T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Fwd: ERGENEKON DAVASINDA KAMUOYU UYUTULUYOR, GAZETELER PAS GEÇİYOR



Doğru habere de ulaşmak mesele oldu,imkanı olan dış basın dahil hepsini kendi beyin süzgeçinden geçirmek zoruda kalıyor.Sevgiler.Sili
AÇIK İSTİHBARAT
 
Fatma Sibel YÜKSEK
«Açık İstihbarat»
ERGENEKON Duruşmasındaki Şok İddiaları Medya Nasıl Sansürledi?
 
 
Semih Tufan Gülaltay'ın 26 Aralık Cuma günü "Ergenekon" duruşmasında gündeme getirdiği iddialar normal şartlarda bir ülkenin siyasi gündemini sallayacak güçteydi ve "Ergenekon" davasının gidişatını etkileyebilecek niteliğe sahipti.
01 Ocak 2009 Perşembe
 
İsmi, doğru veya yanlış bir takım iddialarla birlikte anılan Gülaltay; Mehmet Eymür, Fethullah Gülen, Tansu Çiller gibi isimler hakkında mahkeme huzurunda şok ifşaatlarda bulundu. Basın, bu önemli ifşaatın bir kısmını görüp bir kısmını perdeledi. Türk medyasının bu kendine özgü otosansürü, Türkiye'de tek bir gazeteyi; hatta birden fazla gazeteyi okuyarak neden olayların bütününü asla göremeyeceğimizin kanıtı olarak bir kez daha kendini ispatladı.

Her hak ve hukuk mücadelesinin; işinize gelsin veya gelmesin; meşrebinize uysun veya uymasın öncelikle somut gerçekliğin tespiti ile başlaması tezi sitemiz Açık İstihbaratın kısıtlı imkânlarla sunduğu haberciliğinin de temel ilkesiydi. Sizlere önce Gülaltay'ın o günkü savunmasında ortaya attığı iddiaların ana başlıklarını ve içeriklerini; daha sonra hangi gazetenin bu iddiaları nasıl gör(e)mediğinin tablosunu sunuyorum.


Gülaltay'ın savunmasındaki iddia başlıkları ve içerikleri:


Gülen müslüman değil:
 
Gülaltay, "Fethullah Gülen Müslüman mı?" adlı kitabındaki tezleri özetleyerek, İngilizlerin İran'a yönelik kurdukları Bahai tarikatı mensuplarının İran'dan Türkiye'ye sürüldüklerini ve Gülen'in bu tarikatın lideri olduğunu, kendisini müslüman olarak perdelediğini tarihsel perspektifle ortaya koydu.


Şener Eruygur'la görüşmeler:
 
Gülaltay, Eruygur'la görüşmeler yaptıklarını ve Ulusal Birlik Platformu adı altında ulusal sağ ve ulusal solu birleştirme çalışmasına girdiklerini söyledi.


Mehmet Eymür'le tanışma:
 
Eymür ile 1996 yılında Cemal Alpaslan Ertuğ aracılığıyla Eymür'ün isteği üzerine Yenimahalle'de tanıştıklarını anlattı.


Eymür'le ortak operasyonlar:
 
Eymür'ün isteği ile Suriye'deki PKK kampları ve bir doğu ilinde operasyona katıldığını, MİT'e sorulduğunda bu bilginin doğrulanacağını söyledi.


Eymür aracılığıyla Bakan nezdinde Yeşil'le tanışma:
 
Eymür'ün yardımcısı Duran Fırat aracılığıyla Yeşil'le tanıştırıldığını, Yeşil'in o dönem aranmadığını ve bu tanışma sırasında bir Bakan'ın da yanlarında olduğunu söyledi.


Eymür'ün koruduğu holding:
 
Eymür'ün yardımcısı Duran Fırat'ın kendisini İstanbul Altunizade'deki bir ecza ve kimya holdingine davet ettiğini, bu holdingin devlete yardımcı olduğunu söylediği fakat mafya tarafından tehdit edildikleri için koruma sağladıklarını ve bu konuda yardım istediklerini belirtti. Fakat daha sonra araştırınca bu holdingin Eymür ve Yüksekova'daki bazı çevrelerle bağlantısı olduğunu ve devlet imkanlarını kendi kişisel çıkarları için kullandıklarını tespit ettiğini; bunun üzerine yardım etmeyi reddedince Eymür'le arasının açıldığını,


Van'ı Eymür öldürttü:
 
