14 Ocak 2009

(anadoluhaber) YOLSUZLUKLA MÜCADELE-EL ELE .. DİKKAT ..

AÇIK İHBARDIR: YOLSUZLUKLARIN ÜSTÜNÜ ÖRTMEDE EN ÇOK UYGULANAN YÖNTEMLER .. SAVCILIKLARDA SORUŞTURMALARIN AYLAR, YILLAR SÜRMESİ SÜRECİNDE İLGİLİ YOLSUZLUK BELGELERİ YERİNDE İMHA EDİLİYOR YA DA EVRAKLAR YOLSUZLUĞU SAKLAYACAK ŞEKİLDE YENİDEN DÜZENLENİYOR YADA ARŞİVLERDE KAZAYA UĞRATILIYOR, YADA ARŞİVLER KAZAYA UĞRUYOR .. ..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
YOLSUZLUKLA MÜCADELE VATAN SAVUNMASI'NIN GEREĞİDİR ..
 
BÜTÜN MİLLİ  KURULUŞLARA, ULUSAL SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA SESLENİYORUM..
 
YOLSUZLUKLARIN ÜSTLERİNİN ÖRTÜLMESİNE SESSİZ KALMAYALIM .. YANYANA GELELİM,  İLLERDE, İLÇELERDE DEMOKRATİK MÜCADELE İÇİN  ORTAK EYLEM KARARLARI ALALIM, İMZA KAMPANYALARI, TOPLANTILAR, MİTİNGLER DÜZENLİYELEİM. YETİMİN, YOKSULUN HAKKINI YİYENLER, DEVLETİ SOYANLAR HESAP VERSİN, YOLSUZLUKLA MÜCADELE İÇİN  GEREKLİ KANUNLARIN BİR AN EVVEL ÇIKMASINI, BAĞIMSIZ VE YETKİLİ YOLSUZLUKLA MÜCADELE BİRİMLERİNİN OLUŞTURULMASINI, HEP BİRLİKTE MECLİS VE HÜKÜMETTEN TALEP EDELİM, MİLLETİMİZİ BİLİNÇLENDİRİP, HAREKETE GEÇİRELİM  .
 
                                         VATANDAŞ MUSTAFA KÖSE .. 14.01.2009  - SAMSUN .. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Uluslararası  Yolsuzlukla Mücadele Hukuku, BM ve AB'nin aldığı kararlar, kabul ettiği Sözleşmeler, anlaşmalar vardır. Devletimiz son yıllarda bunların çoğunu imzalamış, Meclis onayıyla kabul etmiştir. Ancak bunların uygulanmasıyla ilgili gereken yasaların büyük çoğunluğu çıkarılmamıştır. Öncelikle Siyasetten ve Siyasi İktidardan bağımsız hareket edebilen, ilgili onaylanan sözleşmeler gereği "BAĞIMSIZ YOLSUZLUKLA MÜCADELE BİRİMİ" oluşturulmalıdır.

               

              Etkili ve Yetkili böyle bir BİRİM başarıyı arttırabilir.. Birde ilgili konularda ki Dokunulmazlıkların kaldırılması, Hortumcuların, bol paralar harcayıp Meclis'in çatısı altında toplaşmaları engellenmelidir... Meclisinizdeki milletvekili dokunulmazlıkları hukukun işleyişine engel olmayacak şekliyle kaldırılmalıdır. "

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 UYGULANMASI AKSIYORSADA ÖRNEK BİLGİLERDİR ..
 
DURBAN KARARI
9.ULUSLARARASI YOLSUZLUKLA MÜCADELE KONFERANSI
Uluslararası Kongre Merkezi, Durban, 10-15 Ekim 1999
 
YOLSUZLUĞA KARŞI ETKİLİ MÜCADELE İÇİN
DURBAN KARARI
http://www.saydamlik.org/durban.html
Çeviren: Hüseyin Işık - Shirley Kurtuluş

“Küresel Dürüstlük: 2000 ve İlerisi” konulu 9. Yolsuzlukla Mücadele Konferansına katılan ve 134 ülkeden gelen BİZLER, yolsuzluğu 20. yüzyılın en olumsuz miraslarından biri olarak tanıyoruz.

