T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) İŞTE CHP'NİN SABIKA DOSYASI

İşte CHP’nin sabıka dosyası

 

Dine ve dindarlara karşı politikasını her zeminde ortaya koyan CHP’nin, “çarşaf açılımı”ndaki hesabı tutmayınca bu defa “Kur’an açılımı”na başvurması, din sömürüsünde CHP’nin geldiği noktayı gözler önüne serdi.

 

Aslan Değirmenci’nin haberi

 

Oysa CHP Kadın Kolları tarafından geçen yıl hazırlanan bir kitapta Kur’an-ı Kerim’e saldırılmıştı. “AKP’nin yüz karası” isimli 192 sayfalık kitap, iktidarın icraatlarını eleştirmekten çok İslâm’a ve Müslümanlara yönelik hakaretlerle dikkat çekmişti. Kitapta Kur’an-ı Kerim okuyan çocuk fotoğraflarına yer verilerek, çağdışı ve gerici eğitim suçlamasında bulunulmuştu. Kitabın içeriğindeki örnekler ise, CHP’nin İslâm’a ve dindarlara karşı olan saygısızlığını bir kez daha gözler önüne sermişti.

İŞTE CHP’NİN SABIKA DOSYASI

CHP’nin son açılımı sonrasında ise Özerk Diyanet ve Evkaf Sendikası’nın yaptığı araştırma, milletin gerçeği anlamasına yardımcı olacak cinsten. Rapor haline getirilen çalışmada CHP’nin İslâm ve Kur’an düşmanlığı ortaya konulurken, eski sabıka dosyası hatırlatılıyor. CHP’nin sabıka dosyasında yer alan bazı başlıklar şunlar:

- Okullarda din derslerini kaldırdılar.

- Din müesseselerini kapattılar.

- Ezan-ı Muhammedî’yi yasakladılar.

- Camilerde “Allahu ekber” diyen imamları zindanlara attılar.

- Kur’an yazısını yasakladılar.

- İbadethanelerde Kur’an okuyanları mahkemelere sevk ettiler.

- Yüzbinlerce dini kitabı toplatarak yaktılar.

- Halkevlerine dini eserlerin girmesini yasakladılar.

- TBMM’de konuşan CHP’li Başbakan Şükrü Saraçoğlu, “Din zehirdir. Türkiye’den dini tamamen atabilmek için bize 30 sene daha lazım” dedi.

- Tekkeleri kapattılar.

- Bazı camilerimizi müzeye çevirdiler.

- Ordudaki imam uygulamasına son verdiler.

- Baykal, Kur’an kurslarına yönelik 2005 yılında yapılan düzenleme sonrasında, “Bu, laik rejimi tahrip girişimidir” değerlendirmesinde bulundu.

- Parti Genel Sekreteri Önder Sav, Hac ibadeti ve Peygamber Efendimiz ile dalga geçti ve halen özür dilemedi.

- Bu ülkede başörtüsü yasağının kalkması için atılan tüm adımları CHP engelledi.

- CHP Kadın kolları tarafından hazırlanan kitap ile İslâm’a, Müslümanlara ve Kur’an-ı Kerim’e hakaret ettiler.

ALTUNKAYA: “ÖNCE GEÇMİŞİ İLE HESAPLAŞSIN”

CHP’nin sabıka dosyasını hazırlayan sendikanın Başkanı Mustafa Altunkaya ise, Vakit’e yaptığı açıklamada, “Biz tarihe şöyle kısaca göz attık. İstedik ki bizim gördüklerimizi toplum da farketsin. Farketsin ki içi boş açılımlara kanmasın. Şimdi bizim CHP’ye çağrımız; samimi olduklarını göstermek istiyorlarsa, en başta haksız hukuksuz başörtüsü yasağının yok edilmesi için girişimde bulunmalarıdır. Bu girişim ile bize samimi olduklarını gösterdikleri gibi, eski sabıkalarını da düzeltme imkânı bulabilirler. Her seçim dönemi öncesinde başörtüsü dağıtarak, billboardlara dini içerikli ilanlar vererek, çarşaflılara rozet takarak, imamları aday göstererek açılım yapılmaz. CHP önce gerici geçmişinden kurtulmak zorunda. Bu geçmişi ile CHP hesaplaşırsa, biz de kendisine gerekli desteği veririz” dedi.

 

Vakit- Aslan Değirmenci


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.