MİT Dış Operasyon Dairesi'ne yıllarca hizmet ettiğini belirttiği Osman Nuri Van isimli arkadaşının 1998 yılında Belçika'da Dursun Karataş'ın yerini tespit etmek için bu ülkeye gittiğinde ensesinden vurularak öldürüldüğünü; bu işi Eymür'ün Avrupa'daki kirli işlerini yapan ve hapishaneden kaçırılan "Tonton" lakaplı şahsın yaptığını ve bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu,


Eymür küresel köstebek:
 
Eymür'ün küresel örgüt tarafından MİT'e sızdırılan ve üç kez kovulmuş bir köstebek olduğunu;

Eymür'ün zırhlı aracı:
 
İtalya'da PZ mason locasını finanse eden o malum ailenin Eymür'e özel zırhlı bir araç yolladığını, bu aracın diplomatik plaka ile Ankara gümrüğüne geldiğini ve Tandoğan'daki bir galeri üzerinden satışının yapıldığını;

Yeşil'i Eymür öldürttü:
 
Aslen Bingöllü eski bir ülkücü olan Mahmut Yıldırım'ın kendisine Eymür'ün yoldan çıktığı ve devlet imkanlarını kötüye kullandığını söylediği ve Eymür'ün Yıldırım'ı kendisi ile görüşmemesi yolunda uyardıktan sonra ortadan kaybolduğunu; Yeşil'in kardeşi Bahattin Yıldırım'ın savcılığa bulunduğu suç duyurusunda kardeşinin ölümünden Eymür'ün sorumlu olabileceğini belirttiğini;


Hablemitoğlu'nun öldürülmesi:
 
Hablemitoğlu'nun "Köstebek" kitabında aslında Eymür'ü hedef aldığını ve bu kitabı yazdıktan sonra öldürüldüğünü;

Eymür'ün 28 Şubat ve Danıştay cinayeti bağlantısı:
 
Eymür'ün sağ kolu Cemal Alpaslan Ertuğ'un Dev-Yol'un eski Marmara bölgesi sorumlusu olduğunu, Eymür'le sorguda tanıştıklarını, bu kişinin Batı Çalışma Grubu'nun üyesi ve Danıştay katili Alpaslan Aslan'a Yeditepe Hukuk Bürosu'nu açan kişi olduğunu, bu kişinin ayrıca Ermeni Haygun cemaati kurucusunun torunu Nazar Hamdo Abdo'nun Barzani'nin ve Mahmut Aslan'ın ortağı olduğunu, PKK'yı Kırgızistan'a yerleştiren adam olduğunu,


Ömer Lütfü Topal'ın öldürülmesi:
 
Eymür şu anda Sheraton Oteli'nin kral dairesinde kalıyor. Ömer Lütfü Topal'ı kim öldürdü? Onun öldürülmesi en çok kimin işine yaradı?


Küresel örgütün Türkiye'de kadrolaşması:
 
Küresel örgüt, Makedonya'daki Risotto locası marifetiyle Osmanlı'da İngilizci ekolün karşısına Almancı İttihat ve Terakki'yi çıkardı. Daha sonra ülke kurtulana kadar teşkilatı kısmen lağvetti, kısmen Mustafa Kemal'e biat ederek geri plana çekildi. Mustafa Kemal'i nasılsa daha sonra öldüreceklerdi. Daha sonra Mustafa Kemal'in karşısına "Kadro Dergisi" olarak geldiler ve Mülkiye'de, Tıbbiye 'de, Harbiye'de Hariciye 'de bir devlet bankasının yönetim kurulu üyeleri olarak teşkilatlandılar. Halen bu bankanın yönetim kurulu üyeliği bu büyük kavganın alanıdır. Bir büyük medya patronu bu bankanın hisse senetleri üzerinden büyük rant sağlamıştır. Ayrıca bunlar bir kamu yönetimi mektebi bünyesinde örgütlenmişlerdir. Öcalan da bu mektepte yetişmiştir. Bu örgütün mensuplarından birkaç kişi hariç şu an mahkeme huzurunda kimse yoktur.


Ergenekon tahkikatının kaynağı:
 
Acaba bu tahkikatı Organize Şube'nin Eymür'e çok yakın müdürleri mi başlatmıştır?