21. yüzyıla girerken yolsuzluk felaketi ile etkili olarak savaşılmadıkça, 2000 yılının ötesinde yoksulluğun daha da ağırlaşacağı ( ki hali hazırda kabul edilmeyecek düzeydedir ), hükümetlerin hukuki niteliğinin aşınacağı, insan hakları ihlallerinin çoğalarak artacağı, geçmiş elli yıldaki demokratik kazanımların kaybedileceğinin farkındayız.

Hükümet, iş alemi , sivil toplum ve uluslararası organizasyonlardan gelen bizler, konferansa, herhangi bir kurum veya organizasyonun temsilcisi olarak değil, kişisel ilgilerimiz ve insanlığa hizmet isteğimiz yüzünden katıldık. Zorlukları ve güçlükleri bilecek ve bunlara karşılık verebileceğimize inanarak; açık dürüst ve dengeli bir gelişime ortak olabilmek için geldik. Bundan sonra bu amacı bütün ülkelere ve kurumlara taşımayı, kendimiz için bir görev sayacağız.

Lima deklarasyonunda belirttiğimiz gibi, yolsuzluk evrende bütün insanları tehdit eden ve zorlayan bir beladır. Bu bela özellikle en yoksul kesimler üzerinde daha ağır zorluklar yaratmaktadır. Yoksulluğu derinleştirmekte, insan haklarının düzeyini düşürmekte, çevreyi tahrip etmekte, kalkınmayı yolundan çıkarmakta, ve bu olumsuz etkileri özel sektörün gelişmesinde de göstermektedir. Ülkeler ve halklar arasında çatışmalara neden olabilmekte ve hükümetlerin hukukiliğine olan inancı yok etmektedir. İnsanlığın onurunu alçaltmakta ve dünyanın belli başlı dinleri ( inançları ) tarafından lanetlenmektedir.

Aynı zamanda yolsuzluğa karşı başarılı kampanya kararımızın, toplumun tüm kesimlerinin tam katılıma ve özellikle sivil toplumdan ve sivil toplumla birlikte iş dünyasından etkin katılıma ihtiyaç duymakta olduğuna inancımızı tekrar teyid ediyoruz. Bizim temel inancımız, hiçbir hükümetin yolsuzluğu vatandaşlarının etkin desteği ve katılımı olmadan alt edemiyeceğidir. Yolsuzlukla her yerde ve zamanda etkin olarak savaşımı kendimiz için ciddi bir görev kabul ediyoruz.

Afrika kıtasında ilk defa yapılan bu toplantıya Afrikalı arkadaşlarımızın özel katkıları ile geldik. Bu arkadaşlarımız yolsuzluk hastalığı ile ilgili olarak içlerine yer eden deneyimlerini bizimle ve dünyanın diğer bölgeleri ile paylaşmaktadırlar. Güney Afrika ve Nijerya’nın Afrika kıtasının mücadelesinde liderlik rolü oynayacakları yolundaki inançlarına biz de katılmaktayız.

Karşılaştığımız sorunu devamlı olarak ortaya koyan ve bu soruna karşı meydan okuyan Güney Afrika Devlet Başkanı Thaba Mbeki’nin toplantımızı açmasından gururlandık. Medeni toplumlarda “ en güçlü ayakta kalır” düşüncesinin temel ilke olarak kabul edilmesini yanlış bulan George Soros’a atıfta bulunan Devlet Başkanı Mbeki “görevimiz topluma karşı bireyselliğin öne çıkarılması yanlışını önlemek için hukuki ve demokratik devletleri sosyal normları yapmaya zorlamak asıl görevimizdir” diyor.

Kamu ve özel yaşamın değişik bölümlerinden gelen değerli konuşmacıların bulunmasında gururlandık. Bunlar arasında Botswana Başkanı Festus Mogae, Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn, Bengaldeş Baş Yargıcı Mustafa Kamal, UNDP Yöneticisi Mark Malloch - Brown, Interpol Genel Sekreteri Ronald K. Noble, Rio Tinto Plc”nin Başkanı Robert Wilson bulunmaktadır. Birleşmiş Milletler Sekreteri Kofi Annan, Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Al Gore bize destek ve cesaret mesajları göndermişlerdir. Kenya’nın Yeşil Kuşak Hareketi temsilcisi Ms. Wangari Mathai’nin sözleri bize esin kaynağı olmuştur.

