T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) SAMSUNDA YOLSUZLUK DOSYALARI AÇILACAK ..

Samsun'da yolsuzluk dosyaları .. ?? AÇILACAK ..
 
 
AK PARTİ'YE BEKTAŞ DARBESİ ..
Son dönemde AK Partili milletvekili ve belediye başkanlarına yönelik yolsuzluk açıklamalarıyla..
13 Ocak 2009 Salı 15:51
http://www.halkgazetesi.com.tr/news_detail.php?id=13767

Son dönemde AK Partili milletvekili ve belediye başkanlarına yönelik yolsuzluk açıklamalarıyla öne çıkan CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, AK Parti'yi Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş ile vuracağı öğrenilirken, Samsun'un yolsuzluklar açısından oldukça bereketli bir il olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Samsunlulara yalvarıyorum. Yolsuzluk yapanlara oy vermeyin. Dürüst ve namuslu insanların arkasından gidin" diye konuştu.

CHP AK Parti'yi Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş ile vurmayı planlıyor. Elinde Atakum Belediyesi ile ilgili belgelerin olduğu öğrenilen Kılıçdaroğlu'nun, AK Parti'nin Adem Bektaş'ı aday olarak göstermesini beklediği öne sürüldü. Kılıçdaroğlu'nun Bektaş'ın aday olarak gösterilmesinin ardından Ankara'da yapacağı özel toplantıyla AK Parti'yi Bektaş üzerinden vuracağı iddia edildi. Kılıçdaroğlu'nun elindeki belgeler sır gibi korunurken, yapılan tahminlerde büyük bir olasılıkla belgelerin Atakum'daki imar uygulamalarıyla ilgili olduğu görüşünde bulunuluyor. Geçtiğimiz haftalarda Atakum Belediyesi ile ilgili elinde belgeler olduğunu öne süren bir CHP'linin açıklamadan vazgeçmesi ve 'Sabredin biraz daha zaman verin ki ses gelsin' demesi ise belgelerin Kılıçdaroğlu'na ulaştırıldığı iddialarını güçlendiriyor. Yaptığı yolsuzluk açıklamaları ile son dönemde dikkatleri üzerine çeken CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Samsun'da yaptığı açıklamalar bu iddialarla örtüşüyor. “Samsun yolsuzluklar açısından oldukça bereketli bir il” olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, elinde çok sayıda yolsuzluk dosyası bulunduğunu ve önümüzdeki aylarda hepsini açıklayacağını söyledi.

SAMSUNLULARA YALVARIYORUM ..
Samsun'un Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, "Samsunlular yolsuzluklara izin vermemeli. Samsunlular onurlu insanlardır, Samsun gerekli dersi vermek zorundadır. Samsunlulardan istirham ediyorum. Rica ediyorum ve Samsunlulara yalvarıyorum. Yolsuzluk yapanlara oy vermeyin. Dürüst ve namuslu insanların arkasından gidin. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyorsanız o insanlara sandıkta gerekli dersi verin” çağrısında bulundu.

TÜRKİYE'YE BİZZAT TANITACAĞIM ..
Adem Bektaş'ın önceki gün Altınkum Belediye Başkanı Cemal Gülhan ile Çatalçam Belediye Başkanı Osman Çavuş'un CHP'ye geçmesini "Bölge seçmeni kamburdan kurtulmuş olacak" şeklinde değerlendirmesine sert tepki gösteren, CHP Atakum Belediye Başkan adayı Metin Burma'nın, "Kendisinin ne olduğunu tüm Türkiye'ye bizzat tanıtacağım" sözleri de Atakumla ilgili CHP'nin elinde önemli belgeler olduğu iddialarını kuvvetlendiriyor. Hatırlanacağı gibi Metin Burma dün yaptığı açıklamada, "Sayın Bektaş öncelikle bir aday olarak karşımıza çıksın, onunla yeteri kadar gereği kadar ilgileneceğim. Kimin sırtından kimin geçindiğini tüm Türkiye görecek. Şimdilik onunla meşgul değilim. Küçük detaylarla uğraşmak yerine şu an daha önemli işlerim var onlarla ilgileniyorum. Aynaya bakmadan, milletin onurunu zedeleyecek sözler söylemekle, dizlerindeki titremeleri geçireceğini ve cesaretleneceğini zannedenleri, seçim arenası kurulunca meydanda göreceğim. Kim kimin sırtından geçiniyormuş, kamburmuş, ak koyun kara koyun belli olacak" demişti.

