T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) 29 mart seçim sonuçları çalındı



erkekgenekon yazdı:
Böyle bir şey duysaydınız acaba şaşar mıydınız ?
Hiç şaşırmayın çünkü oyları verenler önemli değildir. SAYANLAR ÖNEMLİDİR.
Ve Türkiye gibi abd mandası altındaki ülkelerde oyları devamlı abd sayar ve istediğ sonuçları demokrasinin zaferi diye yutturur.ÇÜNKÜ TÜRKİYE ,TÜRKLERE BIRAKILMAYACAK KADAR ÖNEMLİDİR.
Her seçim seçtikleri ve yıllarca emek çekerek yetitirdikleri yerli uşaklarını ,bu milleti kutaracak kahramanlar olarak tanıtan reklamını yapan ve en sonunda da oyları sayan o olduğunu unutmamak gerekir.
Bize düşen derhal demokratik rejimden ve seçim sisteminden kurtulmak ve abd uşaklarını sallandırmaktır.
İtalya’nın faşizmle yönetildiği dönemde, İtalyan Devlet Radyosu’nun şöyle bir haber verdiği söylenir : “Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, dün akşam Devlet arşivleri binasına giren hırsızlar, gelecek ay yapılacak olan seçim sonuçlarını çalmışlardır. Hırsızların aranmasına devam edilmektedir.”
     Artık bu yöntem eskidi. Sanal iletişimin geçerli olduğu çağımızda, bilgilere ulaşmak için, pencereyi kırarak binalara girmek gerekmiyor. Şifreleri kırmak yeterli oluyor.
     Eski seçimlerde çok daha ilginç yöntemlerin uygulandığı söylenirdi.
     Örneğin; seçimi her ne pahasına olursa olsun kazanmak isteyen aday, seçmenlerine “yarısı yırtılmış” bir para veriyor. Diğer yarısını da, sandıklar açıldıktan sonra, o sandıktan kendi oylarının çıkması halinde vereceğini söylüyor. Paranın yarısını alan kişiler, diğer yarısını da alabilmek için, can siperane çalışıyorlar.
     Bir diğer yöntemde; oy verme yerine ilk giren kişiden, belirlenen parti ismi üzerine mühür vurulmuş olan oy pusulasını, sandığa atmadan, cebine koyup getirmesi isteniyor. Bu mühürlü pusula, sıraya giren ikinci seçmene verilerek, zarfa koyup atması ve kendisine verilen ikinci oy pusulasının üzerine aynı yere ama biraz değişik şekilde mühür vurarak getirmesi isteniyor ve bu durum oy kullanan son seçmene kadar böyle devam ediyor. Herkesin, “denetimli olarak” belli bir kişi veya parti üzerine oy kullanması sağlanmış oluyor.
     Yenilen, içilen şeyler de ayrı bir alem. 
     seçim zamanı da; yemin içenlere, kullanacağı oyun rengi hakkında yemin içiriliyor. Yemin içmeyenlere de yemek ikram ediliyor. Bırakın dağıtılan pirinç, bulgur, kömürleri bir yana, ramazan ayında kurulan “iftar çadırları” bile bu seçim oyunlarından nasibini alıyor. Eğer öyle olmasa, her belediye, üzerine kocaman harflerle adını yazdığı çadırları açar mı ? Verir parayı Kızılay’a, açtırır çadırı. Ama önemli olan çadır açmak veya hayır yapmak değil de, bu hayırın kimin tarafından yapıldığını vurgulamak olunca işin rengi değişiyor.
     Şimdi de “cep telefonu ile fotoğraf çekme” yöntemi konuşuluyor. Sandık mahalline giren seçmen, oy pusulasının üzerine mühürü bastıktan sonra, pusulanın fotoğrafını çekip, çıkacak. Dışarı çıktığı zaman, kendisini bekleyen kişiye, fotoğrafı gösterdikten sonra, kendisine vaad edilen şeyi alıp gidecek. Çok daha garantili bir yöntem değil mi ?
     Tabii bundan daha garantili olan -eğer yapılabilirse- bilgisayar yazılım sistemlerine girerek, oyların gideceği adresi değiştirmek. “B” partisine verilen oyları, “A” partisine verilmiş gibi göstererek, hesabına yazdırmak.
     Gizli servislerin, en gizli sistemlerine, en korunaklı bankaların kasalarına girip, bilgi ve para aktarımı yapılabildiğine göre, sisteme egemen olan “gizli ve kutsal bir el tarafından” böyle bir şeyin yapılabilirliği gözardı edilmemelidir.      Bu tür oyunları engelleyecek her türlü önlem alınmalıdır. Daha önce de belirttiğimiz üzere, bunu önleyebilmenin yolu; sistemin ulusal, denetiminin açık, sonuçlarının şeffaf, sorumlunun belli olmasından ve en ufak bir ihmalin dahi hesabının sorulmasından geçmektedir.

--

--
Tüm şiir ve yazılarımı bu adresten görebilirsiniz.

http://blog.milliyet.com.tr/ahmetrobin

Ahmet İdiz..



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.