Bazı Ergenekon sanıkları ile ihtilafı:
 
Gülaltay, mahkeme başkanı alınan ifadelerini okurken itirazsız dinledi ve bu ifadelerini aynen kabul etti. Veli Küçük ile Fikri Karadağ'ın çok samimi olduklarını ve Ulusal Birlik Platformu'nu ele geçirmelerine kendisinin izin vermediğini; Muzaffer Tekin'i Susurlukçu İbrahim Şahin'e yakın olduğu için platforma davet etmediğini ve Kemal Kerinçsiz'i de Kuvvacılara yakın durduğu için platforma almadığını beyan etti.


Necabettin Ergenekon:
 
Gülaltay, "Ergenekon'un kurucusu Necabettin Ergenekon nerede?" sorusunu yöneltti.


Harun Yahya ve Bahailer:
 
Bahailerin İran'dan sürülmesi sonrasında, İngilizlerin Abdülaziz'e rica etmesi sonucu bunlar Beykoz sırtlarına yerleştirilmişlerdir. Bu tarikatın sözde peygamberinin oğullarından birinin adı Harun Yahya'dır ve Osmanlı tarafından Magosa Kalesi'ne sürülmüştür. Keza, İran Şahı'ndan Bahailerin öcünü alan kişinin ismi Fethullah' tır.


Tansu Çiller ve Eymür ekibi:
 
Tansu Çiller'in görevlendirmesi ile Mehmet Eymür, Bülent Orakoğlu ve Hanefi Avcı gibi isimlerden oluşan bir ekiple birlikte hem Batı Çalışma Grubu'nda yer almış, hem de Emniyet istihbaratını ele geçirerek bir polis devleti kurmaya teşebbüs etmiştir. MİT Kontraterör feshedilip Eymür üçüncü kez kovulduktan sonra bu örgüt Ramazan Akyürek döneminde polis istihbaratında teşkilatlanmıştır.
 

Yukarıda ana başlıklar halinde sıraladığımız Gülaltay'a ait bu iddiaların her biri siyasi gündemi alt üst edecek mahiyettedir.

Doğal olarak medyanın da bu iddialara geniş ve ayrıntılı yer vermesi beklenirken; aksine bu önemli iddiaların nitelikli bir sansüre tabi tutulduğunu görüyoruz.

Aşağıda bu otosansürün ayrıntılarını sunuyorum. Genele baktığımızda ise şu tespitler göze çarpıyor:

-Bazı gazeteler, Gülaltay'ın savunmasını ertesi gün ya hiç vermedi ya da birkaç satır değinip günü "Mahkemeden savcıya hukuk dersi" ve Vatan Bölükbaşoğlu'nun "Manita işleriyle uğraşacağıma gevezelik ettim. Savcıların babacanlık yapıp iki tokat attıktan sonra evime yollamalarını beklerdim" şeklindeki savunması ile geçiştirdiler.

-Vatan, Akşam, Star, 27 Aralık 2008 tarihli nüshalarında Gülaltay'ın savunmasına tek satır yer vermezken , Akşam o gün Ergenekon duruşmasını tamamen unuttu.

-Gülaltay'ın iddialarına ana sayfadan sadece Zaman, Taraf, Vakit, Yeni Şafak, Cumhuriyet ve Radikal değindi. En büyük önemi, iddiaları "Kurtlar Vadisi Değil, Ergenekon Davası" başlığıyla manşete taşıyan Radikal verdi.

-Normalde Fethullah Gülen karşıtı bur duruşu olan Cumhuriyet'in Gülaltay'ın savunmasına geniş yer ayırmasına rağmen Gülen'le ilgili açıklamalarına tek satır yer vermemesi dikkat çekiciydi. Gülen'le ilgili iddialara ertesi gün hiçbir gazete tek satır yer vermedi.

-Danıştay cinayetini farklı bakış açılarıyla önemseyen Taraf, Vakit, Cumhuriyet, Radikal ve Yeni Şafak Danıştay Cinayeti hükümlüsü Alpaslan Aslan'ın Eymür bağlantısı ile ilgili iddiaları görmezden geldiler.

Medyanın Gülaltay'ın iddialarına uyguladığı otosansürün tablosu:

Gazete: Hürriyet

Birinci Sayfa: Ergenekon davası birinci sayfadan görülmedi.

İç Sayfa: Orta göbekte normal boyutta "Yeşil'le yemekte Bakan da vardı" başlığı ile.

