak parçasının, küçücük bir kentin insanları nasıl da yapabiliyor! Ders alın, kendinize gelin.. "İsrail'in yenilmezliği" büyüsü yok oldu, bunu anlayın. Rejimlerinizin, liderlerinizin korkusunu, korkuyu da aşan ihanetini paylaşmayın.
Onlar bugün hiç olmadığı kadar İsrail'e teslim olmuş durumda. Onlar İsrail eliyle, İsrail silahlarıyla vücudunuzun bir parçasını kesip atmaya, yok etmeye çalışıyor. Tarihin en utanılası, en acı tablolarından biri duruyor karşınızda.
İsrail'in bu kaybıyla onlar da kaybetti. Masum insanların üzerinden, o kara gözlü çocukların kanları üzerinden bir kumar oynadılar. En azılı düşmanlarıyla ortak bir kumar. Kime karşı? Hayır, Filistinlilere karşı değil. Filistin bu kumarı biliyordu. Size karşı oynadılar. Sizin onurlarınızı ayaklar altına aldılar bir kez daha. Uyanın!
Ey Arap liderleri. Bugün sokakları dolduran insanların İsrail'e karşı yürüdüğünü sanmayın. Size karşı yürüyorlar, sizin baskıcı ve utanç verici yönetim anlayışınıza karşı yürüyorlar, anlayabiliyor musunuz! Yeni bir kuşak geliyor, bir nesil yetişiyor. Babaları gibi sizi dinlemeyecek bir kuşak. Bu dalgayı arkasına alan siyasi liderlerin, aydınların belirleyeceği, yöneteceği bir gelecek şekilleniyor, anlayabiliyor musunuz! Bugün İsrail'den korktuğunuz gibi bu nesilden de korkarsanız kaybedeceksiniz. Çünkü korku sizi acımasızlığa sürükleyecek, yok oluşa sürükleyecek…
"İsrail'in hiçbir yerden yeşil ışık almaması gerekiyor. Bütün ışıkların kırmızı olması gerekiyor" diyor Dışişleri Bakanı Ali Babacan. Maalesef bölge ülkeleri İsrail'e yeşil ışık yaktı. Yaktı ve bu inanılmaz dehşeti yaşattı hepimize. Bunca çığlığa, acımasızlığa, dehşete rağmen İsrail'le ortaklıklarına devam ediyor. Arap inisiyatifi çöktü. Arap Birliği ne diye toplansın artık! Mısır ne yüzle ateşkesten, barıştan söz edebilir?
27 Aralık'tan bu yana destansı bir direniş izliyoruz. Bir şehir direniyor. Bir avuç silahlı adam direniyor. Koca bir orduya, ABD'den uçaklar dolusu gelmeye devam eden füzelere, uranyumlu bombalara, toplu imhaya direniyor. O genç insanlar, Ortadoğu tarihinde az görülür bir kahramanlıkla direniyor. Bir yürek devrimi yapıyor. Daha şimdiden kazandı onlar. Yüz milyonlarca insanın gönlünde kazandı. İsrail kara birlikleri karşısında kazandı. Bugünden sonra hepsi şehid olsa ne olur! İsrail saldırıları artırarak kendi istediği ateşkes şartlarını oluşturmaya çalışıyor. Başarısızlığın üstünü örtmeye çalışıyor. Ama anlayan anladı, kimin neler yapabildiğini.
Bu aşamadan sonra Gazze'yi haritadan silseniz ne yazar!


 
 
 

bazı gerçekleri görmek istemeyiz..

* Gördüğümüz gerçekler ise bizlerin başına gelmiyorsa umursamayız...

Ama, bir gün o gördüklerimizi bizlerde yaşayabiliriz…

Çünkü;
* "O gün Rab Abramla ahd edip dedi:Mısır ırmağından büyük ırmağa,FIRAT ırmağına kadar senin zürriyetine verdim."
TEVRAT Tekvin Bölümü 18.Ayet (13.Sayfa)

Bir gün mutlaka kendilerine Allah tarafından verildiğini kabul ettikleri bu toprakları geri almak için gelecekler…

Filistin'e geldikleri gibi..
Lübnan'a geldikleri gibi..
Sırada Suriye'nin olduğu gibi..
Lütfen 1 dakika düşünün;Neden israil orta doğuya geldiği günden beri o topraklardan savaş,göz yaşı,acı…eksik olmuyor.neden diğer ülkeler gibi komşuları ile rahat geçinmiyorlar..?