Güney Afrika Adalet Bakanı Penuell Manduna Konferans Başkanı olarak yetenekli bir yönetim göstermiştir. Güney Afrika Başkan Yardımcısı Jacob Zuma toplantılarımızı kapatmıştır.

Konferansımıza katılmayı planlayan ancak toplantılarımız sırasında vefat eden ve eski Tanzanya Başkanı Nwalimu Julius Nyeree anısına saygı duruşunda bulunduk. Afrika’nın üstün dürüstlük ve bağımsızlık liderinin kaybının üzüntüsünü paylaştık.

Konferansımız esas olarak bir çalışma konferansı idi. Bir hafta boyunca en az 41 ayrı çalışma grubu olarak faaliyet gösterdik. Her bir çalışma grubu, para aklama, kamu satın almaları, halk eğitimi, iş ve kamu sektörünün etiği, sanat gösterileri yoluyla halkın bilinçlendirilmesi gibi alanlarda yolsuzluğun önlenmesi konusunda alınabilecek pratik adımları ortaya koymuştur. Üretilen bu pratik adımlar kampanya sırasında kullanılabilecektir ve kampanyamız ilerledikçe kullanılmalıdır. Bu adımlar ilgilenen kesimlere geniş bir biçimde duyurulacak, ayrıca internete konulacaktır. Bu konuda ortaya çıkacak gelişmeleri cesaretlendireceğiz ve bunları dikkate alarak gözlemleyeceğiz ve 2001’deki 10. Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Konferansında raporlayacağız.

Yolsuzlukla savaşımın sadece hukuku uygulayan resmi şahısların görevi olmadığını kendimize tekrar tekrar hatırlattık. Her soruşturma, her bir yolsuzluk faaliyeti yolsuzluğu önlemek için kurulmuş kişisel, sosyal ve kurumsal sistemlerimizin başarısızlığını ortaya koymaktadır. Veren el kadar, alan elin de aynı derecede suçlu olduğunu kendimize hatırlattık. Yolsuzluğun önlenmesi için yapılacak iyileştirmeler çabalarındaki her bir başarısızlık sadece yolsuzluğu beslemektedir.

Yolsuzlukla mücadele esas olarak ulusal düzeyde bir mücadeledir ve bu savaşım ülke içinde yapılmalıdır. Ancak aynı zamanda uluslararası düzeyde de herkesin bu mücadeleye katkı sağlaması gerekir. Uluslararası örgütler ( yardım yapanlar dahil ) bu mücadelede yardımcı olmakla birlikte mücadelenin kalıcı ve etkili olabilmesi işin, yerel düzeyde sahiplenilmesine, yürütülmesine bağlıdır.

Bu bağlamda, diğerlerinde olduğu gibi, üstlendiğimiz amacın bütünsel yapısı bize hatırlatıldı. Hiç birimiz boşlukta çalışmıyoruz. Hepimiz birlikte çalışmalıyız ve birbirimizi desteklemeliyiz. Bunları yaptığımız takdirde amacımız başarıya ulaşabilecektir.

Bu toplantılarda 1997’deki Lima/Peru’daki müzakerelere esas olan küresel işbirliği anlayışı çerçevesinde o tarihten buyana erişilen başarıların değerlendirilmesini yaptık.

Bir çok şey başarılmıştır, ancak birçok şey de kalmıştır. Özellikle uluslararası ve ulusal organizasyonlarda saydamlık, hesap verilebilirlik ve dürüstlük yöntemleriyle yolsuzlukla mücadelenin sivil toplum düzeyinde kurumsallaştırılması, işin kalan kısmını oluşturmaktadır.