Görülen iddialar: Yazının başında sıraladığımız iddia başlıklarından sadece Eymür'le Ertuğ aracılığıyla tanışma Eymür'le ortak operasyonlar, Eymür aracılığıyla bir Bakan'la yenilen yemekte Yeşil'le tanışma, MİT görevlisinin Eymür tarafından öldürtülmesi

Oto sansür oranı: Toplam 19 iddia başlığının 4'ü görülmüş, on beşi sansürlenmiş.


Gazete: Milliyet

Birinci Sayfa: Ana sayfada Ergenekon görülmemiş

İç sayfa: Sayfa manşetinde "Yeşil'in yanında bir Bakan vardı" başlığı ile

Görülen iddialar: Toplam iddia başlıklarından sadece, MİT görevlisinin Eymür tarafından öldürtülmesi, Eruygur ile görüşmeler, Eymür'le ortak operasyonlar, Eymür aracılığıyla Bakan'la yemekte Yeşil'le tanışma

Oto sansür oranı: Toplam 19 iddia başlığının 4'ü görülmüş,15'i sansürlenmiş.

Perdeleme Notu: Milliyet, Gülaltay'ın Eymür'le Cemal Alpaslan Ertuğ üzerinden tanıştığı kısmını ve Ertuğ ismini perdeliyor.


Gazete: Vatan

Ana Sayfa: Sayfa altı küçük spotta

İç Sayfa: Gülaltay'ın iddialarına tek satır yer vermeyen Vatan, sayfanın orta göbeğinde "Mahkemenin savcılığa yaptığı dosya uyarısını" büyüterek haberleştiriyor. Ve, Gülaltay yerine Bölükbaşoğlu'nun savunmasına yer veriyor.

Otosansür Oranı: Toplam 19 iddia başlığından hiç birisi görülmemiş.


Gazete: Zaman

Ana Sayfa: Sol sütunda manşet yanında verilen haberde Gülaltay'ın Eruygur ile yaptığı siyasi çalışmalar, "Eruygur Paşa ile Cumhuriyet mitinglerini düzenledik" başlığı altında veriliyor.

İç Sayfa: Manşet altı göbekten normal boyutta verilen haberin başlığı "Gülaltay'dan ilginç savunma: Deşifre olanlar tasfiye ediliyor"

Görülen İddialar: İddia başlıklarından sadece küresel örgütün Türkiye kadrolaşması, Eymür'le ortak operasyonlar, Eymür aracılığıyla Bakan nezaretinde Yeşil'le tanışma, Van'ın Eymür tarafından öldürtülmesi, Hablemitoğlu'nun öldürülmesi, Ömer Lütfü Topal'ın öldürülmesi, Eymür'ün 28 Şubat ve Danıştay saldırısı bağlantısı, Necabettin Ergenekon

Otosansür Oranı: Toplam 19 iddia başlığının 9'u görülmüş, 10'u sansürlenmiş.

Perdeleme Notları: Zaman, Yıldırım'la tanışma sofrasında bir Bakan'ın olduğunu ve Eymür'ün sağ kolu Ertuğ'un ortakları arasında Ermeni Abdo, Barzani ve Mahmut Aslan'ın olduğu iddialarını perdeliyor. Gülaltay'ın küresel örgütün Türkiye'de 170 yıldır kadrolaştığı tezine kısmen yer veren Zaman bu örgütün Mülkiye, Tıbbiye, Hariciye ve bir devlet bankasının yönetim kurulunda teşkilatlandığı iddialarına, İttihat ve Terakki bağlantıları ile Öcalan iddialarına yer vermiyor.


Gazete: Sabah

Ana Sayfa: Alt küçük haber, "Ergenekon'da 2 soru. Mahkeme Genelkurmay ile Savcılığa yanıtlaması istemiyle 2 soru yöneltti" başlığıyla veriliyor.

Görülen İddialar: İddia başlıklarından sadece Eymür'ün Ertuğ aracılığıyla tanışma ve Eymür'le ortak operasyonlara değinilmiş.

Otosansür Oranı: Sadece 19 İddia başlığından 2'si görülmüş, 17'si sansürlenmiş.


Gazete: Akşam

Ana Sayfa: "Ergenekon" duruşması haberi yok.

İç Sayfa: "Ergenekon" duruşması haberi yok.

Perdeleme Notu: Akşam; sadece Gülaltay'ın iddialarını değil, bütünüyle duruşmayı pas geçmiş.


Gazete: Taraf

Ana Sayfa: Manşet altı orta boy haberin başlığı "Ergenekon'da pislik Saçıldı".

İç Sayfa: Sayfa göbeğinden orta boy haber "Yeşil'i Eymür öldürttü".

