3 Ocak 2009

(anadoluhaber) Cellat kurbanla eşdeğer tutuluyor, Araplar izliyor

El-Haliç
Cellat kurbanla eşdeğer tutuluyor, Araplar izliyor
Cumartesi, 03 Ocak 2009 09:38

Filistin'de 60 yıldır çözüm yolunda hiçbir şey değişmezken, İsrail terörünün ve yerleşim inşasının karşılığında Arap hükümetlerinden sadece ödün ve barış önerisi aldı.

Gazze holokostu ilk değil. Siyonist düşmanın bütün dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği terör dizisinin bir halkası. Düşman öldürüyor ve yıkıyor. Cellat kurbanla eşdeğer tutuluyor. Araplarsa adetleri olduğu üzere seyrediyor. İşgal yönetimi yetkililerinin her birini farklı sınıflardaki terör olaylarıyla sabit sicili bulunduğu için savaş suçluları olarak bir yana koyarsak; İsrailliler için ne söylenebilir? Bu yetkilileri iktidara getirenler, parti yönetiminde yerlerini sağlamlaştıranlar İsrailliler değil mi?

Son anketler İsraillilerin çoğunluğunun Gazze'ye yönelik saldırıları desteklediğini, buna paralel olarak işgal altındaki ve Suriye'ye ait olan Golan Tepeleri'nden çekilmeye karşı çıktıklarını ve Şam'la, bu bölgeden çekilmeyle sonuçlanacak müzakereleri istemediklerini ifade ediyor.

Bu liderleri yerleşim birimlerinin kaldırılmasına, dönüş hakkına ve Kudüs'ün Yahudileştirilmesinin durdurulmasına karşı çıkmaya sevk edenler, barış anlaşmalarının imzalanmasının kolaylaşması için onlara bel bağlayan çözüm yanlısı çevrelerin ta kendileri.

Siyonist oluşum kanserinin Arap vatanının kalbine ekilmesinin üzerinden 60 yıl geçti ve çözüm yolunda hiçbir şey değişmedi. Aksine şiddet artıyor. Bu oluşum, gerginliği tırmandırmasının, terörünün, tehditlerinin ve yerleşim birimleri inşaatlarının karşılığında geri adımlar, ödünler ve barış teklifleri gördü. Araplar bekliyorlar ve bir Amerikan yönetiminden bir diğerine bel bağlıyorlar. Ancak öncekinden daha kötü yeni bir Amerikan başkanı sürpriziyle karşılaşıyorlar. Araplar iyi niyetlerini göstermek için imkân dahilinde olan ve olmayan ödünler sunarken işgal yönetimi, sadece tehcir ettiklerinin dönüşünü önlemekle kalmayıp geride kalan Filistinleri tehcir etme stratejisini hayata geçiriyor. Araplar için tek yararlı şey, ablukaya, yaptırıma, vatanın karmaşaya ve bölünme virüslerine boğulmasına maruz kalan varlıklarını koruyacak şekilde birlik olmakta ve dayanışma içine girmekte.

Siyonist oluşumun gerçek yüzünü görmeyenler, Gazze'ye baksın. Gazze holokostu sürüyor. Bir günde ve savaş suçlusu Şimon Peres'in bölgenin barış için olgunlaştığını ifade ettiği günde, yüzlerce şehit ve yaralı var. Gazze holokostunun amacı Arap düzleminde genelleştirilmesi. İşte düşmanın istediği barış modeli bu. Maalesef hâlâ kendisine el uzatan birilerini bulabiliyor. (Birleşik Arap Emirlikleri gazetesi Haliç, başyazı, 28 Aralık 2008)

Kaynak: Radikal


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.