1 dakika düşünürken boş durmayın ve başımıza gelmeden gelebilecek olanları seyredin..





..Rabbin miras olarak sana vermekte olduğu bu kavmların şehirlerinden nefes alan kimseyi sağ bırakmayacaksın..Rabbin sana emrettiği gibi tamamen yok edeceksin.

*TEVRAT Tesniye Bölümü Ayet 10-17 (Sayfa 197)





..onları kasaplık koyunlar gibi ayır ve öldürme günü için onları hazırla.

* TEVRAT Yeremya Bölümü Ayet 3 (Sayfa 736)



..onların her şeylerini tamamen yok et,ve onları esirgeme;erkekten kadına,çocuktan emzikte olana,öküzden koyuna,deveden eşeğe kadar hepsini öldür.

* TEVRAT I.Samuel Bölümü Ayet 3 (Sayfa 286)

Bu millet iki peygamberi öldürdü(Hazreti Yahya ve Zekeriya)Hazreti İsa ile Peygamber efendimize yapmadıklarını bırakmadılar.
Yüz binlerce insanı ise hiç gözlerini kırpmadan öldürebileceklerini daha iyi anladınız umarım ama Yahudiliğin yasa kabul ettiği TALMUD'dan birkaç derleme yapalım..

"Yalnız Yahudi olanlara insan gözüyle bakılır.Yahudilerden gerisi sadece birer hayvandır."

* "Yahudi olmayanın kanını akıtmak Allaha kurban sunmaktır."

* "Yahudi olmayan bir insana ,ancak ona dost görünmek ve çatışmalardan kaçınmak için selam verilir."



İsrail'in tarım imkanları sınırlıdır(dağlık ve kurak),askeriye dışında gelişmiş bir sanayisi yoktur,turizm ise savaşlardan dolayı çok azalmıştır.Peki bu ülke bu kadar parayı nereden buluyor ?
1- A.B.D.'nin hibe yardımları
2- SİZLERDEN…?

EVET SİZ !
İsrail 1948 yılında Orta Doğu'ya yerleşmeden önce bir çok ülkede milyonlarca yahudi olarak yaşıyorlardı ve bu ülkelerin önemli sanayi kollarında şirketleri vardı(ülkemizde de olduğu gibi-Alarko,Vakko,Profilo..)işte bu şirketlerin bağışları israil'in en önemli gelir kaynaklarından birisidir.Ve sizler, israil şirketinin ürünlerini aldığınız sürece FIRAT'a biraz daha yaklaşacaklar…



Gördüğünüz her ürün için bizim alternatif ürünlerimiz varken neden bu ürünleri alalım...Ne olur duyarlı olun,ülkemizdeki büyük şirketlerin nasıl devletimize yardımları,bağışları oluyorsa tabi ki bu şirketlerinde yardım ve bağışları olacaktır.Tekbir farkla,bizim vadedilmiş topraklarımız YOK!


"LÜTFEN !"

* LÜTFEN !
* NE OLUR !
* ALLAH AŞKINA !
* Bu sefer duyarlı olun,çocuklarımız için,vatanımız için,kardeş ülkelerimiz için,aziz şehitlerimiz için..
* Ben bu ürünü almasam ne olacak demeyin,inanın çok şey olacak.Eğer inanırsanız ve bu mesajı aklınıza gelen herkese yollarsanız…

*

Son söz ..
•Yahudi devletinin fikir babası Theodor Herzl (1.Siyonist Kongresi 1897)
"Kuzey sınırlarımız Kapadokyadaki dağlara kadar dayanıyor.Güneyde Süveyş kanalına."

•İsrailli Devlet Bakını Ben Gurion (İsrail devletinin ilanı sırasındaki açıklamadan 1948)
"Filistin'in bugünkü haritası İngiliz Manda yönetimi tarafından çizilmiştir.Yahudi halkının ,gençlerimiz ve yetişkinlerimizin yerine getirmesi gereken bir başka haritası daha vardır;

NİL'DEN FIRAT'A KADAR !"




