T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Askere gidiceklere 6 ayda Amerikan vatandaşlığı verilecek

Askere katılacak göçmenlere 6 ayda Amerikan vatandaşlığı verilecek

ABD'de en az 2 yıldır vizeyle bulunan göçmenlerden belli yeteneklere sahip olanlar orduya katılarak, 6 ayda doğrudan Amerikan vatandaşlığı kazanabilecekler. Göçmenler, askere katıldıklarının ilk günü Amerikan vatandaşlığına başvurabilecek, en fazla altı ay içinde de vatandaş yapılacak.




15 Şubat 2009, Pazar
Cemal Demir (Turkish Journal)

Halen Irak ve Afganistan'da iki ayrı savaşta bulunan Amerikan ordusu bazı alanlardaki asker açığını kapatmak için radikal bir yola gidiyor. New York Times gazetesinin pazar sayısında yayınlanan habere göre, ABD'de yasal vizeyle bulunan göçmenlerden belli yeteneklere sahip olanlar orduya katılarak , 6 ayda doğrudan Amerikan vatandaşlığı kazanabilecekler. Halk arasında 'green card (yeşl kart)" denen kalıcı göçmenlik statüsündeki göçmenler uzun yıllardır Amerikan ordusuna katılabiliyordu. Ancak, Pentagon'da hazırlanan yeni plana göre, ABD'de her hangi bir vize ile en az 2 yıldır bulunan göçmenlere de orduya katılma imkanı veriliyor. Ordu kaynakları, sağlıkçı, yabancı dillerde tercüman ve saha istihbarat analisti açıklarını kapatmak için bu konularda yetenekli ve eğitimli vizeli göçmenlere Amerikan vatandaşı olma yolu açacaklarını belirtiyor.

Göçmenler, askere katıldıklarının ilk günü Amerikan vatandaşlığına başvurabilecekler ve en fazla altı ay içinde başvuruları sonuçlandırılacak. Ülkede en az iki yıldır bulunuyor olma şartları aranırken, bu süre içinde toplam 90 günden fazla Amerika dışında olmamış olmaları istenecek. Ayrıca İngilizce sınavını vermeleri gerekecek. Dil yeteneği sayesinde orduya katılanlar en az 4 yıl orduda kalmak zorunda. Tıbbi servis verecek doktor ve hastabakıcılar ise 3 yıl aktif görevde ya da 6 yıl rezervde kalmak zorunda. Bu süreleri tamamlamayacak göçmenlerin vatandaşlığı geri alınacak.

Program çerçevesinde çoğunluğu orduya bir kısmı da karargaha olmak üzere ilk olarak 1000 göçmen alınacak. Eğer pilot program başarılı olursa, bu şekilde onbinlerce göçmen orduya kabul edilecek. Pentagon verilerine göre yılda 8 bin yeşil kartlı orduya katılıyor. Halen Amerikan ordusunda Amerikan vatandaşı olmayan 29 bin kişi bulunuyor. Ekonomik krizle beraber son aylarda Amerikan ordusuna katılımlarda büyük artış meydana geldi. Ancak Pentagon kaynakları hala, doktor, hastabakıcı ve yerel dilleri konuşan asker bulmakta zorlandıklarını dile getiriyor. Program çerçevesinde ilk olarak New York'ta, aralarında Arapça, Hintçe, Çince, Igbo (Nijerya'da bir dil), Kürtçe, Nepalce, Peştuca ve Rusça'nın da bulunduğu 35 dilden bir ya da daha fazlasını bilen vizeli göçmen alınacak.


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.