T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Bakan Şahin'e anlamlı çağrı

Mazlum-Der: İsrailli katiller yargılansın

 

ASLAN DEĞİRMENCİ'nin haberi

 

Mazlum-Der, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e, "İsrailli katillerin yargılanmaları için yardımcı ol" çağrısı yaptı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Mazlum-Der'in suç duyurusunda bulunduğu İsrailli yetkililerle ilgili soruşturma izni için Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e başvuruda bulunmuştu. Mazlum-Der Genel Sekreteri Avukat Emre Yurtalan, Vakit aracılığıyla Bakan Şahin'e çağrıda bulunarak; "Katillerin yargılanmasına engel olma. Hak ettikleri cezayı almaları için yardımcı ol" dedi.

"KATİLLERİN YARGILANMASINA ENGEL OLMA"

Yurtalan sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Soruşturma noktasında aslında savcılığın yetkisi var. Ama dava açabilmesi için Bakan'ın talebi gerekiyor. Dolayısıyla savcılığın dosyayı Bakanlığa göndermesi ortada bir soykırım olduğunu ve insanlığa karşı suç işlendiğinin belgesidir. Dolayısıyla bu noktadan sonra gerçekten büyük bir suç işlemiş olan bu şahısların yargılanması noktasında Bakan'ın engel olmaması gerekir. Soykırım ortadadır ve bu insanları siyasi ya da başka gerekçelerden ötürü koruma altına almak doğru olmaz. Kadınları, çocukları katleden, kimyasal silah kullanmaktan çekinmeyen insanların hak ettiği cezayı alabilmesi yolunda gerekli davanın açılması için Bakan Şahin'in izin vermesi gerekir. Aslında tüm Türk halkının ortak talebi de budur. Bakanımız farklı bir karar verirse Türk halkına bunu izah etmesi oldukça güç olur. Siyasi olarak Bakan halkın temsilcisidir ve ona göre hareket etmesi gerekir" diye konuştu.

TARİHİ FIRSAT

Sivil Düşünce Platformu Başkanı Ufuk Coşkun da konuyla alakalı yaptığı değerlendirmede; "İsrailli küstah komutanın açıklamalarına sert tepki gösteren Türk Dışişleri'nin verdiği nota sonrasında Adalet Bakanlığı'nın da bu izni vermesi için tarihi fırsat yakalanmıştır. Bu fırsat kaçmaz. Küstahlığa verilecek en iyi cevap bu olacaktır. İsrailli katillerin yargılanması için Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin yardımcı olmalıdır. Tüm dünya İsrailli katillerin de yargılanabileceğini görmelidir" diye konuştu.

Kimler için suç duyurusu yapıldı

Mazlum-Der yöneticileri, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırının ardından İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Başbakan Ehud Olmert, Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Savunma Bakanı Ehud Barak, Genelkurmay Başkanı Gabi Ashkenazi, Savunma Güçleri Güney Komutanı Yoav Galant, İsrail ordu görevlileri Amir Peretz, Binyamin Ben Eliezer, Avi Dichter, Carmi Gilon, Dan Halutz, Doron Almog, Eliezer Shkedy, Giora Eiland, Matan Vilnai, Moshe Bogie Yaalon, Shaul Mofaz ve ismi tespit edilemeyen diğer şüphelilerin, Türk Ceza Kanunu'ndaki "soykırım" ve "insanlığa karşı suç" maddeleri yönünden cezalandırılmaları için suç duyurusunda bulunmuştu. Başsavcılık, TCK'nın 13. maddesi uyarınca, bu kişiler hakkında soruşturma izni talebini içeren fezlekeyi Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ- VAKİT

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.