Uluslararası düzeyde belki de en değerli katkı, OECD’nin “ Yabancı Kamu Görevlilerine Uluslararası Ticaret İlişkilerinde Verilen Rüşvete Karşı Kararı” dır. Bu kararın şimdi daha ileri götürülmesi ve tümüyle etkili hale getirilmesi gerekmektedir. (Güney Afrika’nın anlaşmayı imzalamak üzere olduğunu memnuniyetle örendik)

Bu mücadele yöntemlerinin bir kısmı kalkınmakta olan ülkeler tarafından benimsenmiş ve yolsuzlukla mücadele kabiliyetleri artırılmıştır. Daha ileri bir gelişme ise Avrupa Konseyi anlaşmalarıdır. ( Hem cezai hem hukuki ) Bizim çabalarımıza uluslararası kurumlardan gelen destek büyük ölçüde artmıştır. ( Dünya Ticaret Örgütündeki çalışmalar dahil ) . Uluslararası Ticaret Odası rüşvet karşıtı uygulamaları destekledi; Çok uluslu yatırım bankaları finansmanını yaptıkları projelerin ihalelerinde yolsuzluk yapmış firmaların adlarını açıklamakta, bunları ayıplamakta ve finansmanını sağladıkları projelerin ihalelerine katılmalarını yasaklamaktadır; Mesleki kuruluşların konuya olan ilgileri artmaktadır.

Ulusal ve uluslararası düzeyde, Ombusdman ofisleri önemli ölçüde büyümektedir; İhracatçı ülkeler ihracatçılarının deniz aşırı rüşvetlerini cezalandırmakta, verilen rüşvetler vergi indirimlerinde kabul edilmemektedir; artan sayıda ülke tarafımızdan önerilen yolsuzluk karşıtı stratejilerine kendilerine adapte etmekte ve uygulamaktadırlar; şikayetçilere ve tanıklara verilen korumalara olan ilgi artmaktadır; pek çok ahlak kuralı uygulamaya konulmakta yurttaşlık görevleri anlayışı artmaktadır.

Yukarıda sayılanların hiç biri bizim sadece gelişmeye kaydettiğimizi göstermez. Doğrusu bazı ülkelerde bu hareket en az düzeyde ve bazen olumsuz yöndedir. Gazetecilerin işlevini yaparken kabul edilemez risklerle karşılaşmaları devam etmektedir. Katettiğimiz gelişme bizi cesaretlendirirken, Lima deklarasyonunun uzun zaman çalışma aracı olarak kalmaya devam edeceğini anlıyoruz. Birleşmiş Milletlerin “uluslararası dürüstlük için eylem günü” tertiplenmesi yolunda Lima’da yaptığımız isteğimizi umutla tekrarlıyoruz.


Bu geçmiş uygulamalarla birlikte yeni bir yüzyıla girerken :

BİZLER AŞAĞIDAKİ HAREKET TARZLARININ İZLENMESİ KONUSUNDA KENDİMİZİ BAĞLI SAYIYORUZ.

Politik İstek
Yolsuzluğa karşı koyacak uygun politikaları destekleyecek bütün kişilerle ve toplumun bütün kesimlerini içine alacak biçimde herkesle birlikte çalışacağız. Sivil toplumun hayati bir rolü olduğuna inandığımız için Transparencey International’ın insiyatifi ile başlatılan bir “ Ortaklık Fonu”nun desteklenmesi yönünde UNDP’nin konferansımıza yaptığı duyurudan mutluluk duyduk. Bu fon Sivil toplumun daha anlamlı katkıda bulunması için bütün aşamalarda güç verecek şekilde hizmet edecektir.

Buluşlar ve İyi Örneklerin Yaratılması
Yolsuzluğu önleyici ve ortaya çıkarıcı iyi uygulamaların etkin ve tasarlanabilir örneklerini, geliştirip tanımlayacağız ve duyuracağız. Bu örnekler arasında Seul Belediye Başkanının bize sunduğu halkı açık örnek sayılabilir. Bunu sonuçlandırmak için web siteleri ve bilgi ağları geliştireceğiz.

