T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) RE: Can DÜNDAR dan Sait Nursi Belgeseli

Arkadaşlar Can Dündar yine brşeyler yapmak istemiş demekki hala akıllanmamış...Önce ''MUSTAFA''belgeseli ile Ata'mızı farklı yansıtarak bizi şaşırttı sonrada ''SAİT'' adlı belgeseli hala şaşırtmakta... Ne yapmaya çalıştığını ben anlamadım anlayan varsa lütfen bana anlatsın...Mecit Vayisoğlu arkadaşımıza çok teşekkür ederim ki grupta bu yazıyı paylaştı ve bu sayede de de haberimiz oldu...Sonrada Yaşar Odabaş abimiz bu yazıya ilaveten ekleme yaptı...Ben hem Mecit arkadaşıma hemde Yaşar abime çok teşekkür ederim ve saygılarımı sunarım...Arkadaşlar bu yazıyı sizinlede paylaşmak istedim...

Mustafa filmiyle çok tartışılmış olan Can Dündar'ın yeni belgesel filmi Said-i Nursi'yi tamamladığı bildiriliyor.

Fethullah Gülen cemaatinin finanse ettiği filmin 1,4 milyon Euro'ya mal olduğu söyleniyor.

Said-i Nursi belgeselinin bittiği halde vizyona girmeyip bekletilmesinin ise cemaatin bazı endişelerinden kaynaklandığı öğrenildi.

Söylendiğine göre; Mustafa filminin yoğun bir şekilde olumsuz tepki görmesinden endişelenmiş olan cemaat yönetimi, filmin bir süre daha bekletilmesine karar vermiş. Yani Mustafa'nın hemen ardından böyle bir belgeselin vizyona girmesi daha büyük bir tepki yaratacağı düşünülerek, gösterimi ileri bir tarihe ertelendi.

Hatırlanacağı üzere Ayşe Arman Hürriyet'te 9 Kasım 2008 'de çıkan röportajında Can Dündar'a "Said-i Nursi belgeseli için Fethullah Gülen'den para mı aldınız?" diye sormuş, Dündar da ona şu yanıtı vermişti: "Hay Allah, ne feci laflar bunlar! Mümkün mü böyle bir şey? Benim yazılarıma bak, Fethullah Gülen-Amerikan ilişkisi üzerine en az on tane yazım vardır. Ayıplamaz mı insanlar? Bu soru bile ne kadar ağır geliyor. Elbette böyle bir şey yok. Said-i Nursi'yle ilgileniyorum çünkü merak ediyorum."

Sonradan Bediüzzaman lakabının eklendiği Said-i Nursi'nin nüfus kaydındaki adının Sait Okur olduğu biliniyor.



Şimdi merak edilen soru şu:

Atatürk filmine "Mustafa" adını koyan Can Dündar, Said-i Nursi filmine de "Sait" adını verir mi?

Not: Haftalık Kemalist Bülten -1- üyelerine Derya Koca yazmıştır.

------------------------------------------------------------------------------------

BİR YORUMDA BİZDEN............

Said– Nursi'den belgeli inci gibi sözler,bakın ne diyor:

"Birinci Dünya Savaşı'nda bizimle savaşmış da olsa dahi, bir Hristiyan ölmüşse şehit sayılır, ahirette mükafatı vardır." (Kastamonu Lahikası,s.45)

"Ne dinden olursa olsun bir nevi şehit hükmündedir. Mükafatı büyüktür, belki onu cehennemden kurtarır. Elbette şimdi fetret gibi karanlıkta kalan ve Hz. İsa'ya mensup Hristiyanların mazlumlarının çektikleri felaketler, onlar hakkında bir nevi şehadet denebilir." (Kastamonu Lahikası,s.75)

"Hatta o mazlumlar kafir de olsa, ahirette kendilerine göre o dünyevi afattan çektikleri belalara mukabil rahmet–i ilahiyenin hazinesinden öyle mükafatları var ki, eğer perde–i gayb açılsa o mazlumlar haklarında büyük bir tezahürü rahmet görünüp, "Ya Rabbi şükür elhamdü lillah diyeceklerini bildim ve kati surette kanaat getirdim." (Kastamonu Lahikası,s.45)

İslam tarihi boyunca kendini Müslüman olarak addeden hiçbir din adamı, Müslümanları ve İslamdaki şehitlik kavramını böylesine aşağılayan ifadeler kullanmadı.

Bu cinayete ilk kez Said–i Nursi'de rastlıyoruz.

Şehitlik, Allah yolunda savaşan, vatanını savunan ve bu uğurda ölenlere verilen bir mükafattır. Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı'ya karşı savaşan "yedi düvel", Haçlı dünyasının karşımıza çıkardığı küfür ordusuydu.

Bu savaşta Ortadoğu'dan, Çanakkale'ye kadar bir çok cephede milyonlarca "Mehmedimiz" din uğruna, İlay–ı Kelimetullah uğruna, vatan uğruna, bu vatan üzerinde Ezan–ı Muhammedi ilelebet çınlasın diye şehit oldu.

Ama bir din adamı bozuntusu ortaya çıktı ve "ne dinden olursa olsun, Müslümanlara karşı savaşıp ölen kafirlerin de şehit olduğunu" ilan etti.

Ve hatta hiç utanmadan yüzü kızarmadan Mehmedimizi katleden o kafirlere bir de "mazlum" dedi.

Ve hiç utanmadan, hiç yüzü kızarmadan "o kafirlere Rahmet–i İlahiye'nin hazinesinden büyük mükafatlar var" dedi.

Bu konuşmayı bir kilisede vazeden bir papaz yapsaydı anlayışla karşılardık.

Ama kendini üstüne üstlük "Bediüzzaman"olarak ilan eden bir din adamı bozuntusunun risalelerinde bu sözlere rastlayınca şok olmamak ve "ne diyor bu adam?" diye sormamak mümkün değil.

BİZDE MERAK EDİYORUZ SAYIN CAN DÜNDAR......

1-Hürriyetteki röportajında belirttiği gibi,sadece "ilgilendiği için mi yoksa 1.4 milyon Euro'nun hatırına mı bu filmi yaptığı.

2-Yukarıda Said-i Nursi Bediiüzzaman'a ait üstelik belgeli sözleri de filminizde yer alacak mı?

Evet biz sabırlıyız ve sabırla cevapları bekliyeceğiz.



 

 


Windows Live™ Photos ile fotoğraflarınızı kolayca paylaşımı. Sürükle bırak
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.