Görülen iddialar: Toplam iddia başlıklarından sadece Eruygur'la görüşmeler, Eymür'le Ertuğ aracılığı ile tanışma, Eymür ile ortak operasyonlar, Eymür aracılığı ile Yeşil'le tanışma, Eymür'ün koruduğu holding, Van'ın Eymür tarafından öldürtülmesi, Hablemitoğlu'nun öldürülmesi, Yeşil'in Eymür tarafından öldürtülmesi.

Otosansür Oranı:Toplam 19 iddia başlığının 8'ine yer veriyor, 11'ini sansürlüyor.

Perdeleme Notu: Taraf; Eymür'ün himayesindeki holding iddiasından söz ediyor fakat bu holdingin Altunizade'de ecza ve kimya alanında faaliyet gösteren bir holding olduğunu ve Eymür aracılığı ile Yıldırım'la tanışma sırasında sofrada bir bakanın da olduğu iddiasını perdeliyor.


Gazete: Star

Ana Sayfa: Sürmanşette kutu içinde verilen haberin başlığı "Ergenekon hakimi gizli belgeleri istedi".

İç Sayfa: Gülaltay'ın ifadelerine hiç yer vermeyen Star, Garih cinayeti ve mahkemenin savcılık ve MİT'e yazdığı yazılar ile günü kapatıyor.

Perdeleme Notu: Star; Gülaltay'ın ifadelerine tek satır yer vermeyerek, Vatan ve Akşam'la birlikte en büyük sansürü uygulayanlar liginde yerini alıyor.


Gazete: Vakit

Ana Sayfa: Manşet altı küçük haberin başlığı "Evet Ergenekon diye bir örgütlenme var".

İç Sayfa: Manşetten; Evet Ergenekon var" başlığı ile.

Görülen iddialar: İddia başlıklarından Eymür aracılığı ile bakan nezdinde Yeşil ile tanıştırma, Eymür'ün koruduğu Altunizade'deki holding, Van'ın Eymür tarafından öldürtülmesi, Eymür'ün küresel örgütün köstebeği olduğu, Eymür'ün zırhlı aracı.

Otosansür Oranı: Toplam 19 iddia başlığının 5'i görülmüş, 14'ü sansürlenmiş.

Perdeleme Notu: Danıştay katili Alparslan Aslan'ın "islamcı" olmadığını kanıtlamak adına hiçbir fırsat kaçırmayan Vakit'in Aslan'ın Eymür'le net bağlantısını ortaya koyan iddiaları pas geçmesi dikkat çekici.


Gazete: Yeniçağ

Ana Sayfa: Sürmanşetten verilen haberin başlığı "Hakimden savcıya hukuk dersi".

İç Sayfa: İç sayfasının manşetini hakimin savcıya verdiği hukuk dersine ayıran ve Vatan Bölükbaşıoğlu'nun savunması ile mahkemenin MİT şemasının peşinde olduğunu haberleştiren Yeniçağ Gülaltay'ın savunmasına haber içi bir kutu ayırmış. Başlık "Masonlar Eymür'e araç hediye etti".

Görülen iddialar: İddia başlıklarından sadece Eymür'ün zırhlı aracı iddiası görülmüş.

Otosansür Oranı: Toplam 19 iddia başlığının 1'i görülmüş, 18'i sansürlenmiş.


Gazete: Yeni Şafak

Ana Sayfa: Sayfa altında resimli küçük kutu içerisinde "Karşınızda 170 yıllık örgüt var" başlığı altında

İç Sayfa: Orta göbekten normal boy haberin başlığı "Yeşil'i Eymür öldürttü".

Görülen iddialar: Toplam iddia başlıklarından Yeşil'i Eymür'ün öldürtmesi; Van'ın Eymür tarafından öldürtülmesi; Hablemitoğlu'nun öldürülmesi ve Eymür'ün köstebek olduğu iddiaları görülmüş.

Otosansür Oranı: Toplam 19 iddia başlığının 4'ü görülmüş, 15'i sansürlenmiş.


Gazete: Bugün

Ana Sayfa: "Ergenekon" haberi yok.

İç Sayfa: Orta göbekten normal boy haberin başlığı "Küresel örgüt bit silkeliyor".

Görülen iddialar: Toplam iddia başlıklarından Eruygur'la görüşmeler, Eymür aracılığı ile bir Bakan nezdinde Yeşil'le tanışma, Van'ın öldürtülmesi.

