T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) hakaret algilamalari / yasaklama‏

Azmi bey durum şu;

 

Bu maillerden sonra Sili Özerdim ve softa'nın üyelik bilgilerini incelediğim de, Sili'nin grubumuzdan günlük bir mail aldığını, softanın ise hiç mail almadığını gördüm. Yani dertleri grub ve buradaki insanlarla iletişim değil. Eğer biz onları yasaklamasaydık, kendilerine edilen küfürleri ve hatta sizin bu itirazınızı dahi okuyamayacaklardı. Bir gruba üye olup sonra bir veya hiç mail almamak hiç de niyetli bir davranış değil sanırım.

 

Malum maile tepki verenler ise kendilerini ortaya koymuştur. Bu ortaya koyma şekline sizin ordan bakarsak yanlış, onların tarafından bakarsak doğru diyebiliriz. Biz ne dedik insanlar kendi görüşlerini savunabilir ve her türlü tartışmaya girebilir iyi niyetli olmak şartı ile. Bu arkadaşlarda ise iyi niyet göremedik. Tabi işin birde şu tarafı var ki tepki veren arkadaşlar mukaddesatlarına yapılan saldırıya, saldırıyı yapan kişinin tavrı ile tepki verdiler diye düşünüyorum. Şimdi bakın ben veya siz veya bir başkası kalkıpda bu yasakladığımız kişilere durum izahına kalksaydık havanda su döğmüş olacakdık.

 

"Bu iletisim grubundada Din olgusunu, kendi düsünce ve davranislarina alet edenler öncelenmekte gibi görünüyor. Esas proplem basit bir gercege bile tahammül gösteremeyenlerdedir kanaatimce."

Hayır ne dedik herkes fikrini savunabilir dedik hakarete kaçmadan. Fakat etki'ye tepki hadisesi ortada. Sizin gözünüzün üstüne yumruk atan insana gül vermezsiniz heralde. Eğer dediğiniz doğru olsaydı şayet, İslamcı olmayanları burada konuşturmazdık. Yasaklama mailimin başında ise şunları söyledim;

 

Anadolu Haber, adında belli olduğu gibi Anadolu'cudur. Anadolu diyince de akla gelen İslamdır. 

 

Ne dedik Anadolu Haber Antiemperyalisttir ve bu minvalde her görüşede mümkün mertebe yer veriyoruz. Bizim yasaklamımız ise Engizisyon mahkemelerinin kararları gibi değildir. Yukarıda yazdım bu iki kişi mail bile almıyor grubdan burada bana iyi niyet gösterebilirmisiniz? Hoş görünün boş görü olduğu yerde değiliz biz. Sili'nin veya softa'nın tavrında iyi niyete dair bir şey hissetseydik böyle davranmazdık.

 

"Yani son sürecte terbiyesizlik yapanlari degil, resimlerini bize yollayarak "kral ciplak" diyenleri sucluyoruz, ne yaman bir celiski ve Islami anlayamamaktir bu."

 

Burada Kral çıplak diyen Sili'mi oluyor? Anadolu insanı üzerine yıllardan beri oynanan oyunu farketmiyormuyuz? Bakın Ahmed bey, Kral Çıplak demenin yolu bu değildir, alır kağıdı kalemi eline işin sosyolojik, psikolojik vs vs. yönlerini ortaya koyar ve sonunda da derki kral çıplak. Fakat gördük ki onu yapma kabiliyetinde olmadıkları gibi dertleri direk İslam'a hakaret. Buna ise yol vermemiz mümkün değil. Burada birisi çıkıpda Marksizimden bahsetse, hayır sen burada konuşamazsın mı diyeceğimizi sanıyorsunuz. Şöyle bir şey olabilir mi bende Seyfeddin bey'in mailinde fark ettim, "içemiyorum çok kızıyorum çoook" banane kardeşim senin zıkkımlanamadığından da gelip buraya yazıyorsun. He oda biliyor bananesini fakat derdi zihinleri ifsad etmek.

 

"Normal insanların yaptıklarınıda" derken! Anlamadım. Nesi normal oluyormuş? Kusura bakmayın ama beyefendi bir türbanlı bayanın yapacağı davranışlar değil bunlar. Hoş şahsım olarak açık bayanlarada yakıştıramam bu tür şeyleri, insana yakıştıramam. Bu tür şeyleri aleni olarak hayvanlar yapar. Osmanlı Sultanı isimde yanılmıyorsam Kanuni Sultan Süleyman; Fransa'da dans icad edildiği zaman, yasaklanması için ferman gönderiyor ve diyor ki "niçin yatakta değil de ayakta?" Sulatanımızın bu sözünden hareketle niye ehliyle değil ve de sokakta ulu orta?

 

Anadolu Haber grubu olarak bu tür basit anlayışlara izin vermeyeceğiz. Gelir adam gibi en çetrefil meseleleride açabilir, en keskin tartışmalarada girebilir fakat kimse böyle bir davranış sergileyemez. Derdi konuşmak olana her zaman kapımız açıktır fakat pislik yapmayı kendine görev addetmiş kişiye ise yol vermeyeceğiz burada.

