T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) YOZGAT'TA İSRAİLE LANET YAĞDI!



YOZGAT TA İSRAİL'E LANET YAĞDI

   
CUMARTESİ :10 Ocak 2009

             12012009-5.jpgİsrail'in Filistin'e uyguladığı insanlık zulmüne Yozgatlıların tepkisi meydanlara yansıdı. Yüzlerce Yozgatlı Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Filistin bayrakları ile İsrail'e lanetler okudu,

      şehitlerine de gıyabi cenaze namazı kılarak yâd etti.
İsrail'in Filistin'e uyguladığı insanlık zulmüne Yozgatlıların tepkisi meydanlara yansıdı.

     Yüzlerce Yozgatlı Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Filistin bayrakları ile İsrail'e lanet okudu, şehitlerine de gıyabi cenaze namazı kılarak yâd etti.

 

    54 SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ KATILDI

 

Yozgat'ta sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek İsrail'e lanet, Filistin'e destek mitingi düzenlendi. Kadın ve çocukların ön planda olduğu miting de İsrail'in zulmü pankartlara yansıdı.
    Saat 13:00'de Cumhuriyet Meydanı'nda bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan halk mitingi, şiirlerin okunması ve dualarla devam etti. Filistin'de hayatını kaybeden vatandaşlarımız için de temsili cenaze namazı kılındı.


İsrail'e çekil diye haykırdılar...Gazeteci Şair Yazar Ahmet Sargın  bir Konuşma Yaptı
 
    Sivil Toplum örgütlerinin adına  bir konuşma yapan Gazetemiz Yazarı, Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sargın; "Dünya Yahudilerini temsil eden İsrail'in Gazze'de masum çaresiz sivil halka yönelik; çoluk çocuk, kadın kız demeden savunmasız insanları öldüren ve soykırıma dönüşen bu katliamı bugün burada hep birlikte kınıyoruz. İsrail devletinin bu katliamı durdurmasını istiyoruz" dedi.
    Konuşmaları sloganlarla kesilen Sargın daha sonra şu görüşlere yer verdi: "Bu bir vahşettir. İnsanlar arasında kin, nefret ve düşmanlık tohumlarını ekmeye çalışılıyor. İsrail'in başlattığı bu hareket çocukların katledildiği hunharca bir saldırıya dönüşmüştür.

 

    Eli kanlı gözü dönmüş Yahudiler Filistin'i kan gölüne çevirmişlerdir. Duyarlı Yozgatlılar olarak bugün bunu kınıyoruz ve İsrail'e çekil çağrısında bulunuyoruz" diye söyledi.


 İsrail'e lanet oldu yağdı


    7'den 77'ye vatandaşların akın ettiği Cumhuriyet meydanında büyük bir tepki hakimdi. Filistin'deki Müslüman kardeşlerine destekte bulunmak adına Cumhuriyet Meydanını dolduran vatandaşlar tepkilerini göstermek adına İsrail bayraklarını yaktı, sloganlar attı.


Pankartlar çok şey anlattı
    Filistin'e destek mitinginde açılan pankartlar oldukça manidardı. Genç ve çocukların ellerindeki pankartlarla birlikte attığı sloganlar Filistin'e destek, İsrail'e ise tepki niteliğindeydi.

    Pankartlarda; "Filistin Kardeş, İsrail Kalleş", "Peygamber katilleri Filistin'den defolun", "Ezik İsrail", "Filistin'e selam direnişe devam", "Zalimler için yaşasın cehennem", "Kahrolsun Siyonizm", "Mehmetçik Gazze'ye", "Uyuma Müslüman kardeşine sahip çık", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Burası da Filistin, burası da Gazze susmak bizim neyimize", "Kan ölüm zulüm İsrail üçgeni" gibi birçok pankart vatandaşlar tarafından açıldı.


Gıyabi cenaze namazı kılındı


    Atılan sloganların ardından temsili olarak Filistin bayrağı sarılı taput eşliğinde cenaze namazı kılındı. Ardından Filinsit'deki vahşetin durması için dualar edildi. Daha sonra kalabalık sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı.




--
HAKİKATİN HATIRI DOSTUN HATIRINDAN ÜSTÜNDÜR
(HZALİ ra.)

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.