T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) MİT ajanlığınızı nasıl sakladınız

İddiaların ciddiye alınması utanç verici..
15 Ocak 2009 / 22:27
mit-ajanliginizi-nasil-sakladiniz
Tuncay Güney'in TRT'deki canlı yayında Baykal'ın MİT elamanı olduğu imasında bulunması Baykal'ı çok sinirlendirdi. Star Tv'de Uğur Dündar'ın konuğu olan öyle sinirliydi ki Uğur Dündar'ın yaptığı espriyi bile duymadı. Ya da duymazdan geldi.  Dündar Baykal'ın gerginliğini sezmiş olacak ki, "MİT ajanlığınızı bunca yıl nasıl sakladınız" diye bir espriyle başladı konuşmaya ancak Baykal Dündar'ı duymadı.


Tuncay Güney'in, hakkındaki iddialarına ilişkin olarak, "Aklı başında her Türk vatandaşı bunun söz konusu olamayacağını çok iyi biliyordur. Bunun için ben cevap verme gereği de görmüyorum" dedi.

Star TV'nin ana haber bültenine katılan Deniz Baykal, "Ergenekon" soruşturmasına ilişkin soruları yanıtladı.

TÜRKİYE'YE YAKIŞTIRAMIYORUM
Baykal, Tuncay Güney'in dün TRT'de katıldığı programda kendisine yönelik iddialarının hatırlatılması üzerine, her ülkede bu tür düşünen ve konuşan kişiler olabileceğini, ancak ciddi bir ülkede bunun gündemi belirlemesine izin verilemeyeceğini söyledi.

Bu kişinin açıklamaların bütün televizyon kanallarında defalarca yayınlanarak, etrafında "bir siyasi aydınlatma gerçekleştirmeye çalışıldığını" ifade eden Baykal, "Bunu ülkemize yakıştıramıyorum. Türkiye'ye yakıştıramıyorum" dedi.

DELİ SAÇMASI
Deniz Baykal, şöyle konuştu:
"Gerek kamuoyumuzun gerek devletin önemli kurumlarının, organlarının böyle sözlerle zamanını, enerjisini israf ederek uğraşmasını, ne onlara yakıştırabiliyorum ne Türkiye'ye yakıştırabiliyorum. Anlamak mümkün değil. Tam bir deli saçması. Oynuyor Türkiye'yle. Yaptığı açıklamalarla Türkiye'yle oynuyor, alay ediyor."

CİDDİYE ALMIYORUM
Devletin en ciddi, soğukkanlı olması gereken kurumlarının yargının, güvenlik güçlerinin günlerce, saatlerce bu kişinin iddialarıyla meşgul olmasını Türkiye'ye yakıştıramadığını ifade eden Baykal, Güney'in kendisine yönelik iddialarını ise ciddiye almasının, önemsemesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

TRT'DE OLMASI KABUL EDİLEMEZ
Baykal, iddialarla ilgili olarak CHP'li yöneticilerin tepki gösterdiğini, çeşitli açıklamalar yaptığını belirterek, Güney'in sözlerinin TRT gibi kamu sorumluluğu olan, ciddi bir yayın kuruluşu aracılığıyla kamuoyuna aktarılmış olmasının ise kabul edilemez olduğunu söyledi. Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu iddiaları söyleyen insanın sözlerinin devletin kurumları, savcılıklar, güvenlik güçleri, yargı organları, kamuoyu tarafından ciddiye alınması gerçekten utanç vericidir. Gerçekten böyle ne olduğu belli olmayan, karışık bir kişinin, kimin oyununu kimin adına oynadığı belli olmayan bir kişinin bu sözlerine alet olunmasını ve ciddiye almasını yakıştıramıyorum."

"BUNLAR KAFA KARIŞTIRACAK İDDİA DEĞİL"
Siyasi hayatı boyunca benzer iddialara çok defa muhatap olduğunu, bunu olgunluklar karşılama alışkanlığını kazandığını belirten Baykal, "Bunlar kafayı karıştıracak bir iddia değil. Aklı başında her Türk vatandaşı bunun söz konusu olamayacağını çok iyi biliyordur. Bunun için ben cevap verme gereği de görmüyorum. Ama beni bir Türk siyasetçisi olarak üzen, düşündüren; Türkiye'nin bu sözleri ciddiye alması, insanların işini gücünü bırakarak bunu dinlemesi, yargı organların bunların etrafında değerlendirme yapması... Bu yakışmıyor. Buna üzülüyorum" diye konuştu.

BAŞBAKAN TARAF OLAMAZ
Baykal, bir başka soruyu yanıtlarken de yürütme organının bir parçası konumunda bulunmayanların hukuki tercihlerini ifadelerinin yanlış olmadığını söyledi. Hükümetin ise kendini "savcı" olarak nitelendiremeyeceğini vurgulayan Baykal, "Başbakan 'ben bu davanın savcısıyım' dediği anda çok vahim bir şey söylemiş olur. Başbakan kamu adına yapılan bir tahkikatın tarafı olarak ortaya çıkamaz" dedi.

BOMBALARLA  İLGİLİ HALK BİLGİLENDİRİLSİN
Hükümete yakın çevrelerin soruşturmanın seyrini önceden bildiklerini iddia eden Baykal, birilerinin bu işlerin perde arkasından haberleri bulunduğunu, ortada siyasi dayanışma içinde götürülen bir durum olduğunu iddia etti.
Baykal, son günlerde kazılarda ele geçen ve çeşitli yerlerde bulunan mühimmatla ilgili olarak da teknik incelemenin hızla yapılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

"Bu silahların kime ait olduğu, nereden alındığı, ne zaman gömüldüğü" gibi soruların davanın seyrine teslim olmadan, hızla yanıtının bulunması ve açıklanmasının önemi üzerinde duran Baykal, şimdi en öncelikli işin bu soruların yanıtlanması olduğunu, bunun sonucunda ortaya çıkacak sorumlular hakkında da gerekenin derhal yapılması gerektiğini kaydetti.

Baykal, devlet içinde yuvalanmış güçlerle mücadeleyi her zaman desteklediklerini ve bu mücadelenin kararlılıkla yürütülmesinden yana olduklarını da yineledi.


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.