Bir kurşun da sizden olmasın...!
İsrail'in katliamları sizlerin desteği sayesinde büyüyerek devam ediyor. Peki bu nasıl mı oluyor? Aldığınız İsrail ve ABD ürünleri nedeniyle. İşte boykot edilecek ürünler...
Pazar, 11 Ocak 2009 13:54
Haber Merkezi / TIMETURK
İsrailin Filistin'e başlattığı saldırı "Sizlerin desteği" sayesinde günden güne büyüyerek devam ediyor. Her gün "Sizin" sayenizde bir filistinli çocuk hayata gözlerini yumuyor!...
PEKİ BU NASIL OLUYOR?

Farkında olmadan aldığınız her israil malı ile israil bütçesine bununla paralel olarak israil ordusuna bir yardım ediliyor. Bu şekilde Amerika'nında desteği ile güçlenen 7 milyon nüfuslu israil 2 Milyar Müslümana meydan okuyor.

NE YAPILABİLİR?

Bu konuda bireysel olarak yapılabilecek en etkili yollardan biri de İsrail ve İsrail'e destek veren ülkelerin mallarını boykot etmek. Bunu yapmak da oldukça kolay.

BARKOD NUMARASINDAN ANLAYABİLİRSİNİZ

Aldığınız ürünün barkod numarasındaki rakamların açıklamalarını ve hangi numaranın hangi ülkeye ait olduğunu kolayca bulabilirsiniz.

 
BARKOD ÜLKE
729
israil
000 - 019
GS1 ABD
030 - 039
GS1 ABD
060 - 139
GS1 ABD
500 - 509
GS1 İngiltere

DİKKAT EDİLECEK NOKTA...

Türkiye'nin kodu 869'dır fakat bazı yabancı firmalara ait ürünlerde 869 barkod kodu ile başlayabiliyor! Burada ldikkat etmek gerekiyor.Aldığınız ürünün Barkodu 729 ile başlıyor ise siz zaten elinizdeki ürünle Filistine kurşun sıkmış oluyorsunuz amma 869 ile başlayan israil ve amerika destekcisi ürünlerlede dolaylı yoldan aynı eylemi gerçekleştirmiş oluyorsunuz!
Bu konuda göstereceğiniz hassasiyete güveniyoruz!

İsrailin barkod ülke kodu: 729

Barkod'u 869 olsa dahii ürünler TÜRK Malı olmayabilir. Bu nedenle aldığınız ürünün MADE İN ibaresinede dikkat etmeniz gerekiyor.

BOYKOT EDİLECEK İSRAİL-ABD FİRMALARI VE ÜRÜNLERİNDEN BAZILARI





 


 
Bir kurşun da sizden olmasın...!
İsrail'in katliamları sizlerin desteği sayesinde büyüyerek devam ediyor. Peki bu nasıl mı oluyor? Aldığınız İsrail ve ABD ürünleri nedeniyle. İşte boykot edilecek ürünler...
Pazar, 11 Ocak 2009 13:54
Haber Merkezi / TIMETURK
İsrailin Filistin'e başlattığı saldırı "Sizlerin desteği" sayesinde günden güne büyüyerek devam ediyor. Her gün "Sizin" sayenizde bir filistinli çocuk hayata gözlerini yumuyor!...
PEKİ BU NASIL OLUYOR?

Farkında olmadan aldığınız her israil malı ile israil bütçesine bununla paralel olarak israil ordusuna bir yardım ediliyor. Bu şekilde Amerika'nında desteği ile güçlenen 7 milyon nüfuslu israil 2 Milyar Müslümana meydan okuyor.

NE YAPILABİLİR?

Bu konuda bireysel olarak yapılabilecek en etkili yollardan biri de İsrail ve İsrail'e destek veren ülkelerin mallarını boykot etmek. Bunu yapmak da oldukça kolay.

BARKOD NUMARASINDAN ANLAYABİLİRSİNİZ

Aldığınız ürünün barkod numarasındaki rakamların açıklamalarını ve hangi numaranın hangi ülkeye ait olduğunu kolayca bulabilirsiniz.

 

 

BARKODÜLKE
729israil
000 - 019GS1 ABD
030 - 039GS1 ABD
060 - 139GS1 ABD
500 - 509GS1 İngiltere

DİKKAT EDİLECEK NOKTA...

Türkiye'nin kodu 869'dır fakat bazı yabancı firmalara ait ürünlerde 869 barkod kodu ile başlayabiliyor! Burada ldikkat etmek gerekiyor.Aldığınız ürünün Barkodu 729 ile başlıyor ise siz zaten elinizdeki ürünle Filistine kurşun sıkmış oluyorsunuz amma 869 ile başlayan israil ve amerika destekcisi ürünlerlede dolaylı yoldan aynı eylemi gerçekleştirmiş oluyorsunuz!
Bu konuda göstereceğiniz hassasiyete güveniyoruz!