Uluslararası ve Bölgesel İşbirliği
Ulusal ve uluslararası düzeyde yolsuzlukla savaşımda pratik yolları çoğaltmak için işbirliği yoluna gideceğiz. Karşılıklı hukuki yardım anlaşmalarını güçlendireceğiz. Afrika ve Asya ülkeleri için Yolsuzlukla mücadele anlaşmalarını güçlendireceğiz. WTO ve UNCTAD gibi başlıca uluslararası ticaret organizasyonlarının gündemine yolsuzlukla mücadele konusunun getirilmesini istiyoruz. İlave olarak OECD’nin Yabancı Kamu Görevlilerine Verilen Rüşvetle Mücadele Kararının, Avrupa Konseyi ve Amerika Devletler Topluluğunun rüşvetle mücadele kararlarının tam uygulanması yönünde çalışacağız.
Böylece ülkelerin rüşvete karşı mücadeleleri rüşveti veren ülkelerce de desteklenmiş olur. Bu mücadele de çabaları takip etmek, devamlılık ve işbirliği için yaşamsal bir faktör olmaktadır. Birleşmiş Milletler nezdinde yolsuzluğun bütün şekillerinin suç sayılması yönünde destekte bulunacağız. Uluslararası yolsuzluğun hem arz talep yönlerini kapsayacak şekilde tanımlanmasına ve her iki yönde de savaşılması gerektiği anlayışını yaygınlaştıracağız.
Yolsuzlukla Mücadele, Adli ve Güvenlik Personeli Arasında Dürüstlük Garantisi konulu İkinci Küresel Forumun 2001 yılında Haug’de tertiplenmesinden mutluyuz. Bu hükümetler arası forum bireysel hükümetlerin yükümlülüklerini yerine getirmelerini dikkatle gözleme imkan verebilir ve ayrıca Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Konferansları çerçevesindeki çalışmalarımızın karşılıklı güçlendirilmesinde etkili olur.

Kamu SatınAlmalarında Saydamlık
Özellikle kamu satınalmalarında olmak üzere bütün alanlarda saydamlığı artırmak için çalışacağız. Kamu ve özel sektör ortaklığıyla, güvenilir, saydam ve rekabete açık satınalma sistemleri yaratacağız ve bunu internetle açık olarak sunacağız. Kasım 1999’da yapılacak Seattle Bakanlar Arası toplantısında kamu satın almalarında saydamlık anlaşmasının imzalanacağını ve bunda WTO ve diğerlerinin anahtar rolü oynayacak birer kurum olarak yer alacağını umuyoruz.

Özel Sektör Dürüstlüğü
İş dünyasında dürüstlüğü teşvik edecek ve özel sektöre faaliyetlerinde bireysel dürüstlük taahhütlerini yerine getirip getirmediklerini bağımsız olarak ispatlanabilir biçimde gösterecek standartlar geliştirmeye çalışacağız.

Toplumda Ahlak
Yolsuzluğa karşı yürütülen kampanyanın başarısı sivil toplum başta olmak üzere bütün toplum katmanlarının ve iş dünyasının katılımına ihtiyaç gösterir. Bu nedenle sivil toplumda, Özel sektörde ve kamu sektöründe ahlaki standartların yükseltilmesi için çalışacağız.

Para ve Siyaset
Özellikle seçimlerin maliyetini azaltmak ve seçim harcamalarını kısmak suretiyle Demokrasi uygulamalarında paranın yozlaştırıcı etkisini ortadan kaldıracak yaratıcı yöntemler geliştirilmesini destekleyeceğiz. Ve bu görüşün yerine getirilmesinde Stockholm’deki Demokrasi ve Seçim Yardımları Endistitüsünün çalışmalarında birinci önceliği bu konuya vermesi için çağrı yapıyoruz.

Yolsuzluğa Karşı Sanat
Yaratıcı sanatçılarımızın yeteneklerini toplumun ahlaki değerlerinin düzeyini yükseltmek ve fakir kırsal kesimde ve gecekondulardaki marjinal insanların yaşadıkları yolsuzluk olgusunu daha iyi görme ve algılama ve buna karşı çıkma yolundaki bilincini artıracak buluşlar geliştirmelerini teşvik edeceğiz.

Yolsuzluğa Karşı Şikayetçi Olanları Koruma
Misilleme korkusundan uzak olarak yolsuzluk olaylarını bildiren sorumlu vatandaşları güvence altına almak için kurumları, kanunları ve uygulamaları destekleyeceğiz. Yolsuzluk nerde olursa olsun, konuyu ilgili kişi ve kurumlara bildirmede basını özgürleştirmek için gerekli desteği vereceğiz.