Otosansür Oranı: Toplam iddia başlıklarından 3'ü görülüp, 16'sı sansürlenmiş.

Perdeleme Notu: Bugün gazetesi MİT'e çalışan Osman Nuri Van'ın öldürülmesine değiniyor fakat bu suikastta Eymür'ün "Tonton" lakaplı adamının rolünü perdeliyor ve "Karataş'ın Belçika'da ele geçirilmesinden ürken ekip" olarak faili geçiştiriyor. Keza Bugün; Gülaltay'ın küresel örgütün 170 yıllık geçmişine dair analizine yüzeysel olarak değiniyor ama Eymür'ün bu örgütün köstebeği olduğu iddialarına yer vermiyor.


Gazete: Cumhuriyet

Ana Sayfa: Manşet altı göbekten "Savcı Öz'e hukuk dersi" başlığı ile verilen haberin 3 spotundan biri "Eymür'e suçlama".

İç Sayfa: Manşet haberin başlığı; "Eymür; MİT'çi Van'ı öldürttü".

Görülen iddialar: Toplam iddia başlıklarından Ertuğ aracılığı ile Eymür'le tanışma, Eymür'le ortak operasyonlar, Van'ın Eymür tarafından öldürtülmesi, mason locasının hediyesi; Eymür aracılığı ile bakan nezdinde Yeşil'le tanışma, Eymür'ün koruduğu holding, Tansu Çiller ve Eymür

Otosansür Oranı: Toplam 19 iddia başlığının 7'si görülmüş, 12'si sansürlenmiş.

Perdeleme Notu: Ergenekon duruşmalarını en ayrıntılı şekilde veren gazetelerden biri olan Cumhuriyet'in Fethullah Gülen ile ilgili iddialara tek satır yer vermemesi dikkat çekiyor. Eymür'ün koruduğu Holding'in tam niteliğini yani Altunizade'de bir ecza ve kimya şirketi olduğunu sadece Cumhuriyet veriyor. Alpaslan Aslan-Eymür bağlantısına hiç değinmeyen Cumhuriyet haber görseli olarak Tansu Çiller ve Eymür'ü yanyana gösteren tek gazete.


Gazete: Radikal

Ana Sayfa: Gülaltay'ın iddialarını manşetten veren tek gazete Radikal; "Kurtlar Vadisi Değil, Ergenekon Davası" başlığını attığı haberde spot olarak "Yeşil'le tanışma", "Tonton kim?"; "Eymür'ün adamı MİT'çiyi öldürttü" spotlarını kullanıyor.

İç Sayfa: Orta göbekten verilen haberin başlığı "Yeşil'le tanıştığımda yanımda bakan vardı".

Görülen iddialar: Toplam iddia başlıklarından Ertuğ aracılığı ile Eymür'le tanışma; Eymür'le ortak operasyonlar; Eymür aracılığı ile bakan nezdinde tanışma; Eymür'ün koruduğu holding; MİT'çi Van'ın Eymür tarafından öldürtülmesi iddialarına yer veriliyor.

Otosansür Oranı: Toplam 19 iddia başlığından 5'i görülüyor, 14'ü sansürleniyor..

Perdeleme Notu: Habere manşetten hızlı giren Radikal iç sayfalarda hız kesiyor. Eymür'ün koruduğu holding iddiasında holdingin ne sektörüne ne de yerine gönderme yapıyor. Danıştay saldırısı ile ilgili haberlere özel önem veren Radikal'in bunla ilgili ve masonlar Eymür bağlantısına dokunmaması dikkat çekiyor..



Yukarıdaki tablodan da anlaşılacağı üzere Türk medyası yakın tarihimize ve cari gündeme ilişkin çok önemli, somut ve ciddi iddiaları en kötü ihtimalle % 100, en iyi ihtimalle % 50 oranında sansürlüyor.

19 iddianın sadece 4'ünü görerek neredeyse %80 oranında sansür uygulayan Hürriyet'in aynı gün ana sayfasından; "Erdoğan basını oto sansüre zorluyor" haberini girmesi trajikomikti.

Bu tablo; duruşma salonunda dolanan bir iddianın; yani Erdoğan'ın Ergenekon davası ile ilgili olarak, "birileri benim sırtımdan ateş ediyor" tespitinde bulunduğu iddiasını destekler nitelikte.

Erdoğan; herkese kendi günahlarını perdeleme imkanını bol keseden sunuyor.

 

heddam.com



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.