T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) "Yılbaşında Yapılan Rezaletler!"

YILBAŞINDA YAPILAN REZALETLER!

 

 

 

 

       Sayın Yazar Mehmet Şevket EYGİ 1970 senesinde Panos DABAĞYAN  isimli Ermeni vatandaşımızın "Yılbaşı Eğlenceleri" makalesini yayınlamış, kendisi (Panos DABAĞYAN) iyi bir düşünür ve yazmış olduğu değerli kitapları mevcut olduğunu da belirtmiştir.

 

       Yılbaşı eğlenceleri hiçbir din tarafından beğenilmez/hoş görülmez. Bu diğer ehli kitap (Hıristiyanlık/Musevilik) ehlince de  hoş karşılanmamıştır. Üstelik hiçbir dindar Musevi, Hıristiyan bu tür tertiplenmiş resmen seks, fuhuş, ahlaksızlık, azgınlık  derecesine varacak, içkinin su gibi içilmesini meşru olarak kabul etmez.

 

       Ehli kitap alimleri dahil bu tür serserilikleri kınarken, doğal olarak bizim dinimizce de  yasak olan yılbaşı tertiplerini eleştiren bazı ateist, sözde laik gazeteciler BALIKESİR Müftülüğü'nün okumuş olduğu hutbeyi eleştirmişlerdir. Bu tenkitler asında yüce İslam'adır. Bu tür yayıncılar ve yazarlar asla böyle haberleri kaçırmazlar. Üstüne de kendileri fazladan eklemeler yaparak işi olduğundan daha büyük abartarak lanse ederler. Halkı galeyana getirirler.

 

       Yüce İslam içkiyi kesinlikle haram etmiştir. Bu sünnet ve icma ile de sabittir. Dolayısıyla Müftülük de dini görevi ca dini  gereği içki olayını ve bu kutlamaları o şer geceyi eleştirmek, olabilecek ahlak dışı eylemleri mümkün mertebe engellemek amacıyla okuyacaktır. İsteyen ders alır. İstemeyen almaz.

 

       İslam dini kesinlikle fuhuşu içki içmeyi haram etmiştir. Dolayısıyla hem müftümüz gerekli uyarılarda bulunacaktır. İslam dini ayrıca her türlü israfı, çılgınlığı, hayasızlığı haram kılmış, yasak etmiştir. İslam bunu emreder. Ama uymak uymamak inanmak inanmamak insanların kendi vicdanlarına kalmıştır. Anılan müftüde yılbaşı gecesi yapılan israfı da eleştirmiştir, hutbeyi bu manada okumuştur.

 

       Hele bazı büyükşehir belediyelerinin  olması muhtemelen olacak olan şer gecesinde sarhoşlara/din cahillerini  taşımak için özel seferler tertip etmesi açıkça bu hayasızlığı teşvik de etmektedir.

 

       Bu geceyi protesto etmek, tenkit etmek için kişinin illa Müslüman olması veya başka ehli kitap da dahil olması gerekmez. Her namuslu, efendi vatandaş bu tür ahlaksızlıkları tasvip etmez. Vicdanlı her insan bu olaylara karşı çıkar.

 

       Ayrıca bende BALIKESİR Müftüsü'nü tebrik ediyorum. Böyle güzel bir hutbeyi okuduğu için.

 

       Ahlaksızlığın, fitne, fesatın, fuhuşu, azgınlığın sonu daima kötüdür, hüsrandır. Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de bu tür kavimlerin kıssalarına çokça rastlamak mümkündür. Herkesi yüce Allah'ın kitabı Kur'an-ı Kerim'i anlamaya, okumaya tavsiye ediyorum.

 

       Çok  selam, saygı ve dualarımla.

 

 

Yakup MUSA

 

 

24.01.2009


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.