Yolsuzlukla Mücadele Organlarının Ve Kanun Uygulayıcılarının Bağımsızlığı
Yolsuzlukla mücadele ile görevlendirilmiş, bu amaçla yeterli kaynakla desteklenmiş ve bu amacı sağlayacak ölçüde bağımsızlığı herkesçe kabul görmüş kurumların toplumumuzdaki varlığını destekleyeceğiz.
Politik müdahalelerden uzak olarak hesap vermelerini sağlamak için çalışacağız.

Suçun Cezai İspat Külfetini Azaltmak İçin Sivil Çareleri Kullanma
Standart kanıtlama gereklilikleri yüzünden hantal olan ceza hukuku yerine, yolsuzlukların oluş biçimini etkili olarak belirleyecek ve kapsayacak sivil hukuk uygulamalarının geliştirilmesini yüreklendireceğiz. Özel yolsuzluk fiillerinin kanıtlanmasının zor olduğu alanlarda ceza hukukunu daha etkin yapabilmek için anayasal yolların zorlanmasına devam edeceğiz.

Sektörel Öncelikler
Eğitim, sosyal hizmetler, sağlık, inşaat ve madencilik gibi yolsuzluğun sık görüldüğü sektörlerde yolsuzluklara karşı hareketleri destekleyeceğiz. Bu sektörlerde liderliği özendireceğiz. Yolsuzlukla mücadelede öncü sektörün, kendilerine has stratejilerini diğer ilgili olanlarla birlikte uygulamalarını teşvik edeceğiz.

Bankacılık Toplumu
Liderleri tarafından yağmalanmış paraların kalkınmakta olan ülkelere aklanmış olarak dönmelerini sağlayan aklama mekanizmalarına karşı durma, nakit hareketlerini etkin olarak izlemede gerekli duyarlılığı göstermeleri konusunda bankacılık sektöründeki üyelerimizi cesaretlendireceğiz. Paraların güneydeki hak sahipleri için kullanılması yerine yolsuzluğa bulaşmış az sayıdaki kişi için kalkınmış ülkelerde ( kuzey ) kullanılmasını kabul edilemez buluyoruz.

Yargı Sistemi ve Hukuk Yolları
Yargı sistemine dürüstlüğü yeniden hakim kılmak için temel bağımsızlık ilkesini zedelemeden daha fazla sorumluluk ve hesap vermeyi zorunlu kılan yaklaşımları destekleyeceğiz.

Gümrükler, Vergi İdaresi Ve Polis
Devletin iyi bir Yönetime kavuşması ve birçok ülkede düşük düzeyde bulunan kamu personeli ücretlerinin artırılabilmesi için gerekli kamu gelirlerini yeterli hale getirerek yolsuzluk olgusunu durdurmak amacıyla gümrük ve vergi idareleri ile işbirliği kurucağız ve geliştireceğiz.

Borç Ertelemesi ( Jubile : 2000 )
Faydaları yolsuzluğa bulaşmış elitler yerine yoksullara gidecekse, Jubile 2000 çerçevesinde borçların iptalini destekleyeceğiz.

Reformların Etkisini İzleme
Yolsuzluğun doğasını ve uzantılarını analiz edilebilecek ve belli reformların etkinliğini ölçebilecek metotları geliştirmeye devam edeceğiz.

Mücadelemiz uzun, zor ve devam eden bir süreçte olacaktır. Bu mücadele çabuk kazanılmayacaktır, pek çok hallerde sona ermeyecektir. Aramızdaki rüşvetçiler her zaman toplumumuzun ve kuruluşlarımızın iyileşmesini önlemeye, saptırmaya çalışacaklardır. Bu nedenle bizim taahhüdümüz azimli olduğu kadar uzun vadelidir de.

İki yıl sonra tekrar Prag’da toplanacağız ve orada ulaştığımız iyileşmeleri değerlendireceğiz ve daha ileri yıllara hazırlayacağız.

Yolsuzluğa karşı mücadeleyi sürdürünüz.

Hep birlikte yolsuzluğu yenebiliriz ve yeneceğiz de.

Durban
Güney Afrika
15 Ekim 1999
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hyundai Singapur Konteyner
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.