PARTİLİLER RAHATSIZ ANCAK SES ÇIKMIYOR ..
Kamuoyunda ise AK Parti'nin Atakum'da Adem Bektaş'ı aday göstermesi durumunda sağ kesimin oylarının MHP'nin güçlü adayı Fevzi Er'e gideceği ve sol oylarının tamamına yakınını alması beklenilen CHP'nin seçimi banko kazanacağı görüşü hakim. Kamuoyu bir yana AK Parti içerisinde de Atakum'da Bektaş ile girilebilecek bir seçimin kaybedilebileceği görüşü hakim. Bektaş'ın arkasında partide sözü geçen bir milletvekilinin olması bu görüşlerin seslendirilmesine engel olurken, Atakum İlçesi'nde tarafsız yapılacak bir anketin bu durumu doğrulayacağı öne sürülüyor. Atakum'da özellikle ışıklandırmanın yetersiz olması, asfalt uygulamaların memnun edici düzeyde olmaması ve imar uygulamalarında haksızlıklar yapıldığı yönünde ortaya atılan birçok söylem Bektaş'ın en önemli dezavantajlarını oluşturuyor.

------------------------------------------------------------------------------------------------

BİR ZAMANLAR YOLSUZLUK OPERASYONU  ??

------------------------------------------------------

Samsun AKP’de ’Zorla Bağış’ Yolsuzluğu ..

19 Nisan 2007 - http://www.pcanalist.com/samsun-akp-8217-de-8217-zorla-bagis-8217-yolsuzlugu-t32138.html
Alıntı:

Şenol ÇAKIR-İsmail AKDUMAN İsmail TEMİZ-Murat SANDIKÇI / DHA

Polis ve jandarma, ’belediye olanaklarını kullanarak Samsunspor’a zorla bağış alınması’, ’imara aykırı benzinlik ruhsatı verilmesi’ gibi iddialar üzerine AKP’li Büyükşehir Belediye-si’ne operasyon düzenledi. Belediye Başkan Yardımcısı’nın da arasında olduğu 56 kişi gözaltına alındı.

SAMSUN’da jandarma ve polis işbirliğiyle AKP’li belediyeye düzenlenen yolsuzluk operasyonunda, aralarında Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı, Genel Sekreteri, AKP İl Başkan Yardımcısı, Samsunspor yöneticileri ve işadamların olduğu 56 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin sorgulamalarının devam ettiği belirtilirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Ben de şoktayım" dedi.

Operasyon, dün saat 07.00’de 5 ayrı noktada başladı. Polis ve jandarma, "imara aykırı benzinlik ruhsatı verilmesi", "belediye olanaklarını kullanarak Samsunspor’a zorla bağış alınması" gibi çeşitli iddialar üzerine önceden isimleri belirlenen kişilerin ev ve işyerlerine eş zamanlı baskın düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi binasına da yapılan baskında Başkan Yardımcısı Adnan Bahadır, Genel Sekreter Kenan Şara, AKP İl Başkan Yardımcısı Fikret Kademoğlu, Samsunspor’un Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve akaryakıt bayii sahibi Fatih Temiz, Samsunspor yöneticileri müteahhit Hasan Uçak, Ali İhsan Yeşilyurt’un da aralarında bulunduğu 56 kişi gözaltına alındı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’ndeki bazı evraka el koyuldu.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, konuyla ilgili şu an bilgi vermeyeceğini, soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise makam odasına kapandı. Yılmaz’ın, "Ben de şoktayım. Suçlamalarla ilgili bilgim yok. Ben de merak ediyorum" dediği bildirildi. Halkla İlişkilerden Sorumlu AKP İl Başkan Yardımcısı Fikret Kademoğlu’nun da gözaltına alınması üzerine, konuyla ilgili bilgi almak isteyen AKP’nin birçok üst düzey yöneticisi yüzünden, Savcı Gökçınar’ın telefonu gün boyu susmadı. Operasyonun maddi boyutu açıklanmadı.
GÖKÇINAR YENİ GÖREV YERİNDE
Samsun'dan Balıkesir'e atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, yeni görevine dün başladı ..
04 Ağustos 2007 Cumartesi 13:10
http://www.halkgazetesi.com.tr/news_detail.php?id=5657

