T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) (Bir soruya yorum) Allah İsmi-i Şerifi'ne Hakaret

 

Yabancı bir markalı imalat yapan ayakkabı fabrikasının, yeni imal ettiği bir tür ayakkabılarının topuğuna Arapça yazılımı ile Allah yazarak piyasaya sürmesi ve bu ayakkabının resmi ile internet gruplarına gönderenin bunu galiba W.Bush’un kafasına Irak da fırlatılan ayakkabıya misilleme olarak yapıyorlar diye yazdığı iletiyi bende kendi yazışma yaptığım gruplara yönlendirmiştim. Benim gönderdiğim gruplardan bir arkadaş,

 

Anlamadığım "ALLAH" sadece müslümanların mı? Yahudiler "ALLAH"a ina mıyor mu???

 

Diye bir soru yöneltmiş. Bildiğim kadarı ile vermeye çalıştığım cevabı sunuyorum

Hiçbir halkı topyekûn aynı kategoriye koymak mümkün değildir. Bu yüzden bizde nasıl Ateistten temelli yobazlık derecesinde fanatik dindarlığa kadar açılan çok kesitli ve farklı renklerde bir inanç skalası her millette de olduğu gibi Yahudilerde de mevcuttur.

Ancak Yahudileri din konusunda herkesten ve her halktan farklı kılan husus. Taptıkları ilaha Yehova adı vermeleri ve ona herkesten farklı bir tarif getirerek faklı isnatlarda bulunmalarıdır. Yahudilerin ilahı Yehova Allah dan farklı olarak bu alemi sadece Yahudiler için yaratmıştır. Diğer milletler ve tüm insanlık Yahudilere nispette. Bizler için insana nispetle ile hayvanların durumu gibidir.

Nasıl ki biz bir hayvanı kesip yemek ya da avlamak derisinden yününden faydalanmayı kendimiz için sorumlu tutulmayacağımız bir hak olarak görüyorsak. Hayvanları avlamada ayağından bağladığımız keklikleri falan öttürerek diğerlerini tuzağa düşürüyor ve koyunlarımızı korumakta köpekleri kullanıyor ayağı aksayan atı vuruyorsak Yahudiler de diğer insanlar üzerinde bu tasarrufları Yehova’nın kendilerine verdikleri hak olarak görüyorlar.

Yehova’nın tüm peygamberleri kendilerinden yani İshak ve ondan olan İsrail oğullarından gönderdiğini iddia ediyorlar.

Bu yüzden başka bir milletten gelen peygamber olduğunu söyleyenlerin yalancı olduğunu dolayısı ile İslam da tanıtılan İbrahim’in eşi Sara validenin cariyesi olan  Hacer’i kendi çocuğu olmadığı için eşi İbrahim peygambere eş olarak vermesi üzerine doğan İsmail’in Babası ile birlikte yeniden imar ettikleri Kabe’nin Rabbi Allahın herkesi eşit kıldığı ve Yahudilerin Müktesep hakkı olan üstün insan ve diğer insanların çobanı olmak özelliğini inkar ettiği ve ya kabul etmediği için kendilerine karşı düşmanca davranan böyle bir ilahın olamayacağını. İsmail den sonra Yehova’nın Sara Valideye verdiği İshak peygamberin peygamberlik soyunu sürdürdüğü başka peygamber olamayacağı, eğer olsa dahi onun bu yöndeki tasarrufunu  tanımayacaklarını çünkü kendilerinin İsrail (tanrı ile savaşan) ismini alan Yakup peygambere Yehova’nın bizzat verdiğini sözün esas olduğunu savunmaktadırlar.

Dolayısı ile kendilerinin Yehova’nın öz çocuğu olmaları münasebeti ile Yehova tarafından suçlu bulunsalar dahi ki suçlu olmadıklarını ama olsalardı dahi öz babanın uşaklara sert davranan çocuğunu hafif azarlaması dışında bir ceza vermeyeceğini iddia etmektedirler.

Zaten Yehova’nın kendilerinden çok aşırı gidip en büyük günahları işleyenlerin dahi bir kaç gün dışında cehennemde kalmayacaklarına inanmaktadırlar.

Bu konuda Hıristiyanların durumunu kendi üstünlüklerini kabul edip kendilerine biat edenler olarak ve asiler olarak ikiye ayırıyorlar. Müslümanları ise asla yola gelmeleri mümkün olmayan ve ya zorla dize getirilmesi ya da imha edilmesi gereken Yehova’nın çocukları olan Yahudilere saygıda kusur etmekte ısrar edenler olarak görüyorlar. Doğrudan Türkler ile ilgili olarak da ellerinde olan orijinal’in den çok farklılaşmış olan Tevrat da İshak peygamberin iki oğlu vardır. Birisi küçük oğul sonradan İsrail adını alacak olan hayvancılık ve tarımla geçinen Yakup peygamber diğeri de adının yanılmıyorsam Tevrat da adıEsav diye geçen, avcılık ile geçinen İshak peygamberin yerine ondan sonra peygamber olacak büyük oğul. Esav. İbrahim peygamber dedelerinin peygamberlik varisi olarak peygamberliği sürdüren İshak peygamber Büyük oğlu Esav'a artık ben çok yaşlandım gözlerimde seçmez oldu git bir av getir bir ziyafet verip peygamberliği sana devredeyim der. Yakup ile Anok’un anneleri ayrıdır.

