T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) siyaset bir süreçtir.

28 Şubat siyonist darbesini telin etmeden, o sürecin diğer hamlelerinden oluşan şimdiki görünen sonuçlarını ve o sürecin sonucu oluşan günün hükümetini eleştirmek sebepleri değil sonuca giden aşamalardan sadece bir kesit olan günümüzdeki görüntüyü eleştirmekle siyasetten hiçbir şey anlayamadığımızı gösterir.

Siyaseti anlık kesitlerden okuyup anladığını zannedenlere siyasi literatürde bir tür sazan denir.

Siyaset on yılların bile değil bazen yüz yılların pek çok önemli kesitlerinin bir araya gelmesi ile oluşan sonuçları ve bu sonuçların bizleri götüreceği istikameti görüp bundan sonrası için süreci nasıl ülke ve millet yayarına dönüştürmek ya da yönlendirmek için karalar almak alabilmek sanatıdır. Bu kadar uzağı görüp siyasi hamleleri hesap edemeyenleri mazur görsek de en azından geçmiş yarım asrı dahi görememek ise siyasi körlük sayılır. Ama bir kaç on yıllık gelişmelerdeki tuzakları hiç fark etmeden ya da fark etmez görünerek sadece içinde olduğu zaman kesiti üzerinden değerlendirenlere de piyon denilir.

Piyonların hain olması gerekmez kendilerini zeki zanneden şaşkınlar rahatça piyon olarak kullanılabilir ve bunların türünden arayanlar için yeteri kadar bol bulunur.

Ama siyasette etkili kişilerin ya da yönlendirenlerin sadece içinde yaşadığı kesiti ele alarak değerlendirmesi ise bir ülke için felaket sayılır.

Bu yüzden siyaseti en azından ABD + Siyonist lobisi ve Türkiye de ABD + NATO Gladio sunun ordumuz içindeki NAZİ'lerin SS'leri gibi konumu kullanılarak kotarılan ihtilal öncesi gelişmeler ve sonuncun da o gelişmeleri yapanların bir de kurtarıcı gibi gelip milleti sözde kurtardığı iddiası ile 1980 anayasasının kabul ettirilmesi ile Milletimizin ve devletimizin el ve ayaklarının bu şer güçlerin dahili bedhahlarınca nasıl bağlandığına kadar giderek değerlendirilmelidir.

Hadi bu kadarı da uzak geliyor denirse o zamanda en azından bu günkü hükümetin ortaya çıkıp kurulmasını planlayan ve sağlayanların sahte argümanlar ile 28 şubat sürecini başlatanlar olduğunu hatırdan çıkarmamalıdır. Geçi bu planları AKP nin onların ön gördüğünden çok oy alarak tek başına iktidara gelmesi ile sonuçlarda değişmiş olsa da aslında yeni koalisyonlar kurup kontrolü ellerinde tutmaya devam amaçlı olduğunu da fark etmek gerekir.  O güne kadar kurulabilmiş Atatürk den sonraki tek antiemperyalist Hükümet olan Refah yol hükümetinin düşürülüp (Yani refah yoldan kurtulmak isteyen işbirlikçilerce düşürülüp) Sonrada bu hükümetin kurulmasında rol oynayanlara bakmak gerekir. Eğer siyaset de ülkeden ve millet den değil de beyninizi programlayanların, sizin haberiniz olmadan beyninize yüklediği düşmanlıklar takım fanatikliği gibi fanatiklilikler üzerinden bakarsanız, baksanız da hiç bir şey göremezsiniz.

Çünkü insan beyni baktığı yerde ne olduğunu tümü ile görmekten çok ne arıyorsak onları bilinç üstüne çıkarıp göstermeye çalışan bir yapıda çalışmaktadır. Bu yüzden beyinlerimiz bizleri programlayanların bilimsel metotları ile  adeta, mülkiyeti bizim ama başkalarının kullandığı bir bilgisayar gibi organ haline yine kendilerimiz tarafından getirtilmiştir.

Bu gün dünün devamıdır. Dün 28 Şubattı bugünü zaten sadece bu günlerin yer aldığı kesite anlamadan bakıp hepimiz başka bir şeyler görüyoruz. Yarın ise bizlerin öngördüğümüz ve ya zannettiğimiz şekilde değil, bizi öyle düşünmeye programlamış olanların ön gördüğü şekilde gelişecek diye programlanmıştır.

Bereket ki Milletimizin zihin yapısı ne zaman nasıl davranacağı tam belirlenemeyen bir yapı olduğundan düşmanın planları da kesinlik kazanamamaktadır.

İşte burada milletimizin iman gücü insanlar inanmasalar da çok şeyi değiştirecektir.

Bunun da akla uygun izahını eğer kısmet olursa başka bir zaman yaparız.

A.D.Şimşek
Son yazılarıma bu linkten ulaşabilirsiniz.
 

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.