T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Yahudilere düşmanmısınız?


Olay Yeni Zelanda'da  meydana geldi:  

14 Ocak Çarşamba günü, Yeni Zelanda'da yaşayan yahudi kardeşler Natalie Bennie ve Tamara Shefa, 2 ve 4 yaşındaki çocuklarıyla Mevlana Cafe'ye gittiler. Çocuklar için oyun alanı olduğu için burayı tercih eden iki kardeşin, İbranice konuştuklarını fark eden kafenin sahibi Mustafa Tekinkaya, İsrail savaşı sona erdirene kadar Yahudilere yemek vermeyeceğini söyledi ve Bennie ile Shefa'nın dışarı çıkmalarını istedi.

Olay sonrası, kafe önünde eylemler başladı. Ellerinde "Savaşa hayır", "Öfkeye hayır", "Ayrımcılığa hayır" ve Yeni Zelanda yerlileri Kiwilere atfen "Kiwiler ayrımcılık yapmaz, öfkeye boyun eğmez" yazılı dövizlerle toplanan grup, Mustafa ve eşi Joanne Tekinkaya'yı protesto etti. Eylemciler, Yeni Zelanda'da ırkçılığın kabul edilemez olduğunu, yapılan muamelenin ulus çapında ırkçı bir utanca sebep olduğunu söylediler. Savaş karşıtı ancak İsrail karşıtı olmadıklarını belirten grup adına konuşan Rachel Goldsmith, Tekinkayalar'ın eylemini desteklemediklerini ancak durdukları noktayı desteklediklerini söyledi.

İsrail Büyükelçisi Yuval Rotem de "İsrail karşıtı, anti Musevi fikirlerin bitmesi lazım. Yeni Zelanda sorunun parçası olmamalıdır. Hükümetin benzer eylemlere karşı kırmızı ışık yaktığını somut şekilde ifade etmesi gerekiyor" dedi. Yeni Zelanda hükümeti de zaten karşı yönde bir bildiri yayınladı.

Diğer yandan İsrail'in Gazze vahşeti nedeni ile Yeni Zelanda'da Tekinkaya ailesine destek verenlerde var. Bazı Türk restoranlarıda, yahudilere yemek vermeme kararına katıldı. Ülke  ayrılmış durumda, şu an ülkedeki en önemli gündem maddesi bu.

Sizin fikriniz nedir

 

Mustafa Tekinkaya'nın, yahudilere yemek vermeyip restoranından çıkarmasını doğru buluyormusunuz?

Dünyada antisemitizmin (yahudi karşıtlığının) olduğu biliniyor. Siz Yahudilere karşı ne hissediyorsunuz?

Anket ve yorumlar için

http://anket.milletmeclisi.com/blog/yahudilere-dusmanmisiniz/

 anketin şu andaki sonucu benim tahmin  ettiğim gibi çıkmamış, bakalım sonuçlar ne kadar değişecek

 

 




--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.