Anneleri ayrı olan Yakub’un annesi bir hile ile peygamberliği oğlu Yakub’un alması için Esav ava çıkınca Yakub’a git bir dana kes ve babana avdan dönen ağabeyinmiş ve avının da o dana gibi olduğu gibi davranarak peygamberliği al der. Yakub’un ama onun sesi kalın ve vücudu daha kıllı ya sesimden şüphelenip beni eli ile yoklarsa itirazına annesi. Dağlarda soğuk sular içtim de sesim kısıldı dersin göğsüne de hayvan yünü yapıştırırız diye cevap verir. Aynen öyle yaparlar öylede olur ve babayı kandırıp Yakup peygamberliği alır. Ağabeyi avdan döndüğünde ise her şey bitmiştir. İshak peygamber yapabileceği bir şeyin kalmadığını artık şahitler huzurunda peygamberliği vermiş olduğunu söyler. Yakup ağabeyinden saklanır. Bir kaç gün sonra Büyük kardeş babaları İshak as.a gelip der ki baba bana izin ver bu diyarı terk edeyim yoksa eninde sonunda elim kardeş kanı ile kirlenecek ben kardeş katili olmak istemiyorum diye ricada bulunur. Babası izin verir ve büyük oğul hayvanlarını hizmetkârlarını kadınlarını kızlarını oğullarını gelinlerini ve hizmetkârlarının sülalesini de toplayarak tüm horantasını toplayıp Asya içlerine doğru sürüp gider ve Türklerin atası olur.

Bu Yüzden Yehova Yakub’a Yehova’nın takdirine karşı savaşarak peygamberliği Tanrı ile savaşarak aldığı için senin adın bundan sonra Yakup değil Tanrı ile savaşan anlamına gelen İsrail olsun der. Ve ondan sonra Yakub’un adı İsrail ve Yakup oğullarına da İsrail oğulları denir.

Bu olaydan dolayı Türklerin içgüdüsel olarak da olsa Yahudilere (İsrail oğullarına) asla dost olmayacağı ve bir gün mutlaka düşman olacakları düşüncesi ile bir de ata sözü gelişir Cennete girmek isteyen bir Türk öldürsün.

Gazze savaşında Türkler dışında bir göbek yukarıdan amca çocukları oldukları Araplara da aynı düşmanlığı gösteren  bazı hahamların ortak fetvası vardır onların çocukları kadınları ve hayvanlarına varana kadar acımadan öldürün yoksa cennete giremezsiniz fetvasını resmen vermişlerdir. Buda değişik yönlerde hareket eden basında yer almıştır.

Sadece düşünün sıradan bir cami hocası böyle bir söz söylese boyalı basında ve dünyadaki kopacak kıyameti hayal etmek bile mümkün değildir.

Umarım bu konudaki uzun yazım meseleyi azda olsa açıklığa kavuşturmak da faydalı olur.

A.D.Şimşek 

Geniş bilgi için tıklayınız Açılmazsa arama çubuğuna kopyele yapıştır yapabilirsiniz.

http://incil.info/kitap/Yaratilis/27



12 Şubat 2009 Perşembe 10:16 tarihinde ahmet dogan simsek <ahmetdogan.simsek@gmail.com> yazdı:
Bilgiiçin forwed ediyorum. Markanın bilinmesinde fayda olacağını düşünüyorum.
Saygılarımla
A.D.Şimşek

NİKE'tan Allah İsmi-i Şerifi'ne Hakaret(FOTO)
Nike firması yeni bir ayakkabı modelinin arkasına Allah İsm-i Şerifinin arapça yazılışını sözde aksesuarmışçasına yerleştirerek.
10 Şubat 2009 / 16:15
 
 
Nike firması yeni bir ayakkabı modelinin arkasına Allah İsm-i Şerifinin arapça yazılışını sözde aksesuarmışçasına yerleştirerek tüm İnananların kutsalına dil uzatmış oldu. Bu uygulama Bush'a ve Siyonist elçiye pretesto amaçlı fırlatılan aykkabının misillemesi mi sorusunu akla getiriyor. Bu konumda duyarlı tüm müminşerin NİKE firmasına karşı pozitif tepkilerini koyması gerekiyor.




http://www.tevhidhaber.com/news_detail.php?id=49445
 


Windows Live™ ile e-posta kutunuzdaki işlevlerin çok ötesine geçin. Diğer Windows Live™ özelliklerine göz atın.







--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.