T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Mason locaları, Lions ve Rotaryen kulüpleri Yahudi terörüne suskunlar

Mason locaları, Lions ve Rotaryen kulüpleri Yahudi terörüne suskunlar 

Yahudi terörüne suskunlar 

Türkiye tek ses, tek yürek olup Gazze'deki vahşeti lanetlerken, üzerlerine vazife olmayan hemen her konuda açıklama yapma gereği duyan mason locaları, Lions ve Rotaryen kulüpleri ile 500. Yıl Vakfı'nın insanlık dramı karşısında sus-pus kalması dikkat çekiyor. TÜSİAD ise dün vahşete dilinin ucuyla tepki gösterdi. 

Aslan Değirmenci'nin haberi  

Yurdun dört bir tarafında gerçekleştirilen protesto eylemleri ile soykırımcı Yahudiler lanetlenirken, tüm siyasi parti temsilcileri İsrail'e tepkilerini hemen her ortamda dillendirirken bazı kuruluşlardan halen ses yok. Türkiye tek ses terör devletini lanetlerken; TÜSİAD, Mason locaları ve alt kuruluşları olan Lions ve Rotary kulüplerinden Yahudilerin Gazze'de başlattıkları soykırıma dair bugüne kadar en ufak bir tepki gelmedi. Musevi Cemaati ve Hahambaşılık gibi sessizliğe bürünen bu kuruluşların, 367 tartışmalarından başörtüsü özgürlüğüne kadar hemen her konuda görüş bildirirken, İsrail'in vahşetine sessiz kalmaları "Müslümanlara olan düşmanlıkları tescillendi" şeklinde değerlendirildi.

"İT İTİ ISIRMAZ"

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, 'temsilde hata olmaz' diyerek, "İt iti ısırmaz. Analar dul, çocuklar ise öksüz ve yetim kalıyor. Babalar ise kahramanca mücadele verirken şehit düşüyor. O kadar ki artık çocuklar parklarda oynayacağı yaşta şehit ediliyor. Bebek katillerini lanetlemeyen bizden değildir. Her konuda gerilim meydana getirmek için açıklamalar yapanlar bugün dillerini yutmuşlar. Hepsi İsrail'in iş ortağı ve soykırımın da yandaşıdır. Onların tüm ürünlerine ambargo koyalım" dedi.

"SİZİNLE BİR ÖMÜR UZLAŞMAYACAĞIZ"

İsrail vahşetine tepki göstermeyenlerin muhakkak olarak İsrail ile önemli ilişkiler içinde olduğunu belirten Yıldız, "Türkiye bir olmuş, tek vücut halinde katliamı lanetliyor. Sağcısı solcusu alanlarda 'Kahrol İsrail' sloganları ile mazlum Filistin halkının yanında olduğunu gösteriyor. Peki, bunlar neden sessiz? Oysa dün başörtüsüne özgürlük söz konusu olduğunda lobilerini harekete geçirip hep birlikte 'HAYIR' dememişler miydi? Milletin içinden gelen bir Cumhurbaşkanı için yine koro halinde 'OLAMAZ' diye görüş bildirmemişler miydi? Peki, sivil anayasa ve Ergenekon operasyonu gündeme geldiğinde ne demişlerdi? Hep beraber, 'UZLAŞALIM.' Uzlaşma günü bugündür. Bugün bizimle zulme karşı uzlaşmayanlarla biz bir ömür boyu uzlaşmayacağız" dedi.

"İHANET ŞEBEKESİ"

Tüm İlahiyat Fakülteleri ve Yüksek İslâm Enstitüleri Mezunları Derneği (TİYEMDER) Genel Başkanı Selahattin Yazıcı ise terör devleti İsrail'i en azından kınamayanların büyük bir ihanet içinde olduklarını belirterek, "Bunlar ihanet şebekesidir. Her zaman güçten yana tavır koyan, toplumun hiçbir değerini tanımayan, düşman ile işbirliğini geçmişten günümüze gelenek haline getirenlerdir. Bugün soykırım gerçekleştiren terör devleti İsrail'i eleştirmeyerek Müslümanlara olan düşmanlıklarını ispatlayan çevreleri kınıyorum. Bizler topyekun bunlara artık Müslüman mahallesinde salyangoz satamayacaklarını göstermeliyiz. Bu kesimlerin ürettikleri, ortak oldukları ve işbirliği içinde oldukları şirketlerin mallarını tüketmemek farz olmuştur" şeklinde konuştu.

"ORTAK SES ONLARI RAHATSIZ ETTİ"

Terör devleti İsrail'in saldırıları sonucunda Türkiye'deki birliktelikten söz konusu kişi ve tüzel kişilerin son derece rahatsız olduğunu vurgulayan Yazıcı, "İşte vahşet ve işte Çağlayan Meydanı. İşte Diyarbakır, Ankara ve tüm Türkiye... TBMM çatısı altında olan ve olmayan tüm siyasi temsilciler, görüşü ne olursa olsun tüm sivil toplum örgütleri... Hepsi meydanlarda. Hepsi birlikte bu vahşeti kınarken bunların sessiz kalması ihanet olduğu kadar bu ruhtan rahatsız olmalarındandır da aynı zamanda" dedi.

"NE ALAKA. BİZ BU İŞLERE BAKMIYORUZ"

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası yetkilileri de görüş belirtmediler. "Loca tarafından bugüne kadar İsrail soykırımını eleştiren ya da kınayan bir açıklamanız yok. Bu önemli konu hakkında loca ne düşünüyor?" şeklindeki sorumuza kendini yetkili olarak sunan, ancak ismini açıklamayan bir şahıs "Ne alakası var? Biz bu işlere bakmıyoruz. Biz fikir üretiriz" cevabını verdi.

Ankara Rotary Kulübü Başkanı Haluk Aydemir de, ısrarla görüşme taleplerimizi geri çevirirken, sekreteri aracılığıyla, "Bugün Türkiye ayakta ve yurdun dört bir tarafında İsrail vahşeti kınanıyor. Bu vahşete Rotary Kulübü olarak tepki göstermemenizin nedeni nedir? Niçin sessizsiniz?" şeklindeki sorumuza cevap verilmedi.

Türk Lions Vakfı Başkanı Turan Şaikoğlu'nun sekreterleri görüşme talebimiz karşısında kendisinin gün boyu toplantıda olduğunu belirtirken, "İsrail'in mazlum Filistin halkına yönelik başlattığı yok etme operasyonu hakkında görüşlerini almak istiyoruz" talebimize gün boyu cevap gelmedi.

BUGÜN ANKARA'DA YİNE EYLEM VAR

Bu arada İsrail'in vahşi saldırılarına tepkiler bitmek bilmiyor. Bugün de Ankara Özgürlük Platformu tarafından İsrail Büyükelçiliği önünde saat 20.00'da, 20 sivil toplum örgütü eylem düzenleyecek. 

ASLAN DEĞİRMENCİ- VAKİT


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.