T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Gülen’in amaçları nelerdir?

Türk toplumunda gruplar çoktandır etkili konumdadırlar. Aydın Doğan ve Mehmet Emin Karamehmet gibi laik işadamları sadece endüstri ile değil medya, bankacılık sektörü ve hatta eğitim ile ilgilidirler. Şimdiye kadar hiç bir fert Türk toplumunu bu denli kökten değiştirmeyi amaçlayan bir hareket başlatmamıştır.  Gülen şimdi taraftar bir medya, büyük bir sadık bürokratlar ağı, taraftar üniversiteler ve eğitim camiası, taraftar yargıç ve hakimler, taraftar emniyet ve istihbarat, taraftar sermaye, ticaret örgütleri, sivil toplum örgütleri, sendikalar, taraftar öğretmenler, doktorlar ve hastaneler. Gülen'i bu kadar tehlikeli yapan nedir? Gülen'in kendi vaaz ve söylemleri en iyi cevapları sağlamaktadır.

1999'da Türk televizyonları, Gülen'in takipçisi kalabalığa verdiği vaazlarda şeriat kanunlarıyla yönetilen İslamcı Türkiye'yi hedeflediği ve bu amaca ulaşmak için izlenmesi gereken yolları ortaya koyduğuna dair görüntüleri yayınladı. Vaazlarında  şöyle dedi:

"Güç merkezlerine ulaşana kadar kimse tarafından  fark edilmeden sistemin damarlarında dolaşmalısınız. Şartlar olgunlaşana kadar takipçiler (müritler) bu şekilde  hareket etmelidir. Erken bir harekette bulunursanız, Cezayir'deki trajediler, 1982'de Suriye, Mısır'da her yıl yaşanan felaketler ve trajedilerde olduğu gibi dünya başımızı ezecektir ve  Müslümanlar her yerde acı çekecektir. Sizin hazır olduğunuz ve şartların olgunlaştığı zamana kadar, dünyayı omuzlayıp taşıyabileceğimiz ana kadar beklemelisiniz. Tüm devlet gücünü alana kadar, Türkiye'deki anayasal kurumları yanınıza alana kadar bu zamanı beklemelisiniz. Bu an gelmeden atılacak bir adım, kuluçkada 40 gün beklemeden bir yumurtayı kırmak gibi erken olacaktır. Bu içindeki civcivi öldürmek gibi olacaktır. Yapılacak iş dünyaya göğüs germektir. Şimdi ben duygu ve düşüncelerimi sizin ketumluğunuza ve sadakatinize güvenerek açıkladım. Buradan çıktıktan sonra, meyve suyu kutusunu atar gibi burada açıkladığım düşünce ve duyguları atmanız gerekir, böyle davranacağınızı biliyorum."
   
Şöyle devam ediyor:

"Her şey kapalıyken, her kapı kilitli iken, ışık evlerimiz eskiz zamanlardan daha büyük bir görev yerine getirmişti. Geçmişte bu evlerin bazı görevleri medreseler, bazı görevleri okullar, bazıları tekkeler tarafından yerine getirilmiştir. Bu ışık evleri aynı anda okul olmalıdır, medrese olmalıdır, tekke olmalıdır. Müsaade devletten, devletin kanunlarından ya da bizi yönetenlerden gelmeyecektir.Camilerde olduğu gibi bu evlerde adının öğrenilmesini, konuşulmasını, öğrenilmesini, tartışılmasını isteyen Allah izin vermiştir."

Başka bir vaazında şöyle diyor Gülen,

"Yaşadığımız sancılı bir bahardır. Bir millet yeniden doğuyor. Uzun yüzyıllar yaşayacak milyonların milleti yeniden doğuyor. İnşaallah kendi kültürüyle doğuyor, kendi medeniyetiyle doğuyor. Bir kişiyi doğurmak bu kadar sancılıysa milyonların doğumu da sancısız olmayacaktır. Acı çekmemiz doğaldır. Ateizmi kabul etmiş bir milletin, materyalizmi kabul eden bir milletin, kendisinden kaçmaya alışmış bir milletin kendi atına binip geriiye dönmesi kolay olmayacaktır. Kolay olmayacaktır, ancak tüm zahmet ve fedakarlıklara değecektir."
Ve yine başka vaazda şunu açıklıyor,

"Örümceğin sabrıyla ağımızı yayarız ve kişilerin ağımıza yakalanmasını bekleriz, bunu yapacakları da eğitiriz, ev açma hizmetimizin felsefesi budur. Ağı onları tüketmek veya yemek için değil ancak onlara yeniden doğuşun yolunu göstermek, ölü beden ve ruhlarına hayat üflemek için, onlara hayat vermek için yayarız.

Pek çok Gülen takipçisi ve cemaatla bağlantılı İslamcı medya üyeleri vaazların bir şekilde birleştirildiğini iddia etmektedir, ancak Gülen hareketinden kurtulanlardan elde edilen  görüntüler ve raporlar dolayısıyla itirazlar tatmin edici değildir.

ZEKİ GÖKTÜRK

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.