T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Fwd: SUÇ MU? SELAMLAR



---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Kimden: behcet canoz <behcetogretmensen@gmail.com>
Tarih: 21 Ocak 2009 Çarşamba 18:41
Konu: SUÇ MU? SELAMLAR
Kime: ufukcoskunn@gmail.com


              
 
                                                  BU "SUÇU" HERKES İŞLEMELİ
 
          Naklen katliam görüntüleriyle insanlık dehşete düşürüldü. Filistin'de bir millet soykırıma tabi tutuldu.
          Binlerce insan artık yaşamıyor.Onların feryatlarına çaresizliğin azabıyla sokaklara dökülen milyonlar, ehl-i vicdan olanları tepki vermeye,insanlığı, maddi manevi yardıma çağırdı.
         Bizim medeniyetimizde "Mazluma adı sorulmaz." ana kuraldır.
         Allah, Kur'an- Kerim şöyle buyuruyor: "Allah, size adaleti, iyilik yapmayı, akrabaya yardım etmeyi emreder. Kötülüğü, azginlığı ve çirkin işleri yasaklar O, düşünüp tutasınız diye böylece size öğüt veriyor." 
         Adalet, bana ,sana, ülkeye, bölgeye, kıtaya göre değişmez Adalet karşısında birileri sıradan, birileri saygın değildir,herkes eşittir. Yargıçlar yargılama yaparken karşısındakinin "saygın" mı olup olmadığına bakmaz; bakarsa o, yargıç değil,  tetikçidir.
        Bu duygularla sokaklarda İsrail vahşetini kınayanları, birilerinin, başka türlü gösterme çabası içinde olduklarını hayretle izliyoruz. Gösterileri neredeyse "cumhuriyet karşıtı" gösteriler olarak sunacaklar. ( Kutlu Doğum Haftası programlarını Atatürk'ü Anma programlarına alternatif etkinlikler olarak algılayan e- muhtıralar yayımlayanlar var, bu ülkede.Değerler çatışmasından nemalananların olduğu bir gerçek.) İsrail öylesine acımasızdı ki, bazıları bunu sulandıramayacak durumda kaldı.
          Bir tv kanalının haber bülteninde  Gazze katliamını protesto edenlerin " çocuklarına  Hamas kıyafetleri giydirip oyuncak tabancalarla katıldıkları" anonsu eşliğinde görüntüleri verildi. Kurgu, 28 Şubat Post Modern sürecini hatırlatıyordu.
          MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ'nin 20 Ocak 2009 tarihinde parti gurubunda yaptığı Gazze katliamıyla ilgili konuşmasını anlamak mümkün değil. 
          "İsrail'le ilişkiyi kes demiyoruz, muhataplarını ikna et diyoruz." sözüyle anlatılmak istenen ne? Ne zamandan beri soykırım yapanlar muhatap alınmaya başlandı? Ne denilirse katil ikna olur? Karşıda hiçbir insani kayğı taşımayan, cinayeti kutsamış fasist bir yönetim var? Sayın Bahçeli, İsrail'e ne denilirse İsrail ikna edilirdi? Bir çözüm önere bilir mi? İsrail'in, insanlığa, hukuka,  kör ve sagır olduğu bilinmiyor mu? Ayrıca , "ilişkileri kesme" demek de ayrı bir facia.
          Bitmedi. Sayın Bahçeli'yi basından okumaya  devam edelim.
          " Gazze saldırılarını protesto için Türkiye'de yapılan gösterilerin maksadını aşan bir seyir izlemeye başladığını savundu. Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:" Giydikleri tuhaf kıyafetler ile ellerinde Türk bayrağı taşımayan, Filistinli liderlerin resimleri ve bayrakları ile gösteri yapanların niyetinin ne olduğunu sorgulamak, bunun ne manaya geldiğini ayrıca anlamak gerekmektedir."
          Bu,  "tuhaf kıyafetler, Türk bayağı taşımayan,niyetinin ne olduğunu..." söylemi halka hiç yabancı değil."Niyet okuyucuların", "Kıyafet takıntısı olanların 28 Şubat süreci başlattıklarını hiç unutmadık.
          "Türklük ölçüsü" bayrak asmak,taşımakla mı ölçülüyor?
          Katliamı protesto edenler hakkında "Türklüğe hakaretten dava açılabilir mi?
          Bu gösterilerde Filistin liderlerinin resimlerinin, Filistin bayrağının olmasından daha doğal ne olabilir?  Böylesine masum ve insani bir olayı adeta devlete karşı yapılmış  gibi göstermek, başta Filistin halkı olmak üzere Türk halkına  ve masumiyete haksızlıktır.
        "Tuhaf kıyafet" ne ? Nası bir şey?
        "Kamusal alanda" haksızlıklar kınanamaz mı?
               Ancak, halkın duygularına ,isteklerine tercüman olan onun yaralarını sarmaya çalışan, demokrasiden yana tavır alan oluşumlar yaşayabilir Bunun dışında olan siyasi oluşumlar, sandıkta tasfiye olmaktan kurtulamazlar. 22 Temmuz seçimleri bunun en yakın örneğidir.
         3 Kasım 2002 genel seçimlerinden yeterince ders alınmadı mı?
         Seçim sandıklarının barajlarında  boğulanlar ibretlik değiller mi?
         28 Şubat Post Modern Darbe Süreci, ülkeye ve destekçilerine ekonomik ve siyasi yıkım yaşatmadı mı? Bankalar hortumlanıp çeteler ihya edilmedi mi? 
         Her insan saygı değer,her insanın hayatı kutsaldır.
        Bu suçsa eğer, her insan bu suçu işlemekle mükelleftir.
 
 
                                                                                     Behçet CANÖZ
                                                                  ÖZGÜR EĞİTİM-SEN GENEL SEKRETERİ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.