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, memleketi Kırşehir'de geçirdiği izinden Balıkesir'e dönerek, makamına geçti. Yeni görevine resmen başlayan Ahmet Gökçınar, hakim, savcı ve personel ziyaretlerini kabul etti. Gökçınar, basın ile iyi bir diyalog içinde olacağını, basının kamuyu bilgilendirme ve aydınlatma görevinin bulunduğunu, ilişkilerin karşılıklı iyi niyet çerçevesinde olması temennisinde bulundu. Gökçınar, "Bu iyi diyaloğumuzun burada da sürmesini isterim. Basının kamuoyunu doğru bilgilendirip, aydınlatmak gibi önemli bir görevi var. Neticede herkes işini yapmaya çalışıyor, birbirimizi iyi anlayacağımıza inanıyorum" dedi.

ÖNEMLİ OPERASYONLAR YÖNETTİ
Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, Erzurum Şenkaya, Cizre, Aksaray Ortaköy cumhuriyet savcılıkları ile Şırnak, Kahraman Maraş ve Samsun Cumhuriyet Başsavcılıklarının ardından Hakim ve Savcılak Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı. Ahmet Gökçınar, 4 yıl görev yaptığı Samsun'da, Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiasıyla ilgili soruşturma ile Hrant Dink cinayetiyle ilgili katil zanlısı olarak yakalanan O.S.'nin de yakalanmasıyla ilgili soruşturmaları bizzat yönetmişti. samsun'dan ayrılışında duygu dolu anlar yaşayan Başsavcı Ahmet Gökçınar, Balıkesir ile de çok çabuk kaynaşacacağının mesajını verdi. Başsavcı Gökçınar, Balıkesir'deki görevine başlamasıyla ilgili yapılan kutlama ve ziyaretleri kabul ediyor.
Samsun'da adliye muhabirlerinin onuruna veda yemeği verdiği Başsavcı Gökçınar, evli ve 2 kız çocuğu babası.


-------------------------------------------------------------------------------------------------

MEHMET MAZLUM BAŞVURUYOR ..

 

       Ülke ve Kurum menfaatine  Yolsuzluk başvurularım, gerçeklerin aydınlatılması engellenmiş, bilahire  benzer uygulamalara rağmen, Hukuki mücadelem cesaret ve kararlılıkla devam etmiştir.

       Yolsuzlukla  mücadele ile ilgili  Yasa ve geçerli Hukuk kurallarına

göre yolsuzluk İhbarı yapanların, Devletçe  korunup, kollanması gerekmektedir.

         İlgili gelişmeler, 1990 lardan sonra, hızlı bir gelişme gösteren Uluslararası  Yolsuzlukla Mücadele Sözleşmeleri ve Hukukunada  açıkça aykırıdır. Türkiye’ninde kabul ettiği, ya da imzalayarak taraf olduğu sözleşmeler  açıkça, “taraflar kendi iç hukuklarında, iyi niyetle ve makul şüpheler temelinde yolsuzluk fiillerini bildiren, makamlara ihbar edenlerin,...... her türlü haksız yaptırımın uygulanmaması amacıyla uygun bir koruma sağlanacağını, Yolsuzluk olaylarını bildiren sorumlu vatandaşları güvence altına  alınması ......  zorunluklarını  Devlet’lere getirmektedir.

       Unutulmaması gereken bir hususuta,  Yolsuzluk İhbarı konuların Görev  alanlarımla ilgili olması ve bildirmelerinde  Görevim olmasıdır.

       Şiayetçi olduğumuz Teftiş olayı, Makro düzeyde Ülkemizdeki Denetleme sisteminin eksik ve zaaflarınıda  düşündürmektedir.

       1-Kayırma ile atanan İdareciler.        

       2-Denetliyeceği  birimin Başından izin ve talimat alan Müfettişler..

“ Bu şekilde, çoğu kez  Yolsuzlukların açığa çıkartacağına örtülmesine neden  olduğu ....”