İsrailin barkod ülke kodu: 729

Barkod'u 869 olsa dahii ürünler TÜRK Malı olmayabilir. Bu nedenle aldığınız ürünün MADE İN ibaresinede dikkat etmeniz gerekiyor.

BOYKOT EDİLECEK İSRAİL-ABD FİRMALARI VE ÜRÜNLERİNDEN BAZILARI


Bana gelen aşağıda ki mesajı Allah Rıza için dediği için sizlerle paylaşıyorum. Fatiha okurken 3 adet de İhlas okumayı unutmayın. Sevgilerdal

       Bugün Filistin'de vefat eden ve hayatta kalma mücadelesi veren insanlar için (3 İhlas) 1 Fatiha  okumanı ve bu mesajı listende ne kadar kişi  varsa onlara göndermeni rıca ediyorum.  Belki Filistin'deki kardeşlerimize 1  milyona yakın kişinin duası ulaşmış olur. Allah rızası için gönderir misiniz?
    Bir dost...
 
 
 
 
 
Degerli grup uyeleri...
 
Bu yazi cok onceleri bir kez daha elimden gecti.
İlk okudugumda da hayret etmemistim..
Ama dogrusu daha once uzerinde de dusunmemistim..
Ya da arastirma gereksinimim olmamisti.
Aslinda biraz propaganda icerikli gibi gorunmustu..
 
O tarihte biraz arastirma yapip benzer
rakamlara ulasmistim.
Hatirladigim milenyum rakamlari oldugu..
Ama ilgi ve bilgiye bir daha takdim etmek;
Egitimi vurgulamak acisindan cok onemli..
 
