T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Kayıp Halife : Yeni Kitap

Mustafa Yahya Coşkun'u önce Anadolu Gençlik dergisindeki çalışmalarıyla tanıdık. Sonra Milli Gazetede yayımladığı birbirinden ilginç dosyalarla akıllarımıza kaydettik ismini. Daha dikkatli bakmaya başlayınca birçok dergide çıkan yazılarını gördük. En son da her hafta Çarşamba günleri Başkent TV'de yayımlanan "Kitap Vadisi" adlı programını izlemeye başladık. Son kitabı "Kayıp Halife" de bu günlerde çıktı. Biz de bunu fırsat bilip kendisiyle keyifli bir sohbet yaptık. Ortak olmaz mısınız?

Cihat UÇAR: Öncelikle kitabınız hayırlı olsun. Kayıp Halifenin bir arayışın romanı olduğunu söylüyorsunuz. Nedir bu arayış? Neyi arıyoruz?

M. Yahya ÇOŞKUN: Malumunuz aramadan bulunmaz. Fakat her arayan da bulamaz. Bu tasavvuf sözlüğünün en kıymetli cümlelerinden biridir. Bu kapıyı çalmaktır. Kapıyı her çalan giremez ama girenler sadece çalanlardır. Roman kahramanımız günümüzde, hayatımızda, islamımızda, Müslümanlığımızda eksiklik olduğunu hisseden bir genç. Kendisini mutmain edecek hayatı aramaktadır. Atalar dini olan islamı istemez. Arayıp bulacağı ve işte bu diyeceği islamı ister. Fakat neyi nerde arayacağını da bilmez. Aramanın bulmaktan daha önemli olduğunu bile düşünür. Çünkü yola çıkmıştır. Dardadır. Bunalmaktadır. Ve aramanın büyüsüne kapılır…
Tamam da hakikaten neyi nerde arıyor o zaman?
Romanımızın diğer kahramanı Mücahit Bey. Zengin ve şuurlu bir Müslüman. Bizim genci finanse ediyor ve arayışına katkıda bulunmak istiyor. Onu üç yolculuğa çıkmaya ikna ediyor. Bosna, Somali ve Çeçenistan. Kahramanımız bu üç yolculuğa çıkıyor ve her bir coğrafyada farklı şeyler görüyor. Buralarda arıyor.Acıları, hikayeleri görüyor, yaşıyor. Aliya ile tanışıyor. İslam birliğinin kurulmasının gerekli olduğuna hükmediyor. Aliya'ya sen bizim halifemiz olsana diyor.

Cihat UÇAR: Peki Aliya ne diyor?

Devamı ve yorumlarınız için : TIKLAYIN

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız: Google Grupları "ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber+unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.