(TBMM.Y.A.K.R., Kamu Y.T.K.T., B.Y.D.K.Raporu.,T.B.B.Raporu)

       

       Yaşadığım bunca olaylar, şahsen “Bağımsız  bir yolsuzlukla mücadele Biriminin” kurulmasının bir an önce gerçekleştirilmesi gereğini ve belge ve bilgilere ulaşmada Müfettiş ve Denetlemecilerin Bilişim Teknolojisinin son imkanlarını ve Devlet imkanlarını kullanarak  sonuçlara ulaşmalarının gereğini, tarafıma

göstermiştir.

                                                     

        İlgili  olayların gelişimi, sebepleri, ilgilinin kendi Yönetmeliğine de  uymadığı, gelişen Hukuki boyutları, kısa fakat öz ve önemli noktaları  vurgulanarak anlatılmıştır.

         Açıklanan hususlar Sayın Başmüfettişin, Tayinimede  neden olan  Tahkikat Raporunu açıkça GEÇERSİZ kılmaktadır. Kendinin bağlı olduğu Çay-Kur Te... K.Y. gereğide  bu böyledir.

                        

                          GEREĞİNİN  YAPILMASINI;

                                              

                           YÜKSEK MAKAMLARINIZDAN ;

                                                                                     ARZ EDERİM.

 

                                                                                        M......  K...

------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                    T.C.

                                         BAŞBAKANLIK

 

Sekreterliği eliyle;

 

                                         BAŞBAKANLIK

                             BİLGİ  EDİNME  BİRİMİNE

                                                                     ANKARA

KONU: Bilgi  Edinme.

         Yolsuzluk  ve  Usulsüzlüklerle ilgili  Hukuki mücadelem gereği, Ülkemizinde  taraf  olduğu, birininde  TBMM’nde Yasa olarak kabuledildiği, ancak R.G.’de  içeriği bulunmayan, mevcut imkanlarlada, internet  kayıtlarındanda  tarafımdan  ulaşılamayan,     Uluslararası Sözleşmelerin  birer suretinin tarafıma verilmesi gelişmeler ve Hukuki doğrular açısındanda  önem taşımaktadır.

        1- 20.01.2004, R.G.-25352’ de  yayınlanan, 5065 sayılı yasayla       

kabul edilen,

 “ Yolsuzluğa Karşı Ceza  Hukuku  Sözleşmesi “ (  GRECO )

2-     9-11 Aralık 2003 – Meksika- Merida-

 “Birleşmiş  Milletler  Yolsuzlukla  Mücadele  Sözleşmesi “

            ( Türkiye  imzaladı )

3-     6 Kasım 1977- Avrupa  Konseyi  Kararı.-

      Yolsuzlukla  Mücadelede  Yirmi  Temel  İlke 

           Yolsuzluklarla  ilgili  ihbar  ve  şikayetlerde  bulunması  anından  itibaren  mağduriyetlere uğratılan şahsımın iç hukuk  mücadelemde  acilen  ilgili Sözleşmelerin  Türkçe metinlerinin birer suretine ihtiyacım  vardır. Taraf  olup, İmzaladığımız  bu  metinler Arşiv  ve  kayıtlarınızda  olduğu  temennimdir.

            Bilgi  Edinme  Kanunu  gereği;

                                                       YÜKSEK   MAKAMLARINIZDAN

                                                                        ARZ  EDERİM.

                                                                                           

                                                                          22.12.2004    

                                                                                 Mustafa  KÖSE

                                                                                 Sicil No: 3387

                                                                                 Çay-Kur Memuru.

ADRES: ÇAY-KUR

Tirebolu Çay-Kur  Çay  Fabrikası.

                                          TİREBOLU/ GİRESUN

------------------------------------------------------------------------------

"CEVABIDA SÖYLEYİM BARİ; YOKMUŞ .. AMA BEN BULDUM .. "

---------------------------------------------------------------------------------------------

DERTLERİ,  MEHMET MAZLUM'LA .. TRİLYONLARI GÖTÜRENLER .. MAZLUM'A KOMPLO, OYUN PEŞİNDE ..

YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR ..  MU ??DERSİNİZ ??      

-------------------------------------------------------------------------------------------------  

   KAYSERİ VE ERCİYES DAĞI ..

-------------------------------------------------------------------------------------------------  

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.