Aytac ERDOGDU
 
*******************************************************
 
PAKISTANLI BIR BILIM INSANININ YAZISI ...
Dünyada yalnizca 14 milyon Yahudi var, Kuzey ve Güney Amerika'da yedi
milyon, Asya'da bes milyon, Avrupa'da iki milyon ve Afrika'da 100,000
kisi. Tek bir Yahudi'ye 100 tane Müslüman düsmektedir. Buna ragmen
Yahudiler tüm Müslümanlarin toplamindan yüz kez daha güçlüdürler.
Nedenini hiç merak ettiniz mi?
Tüm zamanlarin en etkin bilim adami ve Time dergisi tarafindan
'Yüzyil'in Adami' seçilen Albert Einstein bir Yahudi'ydi. Psikanalizin
babasi Sigmund Freud bir Yahudi'ydi. Karl Marx, Paul Samuelson ve
Milton Friedman da öyle. Iste size ürettikleriyle tüm insanliga
zenginlik katmis olan Yahudilerden bazilari:
Ø Benjamin Rubin insanliga asi ignesini verdi.
Ø Jonas Salk ilk çocuk felci asisini gelistirdi.
Ø Albert Sabin çocuk felci asisini daha da gelistirdi.
Ø Gertrude Elion lösemiye karsi ilaci verdi.
Ø Baruch Blumberg Hepatit B asisini gelistirdi.
Ø Paul Ehrlich frengiye karsi bir tedavi buldu.
Ø Elie Metchnikoff bulasici hastaliklarla ilgili çalismalariyla
Nobel ödülü kazandi.
Ø Bernard Katz nöromüsküler iletisim (kas-sinir sistemi arasi
iletisim) alaninda Nobel ödülü kazandi.
Ø Andrew Schally endokrinoloji (metabolik sistem rahatsizliklari ,
diabet, hipertiroid) Aaaron Beck Cognitive Terapi (akli bozukluklari
depresyon ve fobi tedavilerinde kullanilan psikoterapi yöntemi)
gelistirdi.
Ø Gregory Pincus ilk dogum kontrol hapini gelistirdi.
Ø Gerald Wald insan gözü hakkindaki bilgilerimizi gelistirerek Nobel
ödülü kazandi.
Ø Stanley Cohen embriyoloji (embriyon ve gelisimi çalismalari) dalinda
Nobel aldi.
Ø Willem Kolff böbrek diyaliz makinesini yaratti.
Müslümanlar da dahil tüm hastalar Yahudilerin; bu buluslarindan
yararlaniyor, sagligina kavusuyor.
Peter Schultz optik lif kabloyu, Charles Adler trafik isiklarini,
Benno Strauss paslanmaz çeligi, Isador Kisse sesli filmleri,Emile
Berliner telefon mikrofonunu ve Charles Ginsburg videotape kayit
makinesini gelistirdi. Stanley Mezor ilk mikro-islem çipini icat etti.
Leo Szilard ilk nükleer zincirleme reaktörünü gelistirdi. Son 105
yilda 14 milyon Yahudi bilim dalinda 100 ün üzerinde Nobel ödülü
kazanirken, 1.4 milyar Müslüman yalnizca üç Nobel kazandi. Neden
Yahudiler bu kadar güçlü ?
Yahudi inancina bagli ünlü yatirimcilar; Ralph Lauren (Polo), Levi
Strauss (Levi's Jeans), Howard Schultz (Starbuck's) , SergeiBrin
(Google), Michael Dell (Dell Bilgisayar), Larry Ellison (Oracle),
Donna Karan (DKNY), Irv Robbins ( Baskins & Robbins ) ve Bill
Rosenberg (Dunkin Dougnuts ).
Yale Üniversitesi' nin Baskani Richard Levin bir Yahudidir.
Harrison Ford, George Burns, Tony Curtis, Charles Bronson, Sandra
Bullock, Billy Crystal, Woody Allen, Paul Newman, Peter Sellers,
Dustin Hoffman, Michael Douglas, Goldie Hawn, Cary Grant, William
Shatner, Jerry Lewis ve Peter Falk'in da Yahudi olduklarini biliyor
muydunuz ?
Yönetmenler ve yapimcilar arasindaki Yahudiler: Steven Spielberg,
Mel Brooks, Oliver Stone, Aaaron Spelling (Beverly Hills 90210), Neil
Simon (The Odd Couple), Andrew Vaina (Rambo 1 /2 / 3), Michael Mann
(Starzky and Hutch), Milos Forman (One FlewOver The Cuckoo's Nest,
Amadeus), Douglas Fairbanks (TheThief of Baghdat), Ivan Reitman
(Ghostbusters) , Kohen Kardesler,William Wyler. William James Sidis,
250-300 lük I.Q. derecesiyle dünyanin gördügü en parlak insandir.
Bilin bakalim hangi dine mensuptur?
Soru: Neden Yahudiler bu kadar güçlüdür? Cevap: Egitim (Sorgulayici,
Arastirici, Yaratici)
Soru: Neden Müslümanlar bu kadar güçsüzdür? Cevap: Yanlis Egitim veya
Sifir Egitim (Din Eksenli, Sorgusuz, Arastirmasiz, Ezberci)
Gezegenimizde yaklasik 1.476.233.470 Müslüman yasamaktadir. Asya'da
1 milyar, 400 milyon Afrika'da, 44 milyon Avrupa'da, ve 6milyon
Amerika kitasinda. Toplam dünya nüfusu içinde her bes kisiden biri
Müslümandir. Her bir Hindu'ya iki Müslüman düsmektedir, her bir
Budist'e karsilik iki Müslüman vardir ve her bir Yahudi'ye karsilik
100 adet Müslüman bulunmaktadir.