 

Yarınlara olan ümidimiz ise, her zaman sahte kutuplaşmalara yol açmak isteyenleri engellemekle ve sahte kutuplaşmaların olmadığı yerde olacaktır...



_____________________________

Sn SERHAD,

Gruptan cikardiginiz kisilerle ilgili argümanlarin saglikli olmadigi kanaatindeyim. Buradaki cogu kimse gibi sizde, beser olan insana ait faaliyetler ile Islamiyet'i karistirmaktasiniz.
Eger islamiyet adina birileri densizlik ediyorsa, bu sözkonusu resimlerdeki insanlar ve o resimleri gördükten sonra insanlikdisi küfür ve ifadelerle saldiranlar olmalidir.
Yani son sürecte terbiyesizlik yapanlari degil, resimlerini bize yollayarak "kral ciplak" diyenleri sucluyoruz, ne yaman bir celiski ve Islami anlayamamaktir bu.
Bu sütunlarda zaman zaman tartismalar gerceklesmekte, bazi arkadaslarimiz (bilerek-bilmeyerek) kendilerini Din sahibi yerine koymakta, ahlaka ve adaba sigmayacak, terbiye disi sözcükler kullanmaktalar.. Böyle davrananlarin birakiniz müslüman olmayi, insan bile olamayacaklari degerlendirilebilir.

Kimse unutmamalidir ki, bireylerin kisisel eylemlerinden, sadece kendileri sorumludurlar, normal insanlarin yaptigi her eylem, türbanli-fesli-takkeli insanlar tarafindanda yapilmaktadir ve bunun yadirganacak bir yanida yoktur. Esas yadirganmasi gereken bu gerceklerin gösterilmesi karsisinda, küfürlü sözler sarfeden insanlarin, pekte insanca olmayan tutumlari olmalidir.

Eger birilerini siteden uzaklastirmak gerekiyorsa, bunlar muhataplarina edep disi ifadelerle hakaret edenler olmalidir. Baska görüs ve inanclara saygisi olmayanlar, eskiden avrupalilardi (Hrisiyanlardi) simdi ise sira bizde galiba.
ispati: 800 yil endülüste hüküm süren Islamiyetten geriye, bugün bir aile bile oralarda kalmamistir, yani Hristiyanlar o zamanlar, bir müslüman ailenin aralarinda yasamalarina izin vermemis, hepsini sürmüslerdir..Sizin yapmaya calistiginiz eylemle örtüsüyor.
Bu iletisim grubundada Din olgusunu, kendi düsünce ve davranislarina alet edenler öncelenmekte gibi görünüyor. Esas proplem basit bir gercege bile tahammül gösteremeyenlerdedir kanaatimce.
Eger tamamen gercek resimlerin gruba aktarilmasini saglayan bu insanlara tahammül gösteremeyecek kadar hosgörüsüz olmussak, yarinlara dönük ümitlerimiz oldukca azalmis demektir.
Eger gruptan cikartilacaksa, küfürcülerde ayni sekilde cikarilmalidir. Aksi uygulama insani olmayacaktir diye degerlendiriyorum.




--- BahadirSerhad <bahadirserhad@gmail.com> schrieb am Mi, 11.2.2009:
Von: BahadirSerhad <bahadirserhad@gmail.com>
Betreff: (anadoluhaber) YASAKLAMA...
An: anadoluhaber@googlegroups.com
Datum: Mittwoch, 11. Februar 2009, 0:04

Anadolu Haber, adında belli olduğu gibi Anadolu'cudur. Anadolu diyince de akla gelen İslamdır. 


Fakat görüyoruz ki bazı kendini bilmezler böcek keyfiyetlerine rağmen fırsatını buldukları zaman İslam'a saldırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bunun en bariz örnekleri Sili Özerdim ve Abdülsofta'dır. Bu yaratıklar bu işi görev olarak addetmiş ve durmadan bu hal üzere hareket ediyorlar.

 Yaptığımız değerlendirme sonucu grubumuzdan Sili Özerdim ve Abdülsofta'yı çıkarmaya gerek gördük.

Bu vesile ile ilan edelim ki, bu tür aşşağılıklara yeltenenler kimler olursa olsun hemen yasaklanacaktır.

İnsanlar bilmediklerini sormakda hürdür fakat iş bunların yaptığı gibi terbiyesizliğe geldimi yol verilmeyecektir.

Her görüşün kendini ifade etmesine izin vermemizi fırsat bilip böyle bir yüzsüzlüğe tevessül edenler yasaklanacaktır... İnsanlar bu grup da kendi fikirlerini hakarete varmadan savunabilirler ve bu minvalde hareket edebilirler. Anadolunun gerçek değeri olan İslam'a hakaret etmedikleri müddetçe, burada tartışmalara da girebilirler.

 

Anadolu Haber Mail Grubu




--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.