Müslümanlarin bu kadar kalabaliga ragmen neden güçsüz olduklarini hiç
merak ettiniz mi? Nedeni sudur; Islam Konferansi Örgütü'nün (OIC) 57
üyesi vardir ve ülkelerin tümünde 500 adet üniversite bulunmaktadir.
Üniversite basina 3 milyon Müslüman düsmektedir. Sadece ABD'de 5.758
üniversite vardir. 2004 yilinda Shanghai Jiao Tong Üniversitesi' Dünya
Üniversitelerinin Akademik Deger Listesi' hazirlamis ve ilginçtir ki
Müslüman çogunluga sahip ülkelerin hiç birinden ilk 500 e giren
üniversite yoktur. UNDP tarafindan toplanan verilere göre Hiristiyan
dünyasinda okuma-yazma bilenlerin orani neredeyse % 90 ve bunlardan 15
Hiristiyan çogunluga sahip ülkede okuma-yazma orani % 100 dür.
Müslüman dünyasinda buna çok zit bir durum olarak bir ülkenin
okuma-yazma orani yaklasik % 40 olup, % 100 okur-yazar oranina sahip
bir Müslüman ülke yoktur.
Hiristiyan dünyasindaki 'okur-yazar' in% 98'i ilkokulu bitirmisken,
Müslüman dünyasinda bu oran % 50dir. Hiristiyan dünyadaki
okur-yazarlari n % 40'i üniversite mezunudur ve bu oran Müslüman
dünyasinda %2'yi geçememektedir.
Müslüman çogunluga sahip ülkelerdeki toplam bilim adami sayisi 230
olup her bilim adamina düsen Müslüman sayisi 1 milyon kisidir. ABD her
1 milyon Amerikaliya karsilik yaklasik 4000 bilim adamina, Japonya
5000 bilim adamina sahiptir. Tüm Arap dünyasindaki tam-zamanli çalisan
arastirmaci sayisi 35.000 kisidir ve her bir milyon Arap nüfusa 50
teknisyen düsmektedir. (Bu sayi Hiristiyan dünyasinda bir milyon
kisiye 1000 teknisyendir. ) Ek olarak Islam dünyasi gayri safi milli
hasilasinin yalnizca % 0.2 sini arastirma-gelistirm e bütçesi olarak
ayirmaktayken Hiristiyan dünyasi % 5 oraninda arastirma-gelistirm e
fonu ayirmaktadir.
Sonuç:Islam dünyasi bilgi üretebilecek kapasiteden yoksundur.
1000 kisiye düsen günlük gazete sayisi ve bir milyon kisiye düsen
kitap çesidi bilginin toplum içine yayilip yayilmadiginin iki önemli
göstergesidir. Pakistan'da 1000 kisiye 23 günlük gazete düserken bu
sayi Singapur'da 360 dir. Ingiltere'de her 1000 stand için 2000 çesit
kitap bulunurken, Misir'da kitap esidi 20 dir.
Sonuç: Islam dünyasi bilgi yayilmasini gerçeklestirmekte basarisizdir.
Bilgi uygulamasinin önemli göstergelerinden biri ileri teknoloji
ihracatinin toplam ihracat içindeki oranidir. Pakistan'in ileri
teknoloji ihracatinin toplam ihracatin içindeki oran % 1, Suudi
Arabistanin % 0.3, Kuveyt, Fas, ve Cezayirin ayni sekilde % 0.3tür.
Singapur'da bu oran % 58 'dir.
Sonuç: Islam Dünyasi bilgi uygulamasini gerçeklestirememekte dir.
Neden Müslümanlar güçsüzdür? Çünkü bilgi üretmiyoruz.
Neden Müslümanlar güçsüzdür? Çünkü bilgiyi yayamiyoruz.
Neden Müslümanlar güçsüzdür? Çünkü bilgiyi uygulamiyoruz.
Ve gelecek bilgi-temelli toplumlara aittir.
Ilginçtir, OIC üyesi 57 ülkenin gayri safi milli hasilalarinin toplami
2 trilyon dolarin altindadir. ABD, tek basina 12 trilyon dolar
degerinde mal ve hizmet üretmekte, Çin 8 trilyon dolar, Japonya 3.8
trilyon dolar ve Almanya 2.4 trilyon dolarlik üretim yapmaktadir.
(Satin alma gücü esitlenerek hesaplama yapilmistir. ) Petrol zengini
Suudi Arabistan, Birlesik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Katar hep
birlikte 500 milyar dolarlik mal ve hizmet üretmektedirler ve bunlarin
çogu petroldür. Mal ve hizmet üretimi Ispanya'da 1 trilyon dolarin
üzerindedir. Katolik Polonya 489 milyar dolarlik mal ve hizmet üretim
gerçeklesmektedir. Budist Tayland 545 trilyon dolar degerinde mal ve
hizmet üretimi yapmaktadir. Islam Dünyasinin gayri safi milli
hasilasinin tüm dünya gayri safi milli hasilasi içindeki orani hizla
azalmaktadir.
O halde Müslümanlar neden bu kadar güçsüzdür? Cevap: Egitim
Yoksunlugu. Tam anlamiyla söylersek kaliteli egitim yoksunlugu. Çok
kesin biçimde söylersek akilci olmayan, din eksenli ve çagdisi egitim.
Dr.Faruk Saleem
Yazar, Islamabad
 
 
 
--
Bana ulaşmak için: dosta333@gmail.com

http://hbayhan.blogspot.com/

Kuşlar gibi uçmayı,balıklar gibi yüzmeyi,öğrendik ama basit bi sanatı
unuttuk,insan